Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Προς την "Αυτού Εξοχότητα κύριο"... Αδόλφο Χίτλερ!

Στις 8 Μαρτίου 1941 ο Γεώργιος Βλάχος δημοσίευσε στην Καθημερινή την “Ανοικτή επιστολή” προς τον Χίτλερ. Η Ελένη Βλάχου περιγράφει τις αντιδράσεις που προκάλεσε εκείνη η επιστολή: 
Το να πει κανείς ότι αυτό το άρθρο έκανε πάταγο είναι λίγο. Μέσα σε λίγες ώρες έφθασε στις πιο μακρινές γραμμές του Μετώπου, και γίνεται ανάρπαστο, νέο πολεμικό ηρωικό ευαγγέλιο που ζωντανεύει τη φλόγα στην κουρασμένη καρδιά των παιδιών. Κυκλοφορεί και ανατυπώνεται όλες τις επόμενες μέρες σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα, αναδημοσιεύεται στον ξένο τύπο (το “Τάιμς” το μεταφράζει) και τα πρακτορεία ειδήσεων αναφέρουν με θαυμασμό τη γενναία φωνή ενός γενναίου λαού και τη φωνή της “Καθημερινής” που κερδίζει μιαν αξεπέραστη θέση στην Ιστορία της ελληνικής δημοσιογραφίας.
“ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ” Εκδόσεις ΖΗΔΡΟΣ

Ανοικτή Επιστολή προς την Α. Ε. τον κ. Α. Χίτλερ (απόσπασμα): 
Και Σεις; Σεις, -λέγουν πάντοτε- θα επιχειρήσετε να εισβάλετε εις την Ελλάδα. Και ημείς, λαός αφελής ακόμη, δεν το πιστεύομεν. Δεν πιστεύομεν ότι στρατός με ιστορίαν και με παράδοσιν -αυτό και οι εχθροί του δεν το αρνούνται- θα θελήση να κηλιδωθή διά μιας πράξεως παναθλίας. (…) Διότι τι θα κάμη ο στρατός αυτός, εξοχώτατε, αν αντί πεζικού, πυροβολικού και μεραρχιών, στείλη η Ελλάς φύλακας εις τα σύνορά της είκοσι χιλιάδας τραυματιών, χωρίς πόδια, χωρίς χέρια, με τα αίματα και τους επιδέσμους διά να τον υποδεχθούν;… Αυτούς τους στρατιώτας φύλακας θα υπάρξει Στρατός διά να τους κτυπήση; Αλλ’ όχι, δεν πρόκειται να γίνη αυτό. Ο ολίγος ή πολύς στρατός των Ελλήνων που είναι ελεύθερος, όπως εστάθη εις την Ήπειρον, θα σταθή, αν κληθή, εις την Θράκην. Και τι να κάμη;… Θα πολεμήση. Και εκεί. Και θα αγωνισθή. Και εκεί. Και θ’ αποθάνη. Και εκεί. Και θ’ αναμείνη την εκ Βερολίνου επιστροφή του δρομέως, ο οποίος ήλθε προ πέντε ετών και έλαβε από την Ολυμπίαν το φως, διά να μεταβάλη εις δαυλόν την λαμπάδαν και φέρη την πυρκαϊάν εις το μικρόν την έκτασιν αλλά μέγιστον αυτόν τόπον, ο οποίος, αφού έμαθε τον κόσμον όλον να ζη, πρέπει τώρα να τον μάθη και ν’ αποθνήσκη. 
Μετ’ εξόχου τιμής Γ. Α. ΒΛΑΧΟΣ  εφημερίδα “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” Σάββατο 8 Μαρτίου 1941



ΣΧΟΛΙΟ:
Την Τετάρτη η σημερινή Αρχηγός
 της Γερμανίας δίνει εντολή για νέα
"εισβολή" στην Χώρα μας.....
Με την επάνοδο του παρατηρητή Πρωθυπουργού μας
ο Ελληνικός Λαός περιμένει.....τουλάχιστον  ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ!!!!

BY:ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ 

Μεγάλωσε 50 χρόνια μέσα σε λίγες ημέρες!!!

Τα «χέρια ψηλά» σήκωσαν οι γιατροί μπροστά στην περίπτωση της 23χρονης Νγκουένγκ Τάι Φουόνγκ από το Βιετνάμ, η οποία μέσα σε διάστημα ημερών μεγάλωσε κατά 50 χρόνια!Η 23χρονη γυναίκα έχει πλέον την εμφάνιση 70χρονης, μετά από ένα έντονο αλλεργικό σοκ που υπέστη το 2008.Από τότε κυκλοφορεί με μάσκα, γιατί νιώθει άβολα για το ρυτιδιασμένο της πρόσωπο.Τρία χρόνια μετά, αναζήτησε τη βοήθεια των γιατρών, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να δώσουν εξήγηση για το περίεργο περιστατικό.
Δείχνοντας φωτογραφίες από το γάμο της, το 2006, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι πρόκειται για την ίδια γυναίκα.Η ίδια πιστεύει ότι φταίει μια αλλεργία στα θαλασσινά, που είχε για όλη της τη ζωή, όμως μόλις το 2008 εκδηλώθηκε.Στην προσπάθειά της να απαλλαχτεί από τα συμπτώματα, κατέφυγε σε παραδοσιακά βιετναμέζικα σκευάσματα. Τα συμπτώματα σύντομα υποχώρησαν, όμως το δέρμα της άρχισε να γερνάει με ταχύτατους ρυθμούς και το πρόσωπό της γέμισε ρυτίδες.Ο σύζυγός της, πάντως, βρίσκεται στο πλάι της και δηλώνει ότι η αγάπη του γι’ αυτήν παραμένει η ίδια.
newsbomb

Διοργανώνουν «επισκέψεις» σε Παράδεισο και Κόλαση

Ένας πνευματικός δάσκαλος από τη Μαλαισία υπόσχεται ταξίδια στην Κόλαση και τον Παράδεισο
Σε πρόσφατο φεστιβάλ μεταφυσικής με το όνομα Hungry Ghosts Festival, ο γκουρού Κεκ Ενγκ Σενγκ ταξίδεψε τους οπαδούς του στην Κόλαση.
Τώρα, υπόσχεται ένα δεύτερο ταξίδι, αυτή τη φορά στον Παράδεισο. Ο πνευματικός δάσκαλος υποστηρίζει ότι όσοι συμμετάσχουν στην ιεροτελεστία θα συναντήσουν θεότητες, αγγέλους, ακόμα και συγγενείς που έχουν αφήσει αυτόν τον κόσμο.Το πνευματικό ταξίδι θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου και η συμμετοχή κοστίζει 61 δολάρια.