Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ; ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ Ή ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;

Πόσο λυπήθηκα, όταν άκουσα μια κοπέλα να λέει με πόνο: «Δεν θέλω να έλθουν τα Χριστούγεννα. Μελαγχολώ». Λυπήθηκα για το πώς νιώθει, αλλά και για το πώς κατάντησε μια τέτοια γιορτή.

Τα Χριστούγεννα, σ’ αντίθεση με το Πάσχα, έχουν έντονο το κοσμικό στοιχείο. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, με τονισμό των τύπων, της κατανάλωσης και του τρεξίματος, μας τονίζουν την απουσία του Θεού. Δεν μπορεί να έχουν σχέση όλα όσα γίνονται τούτες τις μέρες «για να γιορτάσουμε Χριστούγεννα» με το Χριστό της ταπείνωσης, της φτώχειας, της ειρήνης. Όλα μιλούν για την ύλη, την απόλαυση, την κοσμικότητα. Ένταση, τρέξιμο, πίεση.

Βασίλης Δρυμούσης: «Θα ντρεπόμουν αν ήμουν ο υπουργός Υγείας»

 «Όταν πηγαίνεις σε μία εκπομπή να δουλέψεις στο πάνελ ξέρεις από την αρχή ότι ο ρόλος σου θα είναι δευτερεύον και ότι πρέπει να προσαρμοστείς σε αυτό που ζητάει το πάνελ»

«Αυτός που ακούς στο ραδιόφωνο είμαι εγώ στην καθημερινότητα μου. Δεν προσποιούμαι. Αν είμαι «φορτωμένος» θα βγω έτσι δεν μπορώ να φοράω προσωπεία...Είμαι ειλικρινής»


«Οι εκπομπές που κάνω τώρα με την Ναταλία (σ.σ Γερμανού) είναι πάρα πολύ οργανωμένες. Δεν μπαίνουμε μέσα στο στούντιο και λέμε...αχ τι θα πούμε τώρα..κάτσε να ανοίξω το ίντερνετ. Όχι, υπάρχει σκαλέτα, οργάνωση...που θα πέσει...τι...είναι όλα φτιαγμένα. Η προετοιμασία γίνεται 15 ημέρες πριν ξεκινήσει η εκπομπή στο στούντιο

«Πώς να σατιρίσει κανείς την δήλωση του Άδωνι “η τρόικα θα μου πάρει την δόξα με τις απολύσεις”»

«Παρότι παντρεμένος εξακολουθώ να είμαι κατά του γάμου... Ένας άνδρας πρέπει να το πάει όσο πιο αργά μπορεί στη ζωή του για πολλούς λόγους».

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου