Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Έζησε για 118 ολόκληρες ημέρες χωρίς καρδιά!

Μία 14χρονη Αμερικανίδα έζησε επί σχεδόν τέσσερις μήνες χωρίς καρδιά...και στο διάστημα αυτό διατηρήθηκε στη ζωή με μία ειδικά κατασκευασμένη μηχανική αντλία που υποκαθιστούσε την καρδιακή λειτουργία, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα και να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.
Οπως ανακοίνωσαν οι θεράποντες γιατροί της στο Ιατρικό Κέντρο Τζάκσον Μεμόριαλ του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, πρόκειται για την Τζάνα Σίμονς από τη Νότια Καρολίνα, η οποία έπασχε από διατεταμένη καρδιομυοπάθεια. Στις 2 Ιουλίου η 14χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς στο παιδιατρικό νοσοκομείο Χολτς του Μαϊάμι, αλλά ο οργανισμός της δεν δέχθηκε το μόσχευμα, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αναγκασθούν να το αφαιρέσουν.

Στο ψυχιατρείο ο δράστης που πριόνισε τα αυτιά γαϊδάρου στην Σκόπελο

Σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα φέρεται από την ιατρική γνωμάτευση να αντιμετωπίζει ο 44χρονος αγρότης που κακοποίησε τον γάιδαρό του, κόβοντάς του τα αυτιά με πριόνι στην περιοχή Γλώσσα της Σκοπέλου κι έτσι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου διέταξε τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρείο.
Ο δράστης του απάνθρωπου ακρωτηριασμού είχε ιατρικό παρελθόν και είχε νοσηλευτεί παλαιότερα σε ψυχιατρική κλινική. Έτσι, με απόφαση του εισαγγελέα οδηγήθηκε και πάλι στο νοσηλευτικό ίδρυμα για ακούσια νοσηλεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αποφύγει τις ποινικές ευθύνες αφού ορίστηκε και τακτική δικάσιμος για την κακοποίηση του άτυχου τετράποδου το περασμένο Σάββατο.
Η ταλαιπωρία του δύστυχου γαϊδαράκου, όμως, δεν τελείωσε καθώς κανένα φιλοζωικό σωματείο δεν μπορούσε να βοηθήσει στη μεταφορά του σε άλλη περιοχή κι έτσι παρέμεινε στις εγκαταστάσεις του δήμου Σκοπέλου. Η απάνθρωπη «χειρουργική» επέμβαση στην οποία τον υπέβαλε ο διαταραγμένος ιδιοκτήτης του, του στοίχισε το ένα αυτί που έχει κοπεί ολοκληρωτικά, ενώ έχασε και μεγάλο μέρος από το δεύτερο!