Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Υπάρχει ένας άλλος κόσμος κάτω από τη γη;

e38f1893a3d4af6eb485f76f71bffeb9_L
Υπάρχει ένας άλλος κόσμος κάτω από τη γη; Ναι υπάρχει και είναι στο Βιετνάμ. Το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο στην κεντρική επαρχία Quang Binh. Ανακαλύφθηκε πριν από 18 χρόνια, είναι περισσότερο από 200 μέτρα πλάτος, 150 μέτρα ύψος, και τουλάχιστον 6,5 χιλιομέτρων, αν και οι ερευνητές είπαν ότι δεν ήταν σε θέση να το διερευνήσουν πλήρως. Δεν είναι φυσικά ένα σπήλαιο απλά μεγάλο. Είναι ένα σπήλαιο που έχει μια ζούγκλα και έναν καταρράκτη. Ναι. Όλα αυτά κάτω από τη γη.

Πώς θα είναι άραγε όλα σε...100 χρόνια από σήμερα;

Παρατηρώντας την εντυπωσιακή άνεση με την οποία μικρά παιδιά χειρίζονται τα νέα τεχνολογικά μέσα και την ταχύτητα με την οποία τα μέσα αυτά εξελίσσονται αντιλαμβανόμαστε μόνο μέρος την συνολικής εικόνας του πώς θα είναι ο κόσμος σε 100 χρόνια από σήμερα. Ποιος μπορεί πραγματικά, όμως, να ξέρει; Κανένας πραγματικά, είναι η πιο λογική απάντηση...

Όμως πολύ-πολύ κοντά σε τέτοιες προβλέψεις βρίσκονται έγκριτοι επιστήμονες (φυσικοί, βιολόγοι, κοινωνιολόγοι) που ασχολούνται με την εξέλιξη της κοινωνίας, της ανθρώπινης ζωής και της γης γενικότερα, βασιζόμενοι αποκλειστικά σε επιστημονικά δεδομένα. Σύμφωνα με δικά τους δημοσιεύματα, σε επιστημονικά περιοδικά, δείτε πώς μπορεί να είναι ο κόσμος σε 100 χρόνια από σήμερα.