Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Επίδομα πολυτέκνων...



Από σήμερα καταβάλλεται και πάλι κανονικά
το επίδομα πολυτεκνίας, στις πολύτεκνες και
τρίτεκνες οικογένειες.Οι δικαιούχοι/ες μπορούν
να προσέρχονται στο Ταχυδρομείο για την είσ-
πραξή του.
"2" ποντικοί με κουκούλες άρπαξαν 30.000 ευρώ
απο την Εμπορική τράπεζα Καλαμάτας!

Στο κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην οδό Σφακτηρίας στο κέντρο της Καλαμάτας μπήκαν στις 11:15 το πρωί δυο άγνωστοι οπλοφόροι.Οι ληστές φορούσαν κράνη και ανάγκασαν με απειλές τους υπαλλήλους να τους παραδώσουν 30।000 ευρώ και στη συνέχεια βγήκαν από την τράπεζα και εξαφανίστηκαν. Έρευνες για την ανακάλυψη και τη σύλληψη των ληστών έχει εξαπολύσει η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας...

***

Ξέμεινε από χειρουργικά
υλικά το Γενικό Νοσοκομείο...
Χωρίς τα απαραίτητα για τις χειρουργικές επεμβάσεις υλικά έχει μείνει το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Την περασμένη Παρασκευή η Οφθαλμολογική Κλινική αναγκάσθηκε να αναβάλει τα προγραμματισμένα χειρουργεία και το ίδιο έγινε χθες και στην Ορθοπεδική Κλινική του Ιδρύματος. Η διοίκηση του Νοσοκομείου αποδίδει τις ελλείψεις στην αλλαγή του τρόπου προμήθειας των υλικών, που προωθεί το Υπουργείο Υγείας και το θέμα θα συζητηθεί την Πέμπτη στο διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος.


Καθαρό από βαρέα
μέταλλα το νερό του Πηδήματος...
Καθαρό από νικέλιο και άλλα βαρέα μέταλλα είναι το νερό που υδρεύεται η Καλαμάτα και η ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Η ΔΕΥΑΚ διαψεύδει σχετικό ρεπορτάζ αθηναϊκής εφημερίδας και τονίζει ότι με βάση τις μετρήσεις που πραγματοποιεί το εργαστήριο της Επιχείρησης και τις αναλύσεις που γίνονται τακτικά στα ειδικά εργαστήρια του Πανεπιστημίου Πατρών, το νερό της Καλαμάτας δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα και είναι απολύτως κατάλληλο για τους καταναλωτές.

Στο «Θησέα»
προγράμματα
Δήμων της Μεσσηνίας
Από το πρόγραμμα «Θησέας» θα χρηματοδοτηθούν 69 έργα που έχουν προταθεί από 24 Δήμους και τις 2 Κοινότητες της Μεσσηνίας, με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η πορεία των έργων που εκτελούν οι Δήμοι, με χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα «Θησέας» εξετάστηκε στην Επιτροπή που συνεδρίασε την Παρασκευή στην Τρίπολη, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Φώτη Χατζημιχάλη. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι πρόεδροι των ΤΕΔΚ των Νομών της Πελοποννήσου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και όπως τόνισε ο περιφερειάρχης στην εισήγησή του στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλα τα έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Καλαμάτας१०५,4Fm