Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΌ:Μούμια αποκαλύπτει ένα μυστικό 3.000 και πλέον χρόνων!!!

Φως στη δολοφονία του Ραμσή Γ’
Ένα καλά κρυμμένο μυστικό με συνωμοσίες, δολοφονία και δίκες φαίνεται να ξεδιαλύνουν σιγά σιγά οι επιστήμονες. 
Νέα ιατροδικαστική ανάλυση δείχνει πως ο Ραμσής Γ’ δολοφονήθηκε από συνωμότες.
Συνωμότες κρύβονται τελικά πίσω από τη δολοφονία του Φαραώ Ραμσή Γ’, ο οποίος αποχαιρέτησε τα εγκόσμια εξαιτίας μιας βαθιάς μαχαιριάς στον λαιμό, σύμφωνα με νέα ιατροδικαστική ανάλυση που έγινε στην μούμια του.
Το μυστικό ήταν καλά κρυμμένο για αιώνες, καθώς γάζες έκρυβαν τη μαχαιριά στο λαιμό και δεν μπορούσαν να αφαιρεθούν, για να μην γίνει ζημιά στην συντήρηση της μούμιας.Η αποκάλυψη ίσως βάλει τέλος στη διαμάχη μεταξύ επιστημόνων για το πώς πέθανε ο Ραμσής Γ’, αναφέρει το BBC.
Αρχαία έγγραφα, μεταξύ των οποίων και ο Κανόνας του Τορίνο, ανέφεραν ότι το 1.155 πΧ μέλη του χαρεμιού του Ραμσή Γ' αποπειράθηκαν να τον σκοτώσουν στο πλαισίου πραξικοπήματος.

Παρουσίαση του Βιβλίου Μουσικής/CD της Ζωής Τηγανούρια στον ΙΑΝΟ

Σταδίου 24
 21 Δεκεμβρίου / ώρα 20:30 
Με αφορμή την έκδοση του Βιβλίου/CD των Εκδόσεων Cambia, με παρτιτούρες για ακορντεόν και πιάνο των συνθέσεων της Ζωής Τηγανούρια, με τίτλο "Zoe's Music No.1 - Tango, Swing & Classical forms", σας προσκαλούμε στη ζεστή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του βιβλιοπωλείου "ΙΑΝΟΣ" για να απολαύσουμε μια εξαιρετική μουσική βραδιά. Η συνθέτις και ακορντεονίστα Ζωή Τηγανούρια με το τρίο της (Ηλίας Αργυρόπουλος – πιάνο, Γιώργος Ρούλος – κοντραμπάσο, Στέλιος Γενεράλης – τύμπανα/κρουστά), πρόκειται να παίξουν γνώστες και αγαπημένες μελωδίες από τη προσωπική της δισκογραφία και όχι μόνο... Στο Βιβλίο/CD "Zoe's Music No.1 - Tango, Swing & Classical forms", αποτυπώνονται σε παρτιτούρες για ακορντεόν και πιάνο, προσωπικές συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια που κυκλοφορούν ήδη στην δισκογραφία. Συνοδευόμενο από ένα CD με ηχογραφήσεις που έγιναν ειδικά για αυτό το σκοπό, απευθύνεται εξίσου σε μουσικούς (για transcription) αλλά και σε απλούς ακροατές, καθώς περιέχει γνήσιες εκτελέσεις των συνθέσεων της Ζωής, ειδικά ενορχηστρωμένες από την ίδια, για ακορντεόν και πιάνο. Στις ηχογραφήσεις έχουν παίξει πιάνο οι: Ηλίας Αργυρόπουλος, η Λίλυ Καρατζαφέρη και ο Αστέριος Παπασταματάκης.