Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ένα βραβείο για τον παλιό ταχυδρόμο του χωριού μου !

Από σπίτι σε σπίτι, από στάνη σέ στάνη μέσα στό κρύο καί στά χιόνια για να μοιράσει τήν αλληλογραφία, να δώσει τήν επιταγή, νά μεταφέρει ένα καλό ή κι΄ ένα άσχημο νέο...

ΕΛΤΑ, αυτούς τούς παλιούς ήρωες τής υπαίθρου, γιατί τούς ξέχασες ; 

Πότε θα τούς βραβεύσεις, όταν πεθάνουν ;

Τά παλιά καλά χρόνια, τότε πού η επικοινωνία μεταξύ πόλεων καί χωριών ήτανε πολύ δύσκολη και τον χειμώνα με τις κακοκαιρίες σχεδόν αδύνατη, σπουδαίο ρόλο έπαιξαν οί αγροτικοί ταχυδρόμοι…


Όπως και σήμερα άλλωστε, αλλά πιο εκσυχρονισμένοι τώρα, πάνω σε μηχανάκια, μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα ! 

Αλλά και σε κάποια, ορεινά κυρίως χωριά, ακόμη και σήμερα το γράμμα, η σύνταξη και το χαμπέρι πάει και με μουλάρια, και με γαϊδούρια ίσως και άλογα…

Το τι δυσκολίες έχουνε συναντήσει αυτοί οί άνθρωποι είναι κάτι το απερίγραπτο και το αξιοθαύμαστο, πράγμα πού εμείς οί βολεμένοι στα Αστικά κέντρα σήμερα δεν μπορούμε να το καταλάβουμε ! 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. “ΕΔΡΑ” ΓΙΑ ΤΟ 2014

Οι υγιεινές συνήθειες ξεκινούν από τις πιο μικρές ηλικίες! Γνωρίστε τα παρακάτω παιδικά προγράμματα που προσφέρονται από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και αποτελούν έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης και άθλησης για παιδιά 5-12 ετών. Τα προγράμματα επικεντρώνονται ακριβώς στα σημεία που χρειάζονται ενίσχυση τα σημερινά παιδιά. Συμβάλλουν στην εκτόνωση της υπερκινητικότητας, βελτιώνουν τη συγκέντρωση, αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της καθιστικής ζωής, της παιδικής παχυσαρκίας, της ανταγωνιστικότητας και των γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητας. Επίσης, είναι πολύ διασκεδαστικά γιατί προϋποθέτουν ομαδικό πνεύμα και πολλές προκλήσεις!! 

«Εφυγε» η Τζένη Βάνου- Μένουν τα τραγούδια της αθάνατα στον χρόνο

«Εφυγε» η Τζένη Βάνου- Μένουν τα τραγούδια της αθάνατα στον χρόνο
Η φωνή της «σημάδεψε» γενιές και γενιές… Δεν υπάρχει τραγούδι της που να μην είναι συνδεδεμένο με κάποια στιγμή μας...Η τραγουδίστρια που έγινε «είδωλο» μέσα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο αλλά και τις εμφανίσεις της στο μουσικό στερέωμα, «έφυγε» σήμερα από την ζωή. Η φωνή της όμως θα μας θυμίζει πάντα το πέρασμά της, θα μείνει αθάνατη να μας θυμίζει πόσο μοναδική ήταν η Τζένη Βάνου.Η τραγουδίστρια άφησε την τελευταία της πνονή σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ Τον Αύγουστο έκανε επέμβαση στον λαιμό της για να αφαιρέσουν έναν όγκο . «Όλα κυλούσαν ομαλά και από τότε μέχρι και πριν λίγες ημέρες ένιωθε καλά» μας λέει συγγενικό της πρόσωπο.

Μουμιοποιημένο δάχτυλο γίγαντα ανακαλύφτηκε στην Αίγυπτο!(φωτο)


Γράφει ο ανεξήγητος

Ένα γιγαντιαίο μουμιοποιημένο ανθρώπινο δάχτυλο μήκους 38 εκατοστών βρέθηκε στην Αίγυπτο από μια ελβετική αποστολή και φωτογραφήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '80.

Πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να πουν ότι έχουν δει τις φωτογραφίες που ελήφθησαν το 1988 στην Αίγυπτο, τη γη των Φαραώ,τις Πυραμίδες, και τα απολιθώματα ...γιγάντων. Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνεται ένα δάχτυλο 38 εκατοστών οπότε λογικό είναι να υποθέσει κανείς ότι το υπόλοιπο  σώμα,θα είναι περίπου πέντε μέτρα ύψος.Οι φωτογραφίες,μετά από εικοσιτέσσερα χρόνια θαμμένες στο αρχείο,πωλήθηκαν στη γερμανική εφημερίδα «Bild» που τις έχει δημοσιευθεί.