Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Οκτώ της 17 Νοέμβρη μένουν στη φυλακή

Ο βενιαμίν της οικογένειας Ξηρού, Βασίλης, αποφυλακίστηκε προχθές έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του

Ρεπορτάζ: Μίνα Μουστάκα

Εννέα χρόνια πριν, η είδηση για τις συλλήψεις στην υπόθεση της 17Ν ήταν το κυρίαρχο θέμα της επικαιρότητας. Οι φωτογραφίες των κατηγορουμένων με τα λευκά αλεξίσφαιρα γιλέκα και τα τζιπ της Αντιτρομοκρατικής που τους μετέφεραν από τα δικαστήρια στις φυλακές του Κορυδαλλού γέμιζαν τα πρωτοσέλιδα σε όλο τον Τύπο.To διάστημα που μεσολάβησε, ο δικαστικός κύκλος για τους συλληφθέντες έκλεισε οριστικά με την ετυμηγορία του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που εκδόθηκε τον Μάιο του 2007. Ο τελικός απολογισμός των ποινών κατά συγχώνευση για τους 13 καταδικασθέντες ήταν 44 φορές ισόβια και 264 χρόνια κάθειρξη, έναντι 55 ισοβίων και 301 ετών κάθειρξης που είχε επιβάλει το πρωτόδικο δικαστήριο.

Βρέθηκε ο ένοχος…27χρόνια μετά

Ένας καταζητούμενος στην Πολιτεία της Λουϊζιάνα, ο οποίος αγνοούταν για 27 χρόνια, βρέθηκε τελικά χθες…σε καμινάδα τράπεζας. Οι εξετάσεις DNA των υπολειμμάτων ενός σκελετού που είχαν βρεθεί τον περασμένο Μάιο σε τράπεζα της πόλης, Άμπεβιλ, διαπιστώθηκε ότι ανήκουν στον Joseph W Schexnider, έναν στρατιώτη ο οποίος το 1984 σε ηλικία 22 ετών είχε στην κατοχή του ένα κλεμμένο όχημα και αναζητούταν από την Αστυνομία της Πολιτείας.
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Λουϊζιάνα, που εξέτασαν τον σκελετό, πιστεύουν ότι ο νεαρός σχεδίαζε τη διάρρηξη της τράπεζας, ωστόσο φαίνεται ότι κόλλησε μέσα στην καμινάδα, με αποτέλεσμα να πεθάνει από την πείνα. Η καμινάδα είχε σταματήσει να χρησιμοποιείται στα τέλη του 1980.

''Νεκρός'' ξύπνησε στο ψυγείο Νεκροτομείου!!!

Φ
ανταστείτε τι σοκ θα περάσατε αν ξαφνικά ξυπνούσατε και ανακαλύπτατε πως είστε κλεισμένοι μέσα σε ένα ψυγείο στο νεκροτομείο.
Κάτι τέτοιο έπαθε και ένας Νοτιοαφρικανός. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την Κυριακή το απόγευμα οι συγγενείς ενός άνδρα από το Γιοχάνεσμπουργκ τηλεφώνησαν στο νοσοκομείο για να πούνε ότι ο συγγενείς τους, το όνομα του δεν έγινε γνωστό, έχει πεθάνει μετά από κρίση άσθματος.
Το ασθενοφόρο πήγε, παρέλαβε τον...νεκρό και τον πήγε στο νεκροτομείο όπου τον έβαλαν στο ψυγείο χωρίς καν να ελέγξουν αν ζούσε. Μετά από 21 ώρες αφού δηλώθηκε νεκρός, δηλαδή κάπου το μεσημεράκι της Δευτέρας ο άνδρας ξύπνησε και τι να δει. Ότι βρίσκεται μέσα σε ψυγείο του νεκροτομείου. Με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει χτυπούσε και τελικά οι εργαζόμενοι αφού άνοιξαν την πόρτα έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στην εντατική και οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του.
Ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας της χώρας δήλωσε πως καλό θα ήταν οι συγγενείς των νεκρών να τηλεφωνούν στις αρχές και να βεβαιώνονται πως σίγουρα έχει...πεθάνει!
Τι να πούμε. Ζωή σε μας και σε αυτούς!
dete