Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Σαν παλιό σινεμά...

Ο κύριος αντιπρόεδρος & τα
"μικρά μεγάλα εγκλήματα"
Ο ακαπέλωτος μας είπε ότι μαζί τα φάγαμε οπότε δικαίως και πληρώνουμε τον λογαριασμό.Το θυμάμαι καθαρά. Μαζί τρώγαμε τις μίζες από τα εξοπλιστικά, μαζί μοιραζόμασταν τις μίζες από την Siemens και τα άλλα παρόμοια κοινωφελή ιδρύματα, μαζί κλέβαμε τα ασφαλιστικά ταμεία, μαζί λαδωνόμασταν. Γι αυτό και ο καθένας μας έχει τουλάχιστον 60 ακίνητα στο όνομα του. Από το κοινό φαγοπότι.Και αφού φάγαμε μαζί ας πληρώσουμε τώρα. Επειδή όμως οι πολιτικοί έχουν πολλές δουλειές και δεν προλαβαίνουν το λογαριασμό ας το πληρώσουμε εμείς που δεν έχουμε τι να κάνουμε.Αν βέβαια αναλύσουμε λιγάκι αυτό που είπε ο Πάγκαλος θα καταλήξουμε ότι όντως έχουμε την ευθύνη της συνενοχής. Αφού ξέρουμε ότι από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους τα λαμόγια κλέβουν το δημόσιο χρήμα αλλά παρόλα αυτά τους ψηφίζουμε και τους ξαναψηφίσουμε είναι σαν να τους επιβραβεύουμε, σαν να εγκρίνουμε το φαγοπότι που στήνουν εις βάρος μας. Μια ζωή έχουμε τα δυο μεγάλα κόμματα να πίνουν στην υγειά μας και εμείς αφού γκρινιάξουμε λιγάκι τους ψηφίζουμε ξανά. Καλά κάνει ο Πάγκαλος και ο κάθε Πάγκαλος να μας βάζει στο ίδιο τσουβάλι με τα μεγαλολαμόγια. Ο Άρης, ο Αρούλης, ο κάποτε υπουργός είπε ότι δεν είναι σωστό που κάλεσαν τον Κωστάκη στην εξεταστική για το Βατοπέδι. Λογικό. Που να τον κουβαλάς τώρα από τον καναπέ στην βουλή… Το επιχείρημα του; Σπάει κόκαλα. Είναι πρώην πρωθυπουργός. Και αφού είναι πρωθυπουργός δεν μπορεί να μας πει τι ξέρει για την υπόθεση.Δεν είναι δυνατόν πρωθυπουργός να έχει μπλεχτεί με σκάνδαλα. Τους πρωθυπουργούς τους επιλέγουμε από μια ιδιαίτερη κατηγορία ανθρώπων που είναι αμόλυντοι, άσπιλοι, ηθικοί και νόμιμοι. Όπως και οι υπουργοί. Και οι κουμπάροι. Μόνο κάτι καθίκια που ήθελαν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι και δεν βολεύονταν με την ανεργία είναι αυτοί που εμπλέκονται στα σκάνδαλα.Ο Άρης είπε ότι η ΝΔ δεν έπρεπε το ΄89 να στείλει στο ειδικό δικαστήριο τον Ανδρέα. Ναι, γιατί δημιούργησε κακό προηγούμενο. Όπως είχε πει και ο Καραμανλής, ο θείος, τους πρωθυπουργούς δεν τους βάζεις στην φυλακή. Τους παίρνεις με τις πέτρες, όπως έχει πει και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο εγγονός. Δεν είναι επιλογή μας να χρεοκοπήσουμε μας είπε ο Γιωργάκης. Μήπως όμως μας επιλέξει από μόνη της η χρεοκοπία;Σχεδόν ένα (ενάμισι)χρόνο είναι στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Και έχει καταφέρει να μας αλλάξει τα πράσινα φώτα.
Μικρός Φωκίων

ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ - ΑΡΑΞΟΣ: "Φιλοξενούν" δεκάδες μαχητικά - έτοιμα για τη Λιβύη

Η ελληνική εμπλοκή στη κρίση της Λιβύης,είναι πολύ μεγαλύτερη απ΄ ότι είχε υπολογιστεί,σύμφωνα με το onalert. Ελληνικές αεροπορικές βάσεις θα χρησιμοποιηθούν ως αεροδρόμια απογείωσης για αεροσκάφη που θα επιχειρούν στον εναέριο χώρο της Λιβύης,για την επιβολή της no fly zone. Το επιχειρησιακό σχέδιο του ελληνοαμερικανού ναυάρχου Τζέϊμς Σταυρίδη,για την επιβολή no fly zone περιμένουν άπαντες στο ΝΑΤΟ. Ο επικεφαλής των νατοϊκών δυνάμεων Ευρώπης μέχρι το απόγευμα θα έχει υποβάλει το ολοκληρωμένο σχέδιο της Συμμαχίας το οποίο σ΄ ότι αφορά στην Ελλάδα προβλέπει τη χρησιμοποίηση τριών βάσεων:
*Σούδα
*Ανδραβίδα
*Άκτιο
Σ΄ αυτές τις τρεις βάσεις θα μετασταθμεύσουν από σήμερα κιόλας δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη από διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ.Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η Ελλάδα υποδέχεται τόσα μαχητικά αεροσκάφη για αποστολή καθαρά πολεμική. Πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης αναφέρει ότι - από όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής - έξι Μιράζ από το Κατάρ θα βρεθούν στη βάση της Σούδας για ανεφοδιασμό, οκτώ βελγικά F16 θα πάρουν μέρος σε αεροπορικές επιχειρήσεις. Έχουμε επίσης δεχτεί αιτήματα από ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Βέλγιο για άφιξη μαχητικών και ελικοπτέρων. Θα πρέπει να σημειωθεί πως 6 Βελγικά αεροσκάφη που βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Αράξου είναι και αυτά... ετοιμοπόλεμα.
dete.gr

Κλέβουν για να φάνε...

Η πενία και η... πείνα τέχνας κατεργάζονται! Περίεργους και ευφάνταστους τρόπους εφευρίσκουν πεινασμένοι -όπως όλα δείχνουν- διαρρήκτες, οι οποίοι λόγω της ανάγκης τους για τροφή ή ακόμα και για να προμηθευτούν πράγματα που τους λείπουν, «τρυπώνουν» σε σπίτια, στάνες, αυλές, κυλικεία, ακόμα και δημόσιες υπηρεσίες απ' όπου παίρνουν τα απαραίτητα.
Ντύθηκε γκαρσόνι
Προ μερικών ημερών στην Πάτρα ένας μετανάστης ντύθηκε γκαρσόνι για να κλέψει την πιατέλα με τα ψάρια! Το τραγελαφικό περιστατικό συνέβη τον περασμένο μήνα σε παραλιακή ψαροταβέρνα της αχαϊκής πόλης, την οποία είχε επισκεφτεί μια παρέα που παρήγγειλε φρέσκα ψάρια. Όταν αυτά ψήθηκαν, ο σερβιτόρος τα έβαλε σε μια μεγάλη πιατέλα και τα πήγε στο τραπέζι τους. Δευτερόλεπτα μετά έκανε την εμφάνισή του ένας άλλος άνδρας με στολή σερβιτόρου, ο οποίος πήρε την πιατέλα λέγοντας ότι θα την πήγαινε στην κουζίνα, για να προσθέσει κάτι. Και ενώ οι πελάτες περίμεναν τα ψάρια, ο άνδρας εξαφανίστηκε μαζί με αυτά, αφήνοντάς τους νηστικούς και σύξυλους!
Διάρρηξη για μπύρες
Στην Πάτρα σε δύο περιπτώσεις είχαμε διαρρήξεις... για να αρπάξουν μπύρες. Μία σε κατάστημα ψιλικών στην οδό Ακρωτηρίου και άλλη μία πρόσφατα σε περίπτερο στην οδό Μαιζώνος και Ζαΐμη.
«Ξάφρισαν» τα παγωτά!
Από τις πιο περίεργες και μάλιστα επαναλαμβανόμενες κλοπές γινόντουσαν στο περίπτερο στο χώρο του πανεπιστημίου Πάτρας. Ο ιδιοκτήτης κατήγγειλε πως άγνωστοι του άνοιγαν το ψυγείο με τα παγωτά και μάλιστα σε μία περίπτωση... τα είχαν πάρει όλα!
Έφαγαν... στην ταβέρνα
Από αγγούρια μέχρι χύτρες βούτηξαν άγνωστοι που εισέβαλαν προπαραμονή Χριστουγέννων σε ταβέρνα της Αμαλιάδας. Οι δράστες παραβίασαν την πίσω πόρτα του καταστήματος και αμέσως έκαναν επιδρομή στην κουζίνα. Άνοιξαν τα ψυγεία και βούτηξαν ενενήντα κιλά κρέας, τυριά, μεγάλες ποσότητες από ντομάτες, μπύρες και αναψυκτικά και δεν άφησαν ούτε τα αγγούρια που υπήρχαν! Πριν φύγουν φρόντισαν να βρουν και να πάρουν δύο χύτρες για να μαγειρέψουν! Ο ιδιοκτήτης έκανε λόγο για ζημιά ύψους 1.520 ευρώ.
Τα 100 σουβλάκια
Τον περασμένο Μάιο αλλοδαποί παραβίασαν καφενείο και αφού δεν βρήκαν χρήματα, πήραν ένα αρνί και περισσότερα από 100 σουβλάκια, προκειμένου να χορτάσουν την πείνα τους! Ωστόσο, δεν πρόλαβαν να τα χαρούν, καθώς λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς. Όπως προέκυψε, πρόκειται για έναν Παλαιστίνιο και δύο Ιρακινούς, οι οποίοι είπαν ότι είχαν να φάνε μέρες!
Έκλεψαν το κυλικείο
Οι γνωστοί πεινασμένοι χτύπησαν την καντίνα ενός σχολείου και άρπαξαν από πατατάκια μέχρι αναψυκτικά! Οι δράστες έβαλαν στο στόχαστρό τους τις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Λυκείου Κάτω Αχαΐας και συγκεκριμένα το κυλικείο, από όπου άρπαξαν διάφορα σνακ και άλλα είδη διατροφής μαζί με τα συνοδευτικά... αναψυκτικά και εξαφανίστηκαν! Οι δράστες, πριν φύγουν, φρόντισαν ν' αφήσουν και κάποια «ίχνη» τους, τα οποία δεν ήταν παρά ανοιγμένα μπουκάλια από σοκολατούχο γάλα και άδειες σακούλες από γαριδάκια.
Βάζο με ελιές και κρασί
Μια περίεργη και ασυνήθιστη κλοπή έλαβε χώρα σε εξοχική κατοικία στα Χαρτάτα, αφού ο δράστης ή οι δράστες δεν πήραν αντικείμενα αξίας, αλλά προτίμησαν να αφαιρέσουν ένα βάζο με ελιές, ποσότητα κρασιού και ένα κασετόφωνο! Το περιστατικό αυτό έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι ιδιοκτήτες τού σπιτιού μένουν στην Αθήνα και οι «ποντικοί» θα μπορούσαν να πάρουν ό,τι άλλο ήθελαν χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς, παρ' όλα αυτά περιορίστηκαν στα... λίγα.
Έσφαξαν ζώα επί τόπου
Στο νομό Ηλείας οι κλοπές ζώων είναι καθημερινό φαινόμενο. Κότες και αρνιά... σφάζονται επί τόπου (σε ορισμένες περιπτώσεις). Άλλοι πάλι μπαίνουν σε αποθήκες και κλέβουν ότι βρουν μπροστά τους. Από ρύζι μέχρι και... σιτάρι! Μόνο στην Ηλεία τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν καταγραφεί τουλάχιστον τριάντα περιπτώσεις διαρρήξεων με στόχο... το φαγητό!
Στα αρτοποιεία και μανάβικα
Δεκάδες είναι και οι περιπτώσεις κλοπών σε αρτοποιεία και μανάβικα της Πάτρας. Οι μικροκλοπές γίνονται κυρίως από αλλοδαπούς οι οποίοι λόγω της πείνας τους δεν διστάζουν να ριψοκινδυνεύσουν ακόμη και με σύλληψη. Είναι ικανοί να κλέψουν ένα κουλούρι ή ένα μήλο! Βέβαια σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες (αν και τους αντιλαμβάνονται) δεν τους καταγγέλλουν.
Το σακί με τις πατάτες
Κλέφτες για να φάνε, έγιναν δυο μετανάστες που ζουν στην Πάτρα. Πρόκειται για έναν Ιρανό και έναν Βούλγαρο, οι οποίοι πάνω στην πείνα τους, είχαν αφαιρέσει προ ημερών ένα τσουβάλι πατάτες, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Καλαβρύτων. Η αξία του τσουβαλιού δεν ξεπερνούσε τα 50 ευρώ.
Τον κλείδωσαν στο σούπερ μάρκετ
Το περιστατικό συνέβη προχθές το απόγευμα σε σούπερ μάρκετ της Πάτρας. Αλλοδαπός μπήκε μέσα, άρχισε να κλέβει και όταν οι υπάλληλοι τον κατάλαβαν... έκλεισαν την πόρτα και τον κλείδωσαν μέσα μέχρι να έρθει η Αστυνομία. Μεταξύ των κλοπιμαίων... κάλτσες και τρόφιμα!
Δείπνησαν με... μαγειρίτσα
Και ποιος δεν θυμάται το... δείπνο που έκαναν άγνωστοι δράστες στην Ηλεία με την... μαγειρίτσα της νοικοκυράς. Το περιστατικό συνέβη σε χωριό του γειτονικού νομού το Πάσχα του 2010. Οι διαρρήκτες, αφού έκλεψαν τις αποθήκες του σπιτιού (ενώ οι ιδιοκτήτες κοιμόντουσαν), στη συνέχεια βρήκαν την κατσαρόλα με τη μαγειρίτσα και... δεν άφησαν ούτε κοκαλάκι!
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ/Dete.gr

Oλοκληρώνεται η επίσκεψη των ξένων διπλωματών στην Περ.Πελοποννήσου

Με επιτυχία ολοκληρώνεται το πενθήμερο πρόγραμμα επίσκεψης των ξένων διπλωματών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Την Παρασκευή 18 Μαρτίου οι διπλωμάτες, αρχικά στο Αρχοντικό Καλτζιώτη στην Κάψια και στην συνέχεια στο Costa Nayarino στην Πύλο, πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με επιχειρηματίες της Πελοποννήσου. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων (περίπου 140) που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.300 κατ' ιδίαν συναντήσεις μεταξύ των διακεκριμένων φιλοξενούμενων και των εκπροσώπων των επιχειρήσεων αυτών.Χωρίς τυμπανοκρουσίες, με σκληρή και συντονισμένη δουλειά οργανώθηκε αυτή η εκδήλωση από του υπαλλήλους τη Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Invest in Greece του Υπουργείου Ανάπτυξης και πραγματοποιήθηκε όλες τι ΠΕ Πελοποννήσου.Την ίδια ημέρα οι εμπορικοί και οικονομικοί ακόλουθοι των ξένων πρεσβειών στα πλαίσια του προγράμματος επισκέφτηκαν στην Μεσσηνία το ελαιοτριβείο – τυποποιητήριο ΚΑΝΑΚΗΣ. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για την εταιρική φυσιογνωμία της μονάδας, καθώς και για τις ευεργετικές ιδιότητες της ελιάς. Επιπλέον είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους υπεύθυνους της μονάδας για μελλοντική συνεργασία δεδομένου ότι η εταιρία ΚΑΝΑΚΗΣ επενδύει και στις εξαγωγές

Ο βερεσές....τέλος......

Στα μαγαζιά στις γειτονιές της Αθήνας οι πινακίδες για τέλος στον βερεσέ... είναι συνηθισμένο ντεκόρ και μας θυμίζει μεταπολεμικήεποχή.Φούρνοι....μικρομπακάλικα....ψιλικατζίδικα έχουν τέτοιες πινακίδες σε εμφανές σημείο. Τα φέσια είναι πολλά..... Διάβαζα στον τύπο για μια μάνα που πήρε βερεσέ τυρόπιτα για το παιδί της. Οι παλιοί θυμούνται το τεφτέρι .... Πηγαίναμε στον μπακάλη με αυτό και κάθε εβδομάδα ή κάθε 15 ημέρες περνούσαν οι γονείς και ξοφλούσαν. Έβγαζε το μελανί μολύβι από το αυτί το σάλιωνε και έγραφε ανεξίτηλα τα χρωστούμενα...... Δεν ήταν ντροπή...οι περισσότερες οικογένειες στην γειτονιά πίσω από την Ομόνοια είχαν τέτοιο μπλοκάκι. Τα φέσια ήταν σπάνια.....
ByΠΙΣΩ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ/ http://pisostapalia.blogspot.com/

Εξοχικό κέντρο "Τα γιαουρτώματα"

Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος

Παλιά το λέγαμε σαν αστείο για τους καλλιτέχνες που τραγουδούσανε, αλλά τους έλειπε και η τέχνη…
- Πού τραγουδάει αυτή, ρε παιδιά;
- Στο νυχτερινό κέντρο τα "Γιαουρτώματα".


Έτσι κάπως και ο κος Πάγκαλος, κάπως φάλτσα τραγούδησε τώρα τελευταία προς τους πολίτες και τον έφεραν κοντά, πολύ κοντά στην Ελληνική γαλακτοβιομηχανία… Ο κος Πάγκαλος έχει πάρει πολλά εύσημα από φίλους και αντιπάλους. Χαρακτηρίστηκε σαν μεγάλο μυαλό, χαρισματικός πολιτικός και πολλά άλλα! Επίσης ο ανεμπόδιστος λόγος του άρεσε αρκετά και στον κόσμο γιατί έλεγε αλήθειες, που οι άλλοι πολιτικοί δυσκολεύονταν! Αλλά κάπου όμως νομίζω έχασε το μέτρο και εκεί που μας χάλασε όλους, είναι όταν άρχισε να χαρακτηρίζει μερίδες πολιτών κοπρίτες, και ότι τα λεφτά μαζί τα φάγαμε …! Το ό,τι ζούμε στην ίδια χώρα δεν σημαίνει ότι έχουμε τις ίδιες απολαβές, πολίτες και πολιτικοί, εργάτες και βιομήχανοι, κομπιναδόροι και μεροκαματιάρηδες, λουφαδόροι και εργατάκια! Ούτε μαζί ζούμε στις βίλες σας με τις πισίνες και τα τζακούζι, ούτε μαζί τρώμε αστακούς και χαβιάρια και μίζες από δουλειές του δημοσίου! Κάθε μέρα είμαστε αναγκασμένοι να υποστούμε τις συνέπειες των αποφάσεών σας, που τις πιο πολλές φορές έχουν σκοπό να βολέψουν τίποτε κολλητούς σας! Με δική σας προτροπή βάλαμε όλοι το κομπόδεμά μας στο χρηματιστήριο και εξαφανίστηκε, με δικές σας αποφάσεις χρεοκόπησαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία που με κόπο και αίμα τα μαζεύαμε, και με δική σας ανοχή οι τραπεζίτες δίνανε δάνεια στον οποιοδήποτε και καταχρέωσαν και τον τελευταίο πολίτη, γιατί του παρουσιάζανε δήθεν ότι μπορεί κάθε μέρα να πηγαίνει στην τράπεζα και να εισπράττει... Και κάτι ακόμα! Ο κάθε πολιτικός δεν καθαγιάζεται όταν συμμετέχει σε μια νέα κυβέρνηση, και το παρελθόν του διαγράφεται ως δια μαγείας! Ναι το πιστεύουμε και εμείς, το δημόσιο έχει πολλούς κοπρίτες που ταλαιπωρούν και όλους εμάς για μια υπογραφή, και πολλές φορές το μαθαίνουν γρήγορα το παραμύθι τους και θέλουν και τη μιζούλα τους για να βάλουν τη βρωμοσφραγίδα τους! Αλλά!! Όλους αυτούς δεν τους διαλέξαμε εμείς! Εσείς όλοι, των δυο μεγάλων κομμάτων κυρίως, τους μαζέψατε μέσα για να τους πληρώνει ο Ελληνικός λαός, και εσείς να εισπράττετε τις ψήφους των οικογενειών τους … Έτσι λοιπόν ο κάθε Πάγκαλος, ο κάθε Βουλγαράκης, ο κάθε Σημίτης και Καραμανλής και Παπανδρέου, και η κάθε Μπακογιάννη είναι υπεύθυνοι στο ακέραιο για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα! Αυτοί διορίζανε, αυτοί μοιράζανε το χρήμα σαν να ήταν από το σεντούκι του παππού τους, αυτοί μαζεύανε τους κουμπάρους και τους κολλητούς και τους τοποθετούσανε διευθυντές σε οργανισμούς με παχιούς – παχιούς μισθούς και μίζες, οργανισμούς που τους καταβαραθρώσανε και τώρα όλοι αυτοί και τα σόγια τους και τα κόμματα τους δεν ξέρουν τίποτε για το φόνο … Τα 380 δις χρέος δεν τα κάνανε αυτοί, τα κάνανε οι άλλοι, οι άλλοι όμως είναι οι ίδιοι, και οι προηγούμενοι είναι και οι επόμενοι! Μπερδεύοντας τα πράγματα νομίζουν ότι μπερδεύουν και τη νοημοσύνη μας! Αχ καημένοι, τα γιαούρτια δεν είναι τίποτε, ένα ελάχιστο δείγμα της δυσαρέσκειας μας είναι! Οι βρεγμένες σανίδες είναι κάτι , και το "όξω που…ες από τη παράγκα" είναι το μέλλον σας… Στο τέλος δε, θα σας μείνει το δημοτικό άσμα : "Μαύρη ζωή που κάνουμε εμείς οι μαύροι κλέφτες, με φόβο τρώμε το ψωμί, με φόβο περπατάμε".