Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Δορυφόρος 6 τόνων θα προσκρούσει στη Γη

Ζυγίζει 6 τόνους, είναι εκτός ελέγχου και πρόκειται να επιστρέψει στην Γη σε λιγότερο από ένα μήνα.
Η NASA έχει ήδη βγάλει σχετικές ανακοινώσεις ότι υπάρχουν πιθανότητες 1 στις 3.200 ότι κάποιος από τους εκτός λειτουργίας δορυφόρους να χτυπήσει κάποιον καθώς αυτός θα «βυθίζεται» πίσω στην Γη.
Ο Ερευνητικός Δορυφόρος της Ανώτερης Ατμόσφαιρας έμεινε από καύσιμα το 2005 και τώρα θα ενδέχεται να πέσει σε οποιαδήποτε από τις 6 ηπείρους. Αν και παρακολουθείται από το Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων στη Στρατιωτική Αεροπορίας στη Καλιφόρνια, η NASA παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει ούτε το πού, αλλά ούτε το πότε θα πέσει, ωστόσο υπολογίζει ότι θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα στα τέλη του μηνός με αρχές Οκτωβρίου.

Γυναικεία μορφή στον Άρη

Αυτή η φωτογραφία προέρχεται από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη και έχει τραβηχτεί από το διαστημικό ερευνητικό σκάφος Spirit της NASA.
Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, διακρίνεται μία ανθρωπόμορφη γυναικεία μορφή να κάθεται κουρνιασμένη σε ένα βράχο στο έρημο έδαφος του Άρη.
Πολλοί θεώρησαν τη φωτογραφία οφθαλμαπάτη, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που στη μορφή αυτή είδαν την απόδειξη για την ύπαρξη ζωής στον πλανήτη.
Η NASA δεν έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στη συγκεκριμένη φωτογραφία, καθώς ήταν μία από τις χιλιάδες που τράβηξε το Spirit.
Ωστόσο, ερασιτέχνες αστρονόμοι ανέσυραν τη φωτογραφία από τα αρχεία, αναδεικνύοντας αυτή τη συναρπαστική λεπτομέρεια.



http://www.pamepreveza.gr