Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ


Αξιότιμοι κύριοι των υγειονομικών επιτροπών, εσείς που είστε αρμόδιοι  για τις καινούργιες λίστες φαρμάκων, σας συνιστώ να ακούσετε  και εμάς τους παλαιούς, πριν αποφανθείτε μετά από τη μελέτη
σας ότι δεν χρειάζονται τα πολλά φάρμακα μια και είναι  οικονομικά ασύμφορο να ζουν οι γέροντες από τα –ήντα και πάνω.
• Στα χρόνια του Μεσοπολέμου, το γενικό φάρμακο με  τη μεγαλύτερη κατανάλωση ήταν το κινίνο, το πράσινο, το πολύ χλωμό και κάπως φθηνό, αλλά και το επικαλυμμένο  με ζάχαρη, χρώματος ροζ και ασφαλώς ακριβότερο. Σας συνιστούμε, λοιπόν, να αφήσετε το κινίνο χρώματος ροζ και να βάλετε στη λίστα το πράσινο, το πικρό. Έτσι, δεν θα χρειάζονται τα τόσα αντιβιοτικά και αντιπυρετικά.
• Μην ξεχνάτε την ελατόπισσα, αγαπητοί χειρούργοι, όπως επίσης τις κάθε είδους τσιγκαλοιφές οι δερματολόγοι.
• Δώστε τώρα μεγάλη προσοχή στη θαυματουργή πικραγγουριά. Με λίγα λόγια, σας γράφω την ιστορία της: Η πικραγγουριά είναι φυτό θαμνώδες και εδώ στην περιοχή μας, την εποχή του ’50, ήταν γεμάτος ο τόπος πάνω από το Πήδημα της Γριάς, τη σημερινή Καραολή και Δημητρίου. Είναι ένα μικρό αγγουράκι με αγκάθια, κατάπικρο. Μην ξεχάσετε να το βάλετε στη λίστα!
• Μην ξεχάσετε, επίσης, στη λίστα σας το νερό του Καματερού, προϊόν της Χούντας για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Ιερόδουλες κάνουν απεργία εναντίον των ...τραπεζιτών!

Μάλλον εμπνευσμένες από τη Λυσσιτράτη, οι συνοδοί πολυτελείας που εργάζονται στην Ισπανία ανακοίνωσαν την απόφασή τους να μην ξανακάνουν σεξ με τραπεζίτες μέχρι εκείνοι να... ανοίξουν τις κάνουλες και να δώσουν χρήματα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις! Ιερόδουλες πολυτελείας από τη Μαδρίτη ξεκαθάρισαν ότι η επ’ αόριστον απεργία θα συνεχιστεί μέχρι οι τραπεζίτες να «εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στην κοινωνία» και να αρχίσουν να προσφέρουν μεγαλύτερα δάνεια στους Ισπανούς.

Το... εμπάργκο έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις μέρες, σύμφωνα με τη Daily Mail. Μόνο που οι πονηρούληδες τραπεζίτες δε μπορούσαν να ανεχτούν την... απεργία. Και προσπάθησαν να ξεγελάσουν τις ιερόδουλες προσποιούνται τους αρχιτέκτονες ή τους μηχανικούς. Αλλά τους πήραν... χαμπάρι!