Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Άλλο Ελλάδα και άλλο Τυνησία


Γράφει ο Κλεισθένης

Παρακολουθούμε, μετά την εξέγερση στην Τυνησία, αναλύσεις και άρθρα σε εφημερίδες και ιστολόγια που αφήνουν να εννοηθεί ότι έρχονται παρόμοιες καταστάσεις και στην Ελλάδα.Μερικοί τα γράφουν για να πουλήσουν μερικά φύλα παραπάνω επειδή οι τίτλοι είναι «πιασάρικοι», άλλοι τα γράφουν επειδή δεν ξέρουν τι συνέβαινε και τι συμβαίνει σ’ αυτά τα κράτη, πιθανώς να υπάρχουν και μερικοί που επιδιώκουν σύγχυση. Το θέμα δεν είναι απλό και δεν ερμηνεύεται σε λίγες γραμμές ενός κειμένου. Ας δούμε μερικά στοιχεία που ίσως δεν είναι πολύ γνωστά.
Στα Αραβόφωνα μουσουλμανικά κράτη (Λυβίη, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και άλλα) υπάρχουν περίεργα καθεστώτα που δεν έχουν καμία σχέση με το δικό μας ή των δυτικών χωρών. Η ανελευθερία είναι πρόδηλη για δε τους αντιφρονούντες οι τιμωρίες είναι εξοντωτικές. Υπάρχουν φυσικά και αντιπολιτεύσεις αλλά οι δραστηριότητές τους είναι προσχηματικές και ανώφελες για τους λαούς. Ένα απλό παράδειγμα που μου διηγήθηκε φίλος που ζει σε ένα τέτοιο κράτος.
«Η κυβέρνηση αποφασίζει να κατασκευάσει ένα δρόμο που θα καταστρέψει οικολογικά μία περιοχή. Η αντιπολίτευση και ο αντιπολιτευόμενος τύπος κριτικάρουν ως εξής: Ο δρόμος δεν πρέπει να έχει τόσες πολλές στροφές όπως προγραμματίζει η κυβέρνηση ή ο δρόμος πρέπει να έχει καλύτερο φωτισμό».
Καμία αναφορά για τις καταστρεπτικές συνέπειες της κατασκευής του δρόμου. Αν κάποιος πει ή γράψει ή αμφισβητήσει την χρησιμότητα του δρόμου ή χειρότερα καταγγείλει την επερχόμενη οικολογική καταστροφή τον έφαγε το «μαύρο σκοτάδι».
Η δικαιοσύνη σ’ αυτά τα κράτη απλά δεν λειτουργεί. Η φυλάκιση δεν προϋποθέτει αναγκαστικά και δίκη.
Στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιες συνθήκες ούτε φυλακίσεις χωρίς δίκη επειδή κάποιος είπε ή δημοσίευσε κάτι εναντίον της κυβέρνησης. Εδώ η δικαιοσύνη λειτουργεί. Δεν υπάρχουν φυλακίσεις ή διώξεις αντικαθεστωτικών.
Το Ελληνικό πρόβλημα είναι ότι το σύστημα εξουσίας έχει παράξει ένα συνονθύλευμα νόμων που προωθεί την ατιμωρησία «δένοντας» τα χέρια των δικαστών. Σ’ αυτό συντείνει και η συντεχνιακή αντίληψη των πολιτικών που ο λαός λέει «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».
Ο συνδικαλισμός είναι ελεύθερος μόνο που η ηγεσία του κομματοκρατείται.
Οι διαδηλώσεις και οι κινητοποιήσεις είναι ελεύθερες μόνο που οι «γνωστοί άγνωστοι» φροντίζουν για την «αμαύρωσή» τους.
Το Ελληνικό πρόβλημα είναι ότι η δημοκρατία δεν λειτουργεί σωστά και τα λεγόμενα «λαμόγια» εκμεταλλευόμενα τις αδυναμίες ελέγχου ή δωροδοκώντας τους πολιτικούς απομυζούν τον ιδρώτα του λαού.
Αν στην Ελλάδα έρθει η πολυπόθητη κάθαρση του οικονομικοπολιτικού κατεστημένου η χώρα θα μπορέσει να βαδίσει σε πορεία ανάπτυξης και να καλυτερεύσει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων.
Ας αφήσουν λοιπόν τη επαναστατική «γυμναστική», όσοι προβλέπουν εξεγέρσεις και επαναστάσεις στην Ελλάδα. Αυτοί που τα γράφουν από άγνοια ας φροντίσουν να ενημερωθούν και αυτοί που τα γράφουν σκόπιμα εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα. Η προσπάθεια επιβολής χάους στην Ελλάδα είναι αντεθνική πράξη. Τις απαραίτητες αλλαγές οφείλουμε να τις κάνουμε με νηφαλιότητα και σύνεση. Η λαϊκή πίεση για την κάθαρση πρέπει να ενταθεί μέχρι οι ηγέτες των κομμάτων να την κάνουν πράξη ή να μας αδειάσουν την γωνιά. Η αντικατάστασή τους είναι θέμα χρόνου για τον λαό και «ουδείς αναντικατάστατος».
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ
Byideopigi

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΦΑΖΟΥΜΕ ;

ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ ! ΓΙΑ ΝΑ
ΓΥΡΙΣΗ Ο ΗΛΙΟΣ, ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ......

Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114
Privatdozent an der RWTH Aachen D-40885 Ratingen
Tel.+Fax: 02102 32513


Mια αναλυση του Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου
Δοκτορος πτυχιουχου μηχανικου
Υφηγητου Πολυτεχνειου Ααχεν Γερμανιας


Το ονομα των «Ελληνων» και «Πανελληνων» χανεται στα βαθη των χιλιετιων.
Αναφερεται στην Ιλιαδα Β 684 και Β 530, απανταται στα Εργα και Ημεραι 528
του Ησιοδου και στον Αρχιλοχο (απ. 52). Ο Αριστοτελης στα Μετεωρολογικα
Ι, 352α ομιλει περι «αρχαιας Ελλαδος» την οποια τοποθετει στην παρα την Δω-
δωνη και τον Αχελωο περιοχην. «Και γαρ ουτος (ο κατακλυσμος) περι τον ελληνικον εγενετο μαλιστα τοπον. Αυτη δ’ εστιν η περι την Δωδωνη και τον
Αχελωον. Ουτος γαρ πολλαχου το ρευμα μεταβεβληκεν. Ωικουν γαρ οι Σελ-
λοι ενταυτα και οι καλουμενοι τοτε μεν Γραικοι νυν δε Ελληνες». Απο τις
παραδοσεις και απο τον Ησιοδο γνωριζομεν, οτι γεναρχης των Ελληνων ηταν
ο Ελλην, γιος του Δευκαλιωνος και της Πυρρας. Εαν επι Δευκαλιωνος συνεβη-
σαν μετεωρολογικα φαινομενα ικανα να αλλαξουν την κοιτη του Αχελωου πο-
ταμου «περι τον ελληνικον τοπον», δεν αποκλειεται λογω των ιδιων σεισμικων
μορφωλογικων διαταραχων να ανοιξε και να εγινε βαθυτερη η κοιτη του Πηνει-
ου ποταμου στην εκβολη του και ο αντικτυπος να φανηκε στην λιμνη, η οποια
πραγματι κατελαμβανε ολο τον «περι τον ελληνικον τοπον» χωρο. Προφανως
η λιμνη αυτη εξαφανισθηκε κατα το Πλειστοκαινο της τεταρτογενους γεωλογι-
κης εποχης. Δηλαδη προ περιπου 10.000 χρονια. Απο τα απολιθωμενα κοκκαλα
μαζι με τα παλαιολιθικα λειψανα που βρεθηκαν στον Πηνειο ποταμο κ.α. στην
ευρυτερη περιοχη, προκυπτει οτι στην Θεσσαλικη λεκανη ειχε εγκαθιδρυθει κα- ποια σχεση συμβιωσης ανθρωπων και ζωων πριν περιπου 100.000 χρονια.
Εαν αρχισει κανεις να περιγραφη την μορφη της ορεινης μορφολογιας απο
την Πινδο, «ενθα Δωδωνη Ελλοπιης», τον ευρυτερο χωρο στον οποιο αρχικα
ξαπλωθηκε η ελληνικη γλωσσα, θα διαπιστωσει οτι οι μεγαλοι και οι μικροι κυματισμοι του φλοιο της γηινης επιφανειας εκλειναν σαν αγκαλιες στα παναρ-
χαια ιστορικως χρονια την μεγαλη λιμνη. Ισως η εξαφανιση της λιμνης αυτης να
οριοθετη και την αρχη της παρακμης του μεγαλου δημιουργου της ελληνικης
γλωσσας και του ανεπαναληπτου προ του Δευκαλιωνος Ελληνικου Πολιτισμου.
Συνέχεια...

Το ρουσφέτι της ντροπής στο Δήμο Πειραιά....

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ!!!

Βόλεψε το γιο της στη δημοτική επιχείρηση, όπου είχε διοριστεί ως πρόεδρος και μετά φρόντισε να του κάνει μετάταξη στο δήμο, ενώ την ίδια στιγμή έδιωχνε 22 άλλους χαμηλόμισθους και απλήρωτους εργαζόμενους!
Ο λόγος για την π. πρόεδρο της ΔΗΡΑΠ, η οποία ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας και θράσους, διορίζοντας το παιδί της στο Δήμο Πειραιά.
Το καραμπινάτο και πρωτοφανές ρουσφέτι της ντροπής δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ηθικό. Χρειάζεται άμεσα να επέμβει εισαγγελέας, αλλά και ο νέος δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μιχαλολιάκος. Η ιστορία αποκαλύφθηκε μετά... τη δημοσίευση του ΦΕΚ 2086 της 31/12/2010 για τη μετάταξη 19 εργαζόμενων από τη ΔΗΡΑΠ στο Δήμο Πειραιά. Με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι ανάμεσα στους 19 εργαζόμενους που μεταφέρονται στο Δήμο, περιλαμβάνεται και το όνομα του γιου της απερχόμενης προέδρου.
Η τελευταία είχε διοριστεί πριν από σχεδόν τρία χρόνια στη δημοτική επιχείρηση από την πρώην δημοτική αρχή του Παναγιώτη Φασούλα. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, προσέλαβε με σύμβαση αορίστου χρόνου στη ΔΗΡΑΠ και το γιο της! Η πρόσληψη αυτή ήταν πλασματική κι έγινε μόνο στα χαρτιά, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έπεσαν από τα σύννεφα, όταν έμαθαν πως ο γιος της προέδρου εργάζονταν στη δημοτική επιχείρηση, εκτελώντας χρέη γραμματέα στο γραφείο της. Άλλωστε, η θέση γραμματέα δεν μπορεί να γίνεται εξ αποστάσεως, αλλά απαιτεί καθημερινή 8ωρη εργασία γραφείου. Κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν συνέβη ποτέ, αφού οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως δεν γνώριζαν καν ότι ήταν συνάδελφός τους.
Δηλαδή, η πρόεδρος είχε προσλάβει στη δημοτική επιχείρηση το ίδιο της το παιδί και το πλήρωνε κανονικά, χωρίς να δουλεύει στη ΔΗΡΑΠ!
Η ιστορία όμως δεν σταματάει εδώ. Στο παρά πέντε πριν αποχωρήσει από τη δημοτική επιχείρηση φρόντισε να συμπεριλάβει το γιο της ανάμεσα στους 19 εργαζόμενους που μεταφέρονται στο Δήμο Πειραιά. Οι περισσότεροι απ' αυτούς (δημοσιογράφοι, τεχνικοί κα.) πληρούν τις προϋποθέσεις για τη μετάταξη, αφού εργάζονται αρκετά χρόνια στη ΔΗΡΑΠ. Όμως ο γιος της προέδρου δεν μπορεί να έχει συμπληρώσει τα τρία χρόνια ακόμα κι αν τον είχε προσλάβει από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της.
Επιπλέον, την ίδια περίοδο, ο ίδιος είχε προσληφθεί ως διοικητικός υπάλληλος (σε 18μηνο 4ωρο) στο Δήμο Πειραιά, χωρίς καν να διαθέτει τα στοιχειώδη τυπικά προσόντα, όπως βεβαίωση γνώσης χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών (ΧΩΡΙΣ ECDL).
@Δηλαδή, πληρώνονταν από δύο δουλειές ταυτόχρονα στο Δήμο Πειραιά! Αυτό είναι παράνομο και χρειάζεται να επέμβει εισαγγελέας.
By:Reportaz Net