Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Κοιτώντας τα αστέρια και το Αυγουστιάτικο φεγγάρι...

Δυο νύχτες τα μάτια στον ουρανό! Απόψε Περσείδες και αύριο Πανσέληνος

Έχουμε και λέμε. Όσοι πάσχουν από αυχενικό μπορεί να υποφέρουν αλλά δυο συνεχόμενα βράδια θα αναγκαστούν να σηκώσουν το βλέμμα στον ουρανό. Απόψε τα πεφταστέρια και αύριο η Πανσέληνος. 'Ολες οι εκδηλώσεις για το Σάββατο.

Η αλήθεια είναι οτι απόψε θα γίνει μάχη μεταξύ των Περσείδων και της Πανσελήνου για το ποιός θα κάνει περισσότερη αίσθηση. Μπορεί να είναι παραμονή, όμως το φεγγάρι και απόψε θα κυριαρχεί στον ουρανό. Ετσι θα πρέπει να βρείτε ένα όσο το δυνατόν πιο σκοτεινό μέρος να στραφείτε βορειανατολικά και να περιμένετε ένα αστέρι να πέσει για να κάνετε και μια ευχή!
Απόψε κορυφώνεται η βροχή αστεριών ή αλλιώς βροχή των Περσείδων και σύμφωνα με τους επιστήμονες θα πέφτουν 100 αστέρια την ώρα!
Οι Περσείδες είναι απομεινάρια ενός κομήτη, μέχρι και σε μορφή σκόνης, τα οποία συναντά η Γη μία φορά το χρόνο στις αρχές Αυγούστου. Ονομάζονται Περσείδες επειδή το ακτινοβόλο σημείο τους προβάλλεται στον αστερισμό του Περσέα, έρχονται δηλαδή από αυτή την κατεύθυνση.

ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
'Οπου κι αν βρεθείτε. Με όποιους κι αν είστε σηκώστε το βλέμμα στον ουρανό γιατί το αυγουστιάτικο φεγγάρι δεν απογοητεύει ποτέ.


Εβδομήντα πέντε (75) αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία όλης της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά το βράδυ της 13ης Αυγούστου με μία σειρά εκδηλώσεων για τους επισκέπτες οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους με διαφορετικό τρόπο.