Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάββατο 04 Ιουλίου 2009

ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΒΑΛΥΡΑΣ

Ο αιωνόβιος φίλος της <<Β>>,Μίμης Μπουζαλάς στέλνει τις ευχές κ! την αγάπη του στους απανταχού Βαλυραίους.





Εδώ με την Κα Ιωάννα Μπουζαλά ποζάρουν χαμογελαστοί στο φακό της <<Β>>.




***********************************************************************************
Παρασκευή:03 Ιουλίου 2009

Πάνδημη η κηδεία του δάσκαλου,Χρήστου Δ.Γεωργακόπουλου

Έγινε χθές στη Βαλύρα από τον ενοριακό ναό Αγίου Αθανασίου η κηδεία του δάσκαλου Χρήστου Γεωργακόπουλου.Χιλιάδες λαού απο τη κωμόπολή μας και από άλλα μέρη της Μεσσηνίας,προσήλθαν για τον ύστατο χαιρετισμό στον εκλειπόντα.Συγκινητική η παρουσία εκατοντάδων μαθητών του που τον αγάπησαν και τον σέβονταν από την 35/χρονη εκπαιδευτική του δραστηριότητα. Καλό σου ταξείδι αγαπητέ και σεβαστέ μας δάσκαλε.


*************************************************************************
Τετάρτη:01 Ιουλίου 2009
Έφυγε σήμερα στις 07:00 από τη ζωή ο δάσκαλος Χρήστος Γεωργακόπουλος σε ηλικία 78 ετών.Η κηδεία του θα γίνει αύριο 02 Ιουλίου και ώρα 18:00 από τον ενοριακό ναό Αγίου Αθανασίου Βαλύρας.Να είναι αναπαυμένος και νάναι ελαφρύ το χώμα του Άϊ Γιώργη που θα τον σκεπάσει.Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

*****************************************************************************
-ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΩΝ ΣΠΟΡ.
Από την εφημερίδα ΕΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:Ο Λεό Ντουρά από τη Βαλύρα,πανταχού παρών φωτογραφίζει και σχολιάζει τα πάντα...





και ....τον Χρήστο Παπαγεωργίου,που εξασκείται διαρκώς στις νέες τεχνολογίες.

Καλή αρχή Λεό.






Από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Ο Μεσσήνιος μάγος της μπάλας Νίκος Λυμπερόπουλος δηλώνει:Θα προτιμούσα να παίξω στο Ουζμπεκιστάν παρά στην Ελλάδα.

Σχόλιο:Σε τι διαφέρει Νίκο η Κώσταινα από τη Ψωροκώσταινα;

************************************************************************************

Τρίτη 16/06/2009
ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ Ο ΧΡ.ΠΑΠ.

Ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη νότια Αφρική ο γνωστός δημοσιογράφος-αθλητικογράφος της εφημερίδας ΣΗΜΑΙΑ και της εφημερίδας ΒΑΛΥΡΑ,Χρήστος Π.Παπαγεωργίου.Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία Χρήστο και καλές ανταποκρίσεις.Καλή επιτυχία και στην Εθνική Ελλάδος,να περάσει στα προκριματικά και να είναι και αυτή εκεί,όπως στο πανευρωπαϊκό του 2004 στο Νταλούζ και μακάρι να ζήσουμε ανάλογες στιγμές,για να μας ξεσηκώνεις με τις στομφώδεις ανταποκρίσεις και αναμεταδόσεις σου.

*************************************************************************************



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ





Αγαπητοί φίλοι/ες



Το αθλητικό τμήμα των ηλεκρονικών εφημερίδων "Β" και ITOMI NEWS καλεί τους φίλους/ες που μάς διαβάζουν...στο διαδίκτυο,εαν έχουν στα σπίτια τους αθλητικές φωτογραφίες δικές τους ή συγγενικών προσώπων και φίλων τους να τις σκανάρουν και να μας τις στείλουν στην ηλεκρονική μας διεθύνηση,ώστε με το ξεκίνημα της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου,όπου θα αγωνίζεται και ο ιστορικός μας Αστέρας Βαλύρας στα "σαλόνια" της Α' Μεσσηνίας να είναι απόλυτα έτοιμη και η ιστοσελίδα μας με τα ΑΘΛΗΤΙΚΆ και απο πλευράς φωτογραφιών!!!

Χρ. ΠΑΠ
αθλητικογράφος
Βαλύρα/Ιθώμης...






******************************************************************************


Κάπνισμα τέλος στους δημόσιους χώρους από την 1η Ιουλίου.






Προβληματισμός στους θεριακλήδες!!!











Να δούμε πως θα αντιδράσει το εφευρετικό δαιμόνιο του Έλληνα;
Ήδη καταστηματάρχες δηλώνουν τα μαγαζιά τους ως μαγαζιά καπνιστών, η σίγουρη λύση τουλάχιστον για την αποφυγή προστίμων!!!!
-Είπατε τίποτα;




******************************************************************************



Αυτές τις μέρες έρχονται σωρηδόν, ειδοποιητήρια, για διόρθωση στοιχείων στο έντυπο E9 της εφορίας, που αφορά στα ακίνητα.
Στο ειδοποιητήριο, υπάρχει ένας κωδικός και ο φορολογούμενος πρέπει να μπει στο ειδικό site και να διορθώσει κάποια "λάθη", εντός 15 ημερών, προθεσμία που ασφαλώς ΔΕΝ μπορεί να ισχύσει !
Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπάρχει λάθος του φορολογούμενου !
Απλά το σύστημα του υπουργείου, δεν μπορεί να εντοπίσει τη θέση του ακινήτου, ώστε στη συνέχεια να προσδιοριστεί η αντικειμενική του αξία και να επιβληθεί ο ΕΤΑΚ. Αυτό οφείλεται,... π.χ. στη δική μου πρίπτωση, ότι έγραψα ως οδό του ακινήτου μου, "Βασ.όλγας", ενώ στο Υπουργείο ο δρόμος είναι περασμένος, ως "Βασιλίσσης Όλγας, Λεωφόρος".
Τζάμπα ταλαιπωρία δηλαδή. Αλλά το κυριώτερο είναι ότι το site του Υπουργείου είναι μονίμως ¨πεσμένο", ενώ για τηλέφωνα, δεν το συζητάμε.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα γλιτώσουμε ποτέ, από την ταλαιπωρία των δηλώσεων για τυχόν ακίνητο. Τόσο, που κάποιοι θα μακαρίζουν τους ..άστεγους. Ταλαιπωρία....
dimokratis/taxalia

*****************************************************************************
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2009
ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟΥ

Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη για τα έργα συντήρησης του Ανδρονικομονάστηρου ή Ανδρομονάστηρου,που βρίσκεται κοντά στα Πετράλωνα Ιθώμης και πλέον το θέμα αυτό είναι στα χέρια του Μεσσήνιου υπουργού πολιτισμού Κου Αντώνη Σαμαρά για υπογραφή.
Ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να ξεπεράσει τα 3.000.000,00 ευρώ και θα ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.Το Βυζαντινό αυτό μοναστήρι είναι κτίσμα του 12ου αιώνα επί αυτοκράτορος Ανδρονίκου και για αυτό φέρει το όνομά του.Ευτυχώς δεν έγιναν παρεμβάσεις στο παρελθόν με αποτέλεσμα να διατηρεί αναλλοίωτα τα Βυζαντινά χαρακτηριστικά του.

Πίσω από το ιερό της εκκλησίας αναβλύζει πλούσια πηγή με κρυστάλινο νερό,η οποία στα παλαιά χρόνια ύδρευε την γειτονική Ανδρούσα.Σε καλή κατάσταση διατηρείται το τοξοτό πέτρινο κομμάτι του αγωγού(φωτό).
Η μονή είναι αφιερωμένη στη μεταμόρφωση του Σωτήρος και εορτάζεται κάθε χρόνο
στις έξι Αυγούστου.Το Ανδρονικομονάστηρο,μαζί με τα μοναστήρια του Βουλκάνου επί του όρους Ιθώμη και τις αρχαιότητες της κλασσικής περιόδου της Αρχαίας Μεσσήνης,που διαρκώς έρχονται στο φώς,αποτελούν πόλο έλξης τουριστών και προσκυνητών και η σωστή προβολή τους σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες όπως π.χ η βελτίωση του οδικού δικτύου,θα συμβάλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής.

Ι.Λινάρδος

***************************************************************************** ΚΛΟΠΗ ΚΥΨΕΛΩΝ-ΜΕΛΙΣΣΟΣΜΗΝΩΝ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16/06/2009



Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους Μελισσοκόμους που έχουν μεταφέρει τα μελίσσια τους στην ευρύτερη περιοχή του όρους Μαίναλο Αρκαδίας,ο,τι μετά από πολλαπλά κρούσματα κλοπών κυψελών,αναθέσαμε την φύλαξη αυτών σε ιδιωτική εταιρία φύλαξης και προστασίας(CECURITY).







O πρόεδρος:Γεώργιος Σεντεμέντες

Ο γραμματέας:Γεώργιος Λάγιος

*********************************************************************************


Διαβάστε περισσότερα στο site του ITHOMI NEWS στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://www.ithominews.blogspot.com/

**********************************************************************************

Η θεατρική ομάδα του Θάμυρι είναι ήδη γεγονός.Ένα όνειρο πολλών δεκαετιών στη Βαλύρα,γίνεται πραγματικότητα από τους Θαμυριώτες οι οποίοι ετοιμάζουν πρεμιέρα στη κωμοπολή μας τον Αύγουστο,ενώ θα δώσουν παράσταση και στα εφετινά Ιθωμαία στην Αρχαία Μεσσήνη.Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια οι δημιουργικοί νέοι του πολιτιστικού μας Συλλόγου.