Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ευαγγελάτος - Στεφανίδου: Η απώλεια του παιδιού και τα κλάματα του ζευγαριού

Ένα τραγικό γεγονός που έφερε τους δύο λαμπερούς παρουσιαστές δίπλα σε μια φτωχή οικογένεια και για λίγο έγιναν οι… φύλακες άγγελοί τους.

Η ιστορία ξεκινά το 2001. Τότε που ο Νίκος Ευαγγελάτος και η Τατιάνα Στεφανίδου έχουν φύγει από το ΣΚΑΪ και έχουν πάει στο ΤΕMPOTV. Το ζευγάρι είχε ήδη έναν γιο, τον Νικόλα, και προγραμμάτιζε το γάμο του μόλις θα έβγαινε το διαζύγιο της Τατιάνας από τον πρώτο της σύζυγο. Τότε, λοιπόν, στην κοινή τους προσπάθεια να στήσουν το νέο κανάλι, ένα από τα θέματα που αναδεικνύεται στο δελτίο του σταθμού είναι η ιστορία ενός νεογέννητου κοριτσιού που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη με μισή καρδιά. Το κοριτσάκι που γεννήθηκε στο Ιπποκράτειο έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως στο Παίδων Αγίας Σοφίας, στην Αθήνα, για να υποβληθεί σε επέμβαση. Οι γονείς του παιδιού δεν έχουν τα χρήματα για την επέμβαση και απευθύνουν έκκληση για βοήθεια. 

O ναζί , ο Καραμανλής και ο χαμένος θησαυρός των Εβραίων!

Ένας διαβόητος ναζί ο Μαξ Μέρτεν αφέθηκε ελεύθερος από τις ελληνικές φυλακές σαν σήμερα το 1959. Είχε συλληφθεί τυχαία , το 1957, όταν είχε επιστρέψει στην Ελλάδα, για να εντοπίσει όπως λένε έναν εβραϊκό θησαυρό!

Η ιστορία του ναζί Μέρτεν έχει τεράστιο ενδιαφέρον και μπορείτε να την δείτε και σε βίντεο,στο τέλος του κειμένου.Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
το Σεπτέμβριο του 1958 ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Αβέρωφ ταξίδεψαν στην Δυτική Γερμανία για να εξασφαλίσουν πιστώσεις για έργα υποδομής και βιομηχανικές επενδύσεις καθώς και τη μεσολάβηση του καγκελάριου Αντενάουερ για την επίλυση του Κυπριακού.
Πήραν 200 εκατομμύρια μάρκα με επιτόκιο 6% (!!!) και την είσοδο εταιρειών όπως η SIEMENS στην ελληνική αγορά.

Η κατάρα της μούμιας: Μια... μυστήρια ιστορία

Η κατάρα της μούμιας: Μια... μυστήρια ιστορία
Στις 24 Μαρτίου του 1923 ο βρετανικός Τύπος κατακλύστηκε από μια δυσοίωνη προειδοποίηση: «Σύμφωνα με ένα σπάνιο βιβλίο που έχω στη διάθεσή μου» έγραφε τότε η Marie Corelli –μια ηλικιωμένη μυθιστοριογράφος ρομάντζων με τάσεις προς το... υπερφυσικό- «σκληρή τιμωρία περιμένει όσους εισβάλλουν σε έναν σφραγισμένο τάφο». Παρέθετε ακόμη περιγραφές από το βιβλίο που έκαναν λόγο για «καλά κρυμμένο δηλητήριο μέσα σε κουτιά, που όποιος τα ακουμπήσει, καλύτερα να μην ξέρει πόσο θα υποφέρει».

Οι φανταστικές ιστορίες της Corelli γύρω από τις μετενσαρκώσεις και τις αστρικές προβολές ήταν οι αγαπημένες της βασίλισσας Βικτορίας.
Η συγγραφέας είχε πουλήσει στην εποχή της πολύ περισσότερα μυθιστορήματα από τους σύγχρονούς της H G Wells, Arthur Conan Doyle και Rudyard Kipling μαζί.