Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Η ώρα του τέλους για τον κόσμο μας;;; «Οι Μάγιας έκαναν λάθος»!!!

Το ημερολόγιο των Μάγιας θέλει την ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου 2012 να σημαίνει η ώρα του τέλους για τον κόσμο μας, τουλάχιστον όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Θρύλοι, μύθοι και δοξασίες έχουν περιβάλλει την ιδέα αυτή.Οι επιστήμονες, όμως, έρχονται να την καταρρίψουν για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνοντας πως η 21η Δεκεμβρίου φέτος θα είναι μια μέρα όπως όλες οι άλλες.
Σε βίντεο που δημοσιοποίησε η NASA, διαψεύδει μεταξύ άλλων ότι το Δεκέμβριο η Γη θα καταστραφεί σε σύγκρουση με άλλον πλανήτη. O επικεφαλής του Προγράμματος Εγγύς στη Γη Αντικειμένων της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, Ντον Γίομανς, επισημαίνει ότι οι θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν με τη διάδοση της πεποίθησης ότι το ημερολόγιο των Μάγια φθάνει στο τέλος του εκείνη την ημέρα. «Το ημερολόγιό τους δεν τελειώνει τότε», λέει ο ερευνητής. «Είναι απλώς το τέλος ενός κύκλου και η αρχή ενός νέου, όπως το δικό μας ημερολόγιο φθάνει στο τέλος του στις 31 Δεκεμβρίου για να αρχίσει το ημερολόγιο ενός νέου έτους, την 1η Ιανουαρίου.»
Η NASA διαβεβαιώνει επίσης ότι ούτε ο άξονας της Γης θα μετατοπιστεί ούτε υπάρχουν ενδείξεις για μετακίνηση του μαγνητικού πεδίου, κάτι που όπως λέει ο Γίομανς συμβαίνει κάθε περίπου μισό εκατομμύριο χρόνια. Τέλος, παρά την ηλιακή καταιγίδα που προκάλεσε σχετική αναστάτωση την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την υπηρεσία οι ηλιακές εκλάμψεις δεν απειλούν τη Γη ή τη δημόσια υγεία.
Δείτε το βίντεο: