Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Εντοπισμός θέσης με ακρίβεια, ακόμη και εντός κτιρίων

broadcom-bcm4752-gnssΗ Broadcom κατασκεύασε ένα νέο ολοκληρωμένο που προορίζεται για χρήση σε smartphones, το οποίο υπόσχεται απίστευτη ακρίβεια θέσης μόλις μερικών εκατοστών, εκτός αλλά και εντός κτιρίων, με τη συνδυαστική χρήση αισθητήρων.
Η Broadcom είναι ήδη ο μεγαλύτερος πάροχος GPS ολοκληρωμένων στους κατασκευαστές κινητών και με αυτό το τσιπ, ανοίγει νέους ορίζοντες στην πλοήγηση εντός κτιρίων, όπου το σήμα των δορυφόρων δε φτάνει.

Το «Broadcom 4752″ όπως είναι η κωδική ονομασία του, λαμβάνει και συνδυάζει σήματα από δορυφόρους (GPS) κεραίες κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi hot spots, όπως επίσης και από το γυροσκόπιο, το επιταχυνσιόμετρο και τον υψομετρητή της συσκευής και όχι μόνο! Βάσει των προδιαγραφών του, θεωρητικά, το νέο αυτό τσιπ μπορεί να εντοπίσει μέχρι και σε ποιον όροφο ενός κτιρίου βρίσκεται η συσκευή, επομένως και ο κάτοχός της, αφού έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει ακόμη και τους αισθητήρες ατμοσφαιρικής πίεσης που υπάρχουν ήδη σε αρκετά Android smartphones.

Η ιστορία πίσω από δυο ήρωες μετανάστες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ποιοι ήταν οι δυο  που σκοτώθηκαν βοηθώντας ζευγάρι Ελλήνων

Η θυσία τους έκανε το γύρο του κόσμου. Δε σκέφτηκαν τίποτα. Είδαν το ηλικιωμένο ζευγάρι να κινδυνεύει και έτρεξαν, ενώ άλλοι, Έλληνες και μετανάστες, απλά κοιτούσαν...
Δεν είδαν ούτε άκουσαν το τρένο. Πέθαναν στην προσπάθεια να σώσουν δυο συνανθρώπους τους. Δεν υπολόγισαν ούτε θρησκεία, ούτε χρώμα, ούτε εθνικότητα.

Είναι οι δυο Πακιστανοί που έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Παρασκευή στο Κρυονέρι Αττικής, όταν τρένο παρέσυρε αυτοκίνητο που είχε μείνει πάνω στις γραμμές. Είναι δυο σύγχρονοι ήρωες, που η θυσία τους ήρθε την ώρα που έχει ανοίξει η μεγάλη συζήτηση για το μεταναστευτικό...