Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Απαλείφονται τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση πολυτεκνικού επιδόματος

Μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Λοβέρδος !
«Δεν θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος. Θα αναζητηθούν άλλοι τρόποι για να μειωθούν οι δαπάνες στο τομέα αυτό», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη Βουλή επί του προϋπολογισμού, δεχόμενος επίθεση για το θέμα από την Αντιπολίτευση.Αιτία για την έντονη αντιπαράθεση ήταν η αναφορά του υπουργού νωρίτερα, ότι στόχος είναι η εξοικονόμηση μέχρι 150 εκατ. ευρώ από την θέσπιση ειδικών ρυθμίσεων για τις πολυμελείς οικογένειες.Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς προτίθεται να ζητήσει διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή για τις ρυθμίσεις που αφορούν τους πολυτέκνους, αφού όπως τόνισε σε συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Πολυτέκνων για την ΝΔ ο θεσμός της πολύτεκνης οικογένειας «είναι εθνικής σημασίας». Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά την ομιλία του στην Βουλή επί του προϋπολογισμού του 2011 και παρουσιάζοντας τις διαρθρωτικές αλλαγές στο χώρο της υγείας στις οποίες στοχεύει το υπουργείο του και στις εξοικονομήσεις δαπανών ανέφερε:
«Έως 150 εκατ. στοχεύουμε να εξοικονομήσουμε από τη θέσπιση ειδικών ρυθμίσεων για τις πολυμελείς οικογένειες. Η εποχή της συμβολικής χρήσης των δημοσίων πόρων εξέπνευσε ανεπιστρεπτί με το τέλος της επίπλαστης μεταπολιτευτικής ευμάρειας. Δεν μειώνουμε τα επιδόματα, δεν αλλοιώνουμε τις πολιτικές μας, αλλά εξορθολογίζουμε την κοινωνική μας πολιτική». Με αφορμή την αναφορά αυτή ο Αστέριος Ροντούλης του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Υγείας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πάει με άλλους τρόπους να βάλει χέρι στα πολυτεκνικά επιδόματα». Ο κ. Λοβέρδος αντέδρασε άμεσα και επιτέθηκε στον κ. Ροντούλη χαρακτηρίζοντάς τον απαράδεκτο. «Θα σας κοστίσει ακριβά κ. υπουργέ, προσωπικά εσάς. Παίζετε κόρωνα - γράμματα το πολιτικό σας μέλλον. Δεν σας επιβάλλει καμία τρόικα να βάζετε χέρι στα τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα. Εσείς πάτε να το κάνετε αυτό και να ξέρετε ότι αφορά 500.000 οικογένειες», αντέτεινε ο Αστ.Ροντούλης.Να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με βουλευτές του κόμματος μεταξύ των οποίων και ο Αστέριος Ροντούλης, είχαν συνάντηση με τον πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), για τις επιπτώσεις της απόφασης του υπουργού Υγείας «να περικόψει το ήδη πενιχρό και απαράδεκτο κοινωνικά επίδομα που λαμβάνουν οι πολύτεκνοι» όπως αναφέρει το ΛΑΟΣ στην ανακοίνωσή του. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΣΠΕ, Β.Θεοτοκάτος, ο κ. Καρατζαφέρης, που ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που τους δέχθηκε, «θα δώσει τη μάχη στη Βουλή για να μην περάσουν αυτές οι επιδρομές του υπουργού Υγείας και Πρόνοιας ο οποίος έφτασε στο σημείο να χορηγεί επίδομα στην πολύτεκνη μητέρα 44 ευρώ και μόνο αυτό με εισόδημα 40.000 ευρώ. Αυτοί που ξεπερνούν το ποσό των 40.000 ευρώ παύουν να είναι και πολύτεκνοι. Είναι δυνατόν να λέμε ότι κάποιος είναι πολύτεκνος ανάλογα με το εισόδημα του και όχι με τα παιδιά που κάνει, σε μια χώρα η οποία είναι η τρίτη πλέον γερασμένη χώρα του κόσμου, όπου τα παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών είναι πολύ λιγότερα από τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών;»
TA NEA

Τα αλισβερίσια με το ΔΝΤ και στο βάθος ...τα πετρέλαια του Αιγαίου

Tα όσα τραγικά γίνονται στη χώρα μας με τον εφιάλτη του ΔΝΤ και την συνεργαζόμενη << κατοχική >> επί της ουσίας κυβέρνηση, ,δημιουργούν διάφορους συνειρμούς σκέψεων,σενάρια και πιθανές εξελίξεις.Είτε αυτά αφορούν την << ευκαιρία >> του ΚΕΦΑΛΑΊΟΥ να πάρει πίσω από τους εργαζόμενους τα εργασιακά κεκτημένα 10ετιών,είτε το ποθούμενο των ισχυρών να βγάλουν τα πετρέλαια του Αιγαίου.Όπως και να είναι,μετά τα εργασιακά, η εθνική μας κυριαρχία φαίνεται να είναι ο άλλος μεγάλος στόχος των πλουτοκρατών και εχθρών της πατρίδας μας.Η επιχειρούμενη αυτό τον καιρό, εξαθλίωση του Ελληνικού λαού με τα ληστρικά μέτρα που μας επιβάλουν,έχει πρωταρχικό σκοπό να κλονίσει το ηθικό των Ελλήνων έτσι ώστε να είναι ευκολότερη στην συνέχεια, η καταλήστευση του ορυκτού μας πλούτου.
I.E.L:Διαβάστε με προσοχή την συνέχεια...


Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας προαναγγέλει!!!

Νταβούτογλου: Έχουμε ξεκινήσει μπίζνες στο Αιγαίο
Ερωτήματα εγείρει η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν ήδη ξεκινήσει μπίζνες στο Αιγαίο....Οι φήμες περί επικείμενης συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου προβάλλονται και από κύκλους στην Ουάσιγκτον, που υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, βιάζεται να προωθήσει τα ελληνοτουρκικά, γεγονός που ευχαριστεί την αμερικανική διπλωματία. Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", παραβρέθηκε την Τρίτη (14/12) στη δεξίωση που παρέθεσε με την ευκαιρία των εορτών ο Έλληνας μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, πρέσβης Αναστάσης Μητσιάλης.Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος «να κάνει μπίζνες (do business) με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Αιγαίο», ο Αχμέτ Νταβούτογλου απάντησε καταφατικά. «Ήδη το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.«Είναι μεγάλη μου ευχαρίστηση που επισκέπτομαι την έκθεση «Ήρωες: Θνητοί και Μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα»και βρίσκομαι μαζί με τους φίλους μου της ελληνικής πρεσβείας και της ελληνικής κοινότητας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Είναι η κοινή μας κληρονομιά, ήλθα με ευχαρίστηση και ευχαριστώ για την πρόσκληση.Αισθάνθηκα σαν να βρίσκομαι στη Μεσόγειο, την Τροία ή την Αθήνα, στις δύο απέναντι ακτές του Αιγαίου. Είδα έργα από την Τροία, από την ελληνική παράδοση και ως ακαδημαϊκός και ως γείτονας της Ελλάδας, απόλαυσα την επίσκεψη», δήλωσε στους δημοσιογράφους.Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, που βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Ιράκ, συναντήθηκε και με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, με τον οποίο συζήτησε μεταξύ άλλων και το Κυπριακό.
Βy:24wro