Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Σείριος - Το Υπέρλαμπρο Άστρο


Το μυστηριώδες άστρο ο ΣΕΙΡΙΟΣ και οι Μακεδόνες : επιστρέφει να φωτίσει ξανά την Ελλάδα ; Ο Σείριος. το μυστηριώδες άστρο που κυβέρνησε το πνεύμα των αρχαίων Μακεδόνων, ξαναστρέφει το πρόσωπο του στην Ελλάδα, τώρα που μπαίνουμε στον Υδροχόο. Αιγύπτιοι, Βαβυλώνιοι, Ασσυριοι, Σουμέριοι, Ετρούσκοι και Ρωμαίοι έχουν στο πάνθεον τους μία θέση για το αστέρι εκείνο που, περισσότερο από τ' άλλα, λάμπει στο βράδυνα ουρανό. Μυστηριακές λατρείες και συμβολισμοί που κρύβουν χαμένα μυστικά μέσα στη νύχτα του χρόνου. Μπορούμε άραγε να ανασυνθέσουμε τις ψηφίδες μιας μεγάλης γνώσης που χάθηκε ή που ίσως παραμένει ακόμη ανάμεσα μας σε μέρη που δεν φανταζόμαστε; Ένας κώδικας περιμένει να αποκρυπτογραφηθεί... 

Το Ουράνιο Σώμα του Σείριου 

Αστρονομικά ορίζουμε το Σείριο ως το λαμπρότερο απλανή αστέρα του Μεγάλου Κυνός. Ανήκει στον τύπο των λευκών αστεριών και α­πέχει μόλις...8,4 έτη φωτός από τη Γη. Είναι διπλός αστέρας και μα­ζί με το συνοδό του, το Σείριο Β', περιστρέφονται γύρω από ένα κοι­νό κέντρο βάρους.

Ο φυσικός πλούτος των πενηντάρηδων


                                                                                   Ποτέ δεν θα φανταζόμουν ότι μετά τα 50  μου, θα αποκτούσα τόσο σημαντικό φυσικό πλούτο: ασήμι στα μαλλιά, χρυσό στα δόντια, πέτρα στα νεφρά, ζάχαρη στο αίμα, μολύβι στα πόδια, βαρέα μέταλλα στον εγκέφαλο και... τιτάνιο στις αρθρώσεις.!! και όλα αυτά χωρίς να αναφέρω καν την ύπαρξη μιας πραγματικά. ανεξάντλητης πηγής φυσικού αερίου !!!

Ντοκυμαντέρ για το Άγιον Όρος από το CBS

Δύο ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν μέχρι το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS να πάρει άδεια κινηματογράφησης εντός των μοναστικών κοινοβίων του Αγίου Όρους, αφού την τελευταία φορά που τηλεοπτικό συνεργείο απαθανάτιζε εικόνες σε πολλές από τις μονές τις Αθωνικής Χερσονήσου ήταν μόλις πριν από 30 χρόνια.Ο Ελληνοαμερικανός παραγωγός Μιχάλης Καρζής με τη συνέργεια του δημοσιογράφου παρουσιαστή της εκπομπής «60 minutes», Bob Simon, δημιούργησαν ένα εξαιρετικής αισθητικής αλλά και επιστημονικής εγκυρότητας ντοκυμαντέρ για την Ανεξάρτητη Πολιτεία του Περιβολιού της Παναγίας.Η προβολή του ντοκυμαντέρ στην Αμερική από το CBS πριν από ένα μήνα (ανήμερα Πάσχα) σημείωσε εντυπωσιακή τηλεθέαση ενώ εντυπωσιακά είναι τα νούμερα που έχει «χτυπήσει» το ανέβασμά του και στο youtube.
mediasoup