Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Δύο φίλοι από τα παλιά...

...Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς,από τότε που σπούδαζαν και οι δύο στο ίδιο Πανεπιστήμιο στην Αμερική.Τώρα κρατάνε τις τύχες της χώρας στα χέρια τους.Πάντως είναι φιλο-Βαλυρικοί και οι δύο και περιμένουμε απ'αυτούς τα.... αυτονόητα.
Ο Γιώργος έσβηνε φωτιές στη Βαλύρα το Καλοκαίρι του 1981,τότε που υπηρετούσε φαντάρος στη Καλαμάτα και θυμάται ακόμα το Σουέζ.Ο Αντώνης είναι ο συντοπίτης μας,επισκέπτεται συχνά τη Βαλύρα και την Ιθώμη και σαν Υπουργός Πολιτισμού δεν μας ξέχασε.Στάθηκε δίπλα μας.

Εδώ και τώρα φίλοι μας περιμένουμε την στήριξή σας:Να μην καταργηθεί ο Δήμος Ιθώμης!!!

Δεν ζητάμε ρουσφέτι.Τις Αρχαιότητες της Αρχαίας Μεσσήνης και της Ιθώμης γενικότερα,δεν μπορεί να τις πονέσει κανένας άλλος περισσότερο από εμάς!!!




ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ!
Καθαρή νίκη
Σαμαρά στις εκλογές
για την προεδρία της Ν.Δ!
Αναλαμβάνω την τιμή και την ευθύνη να οδηγήσω την παράταξη
σε νέους αγώνες".Σε πανηγυρικό κλίμα στη Ρηγίλλης ο νέος Μεσσήνιος
πολιτικός ηγέτης της κεντροδεξιάς Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως ο
λαός της παράταξης έδωσε ηχηρή εντολή και οτι ξεκινάει νέα εποχή
για τη Νεα Δημοκρατία. "Δεν υπάρχουν αντίπαλοι" είπε και ευχαρίστησε
την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. "Είμαστε όλοι μαζί,
δεν μας χωρίζει τίποτα, μας ενώνει το αύριο. Δεν με νοιάζει τί ψήφισαν τα
στελέχη και τί ειπώθηκε προεκλογικά. Απο εδώ και μπρος θα διαφυλάξω
την ενότητα της βάσης του κόμματος" .Η Ντόρα Μπακογιάννη παραδέχθηκε
την ήττα της μην περιμένοντας τα τελικά αποτελέσματα. "Ευχαριστω τους
νεοδημοκρατες που ήρθαν να ψηφίσουν. Συγχαίρω τον Αντώνη Σαμαρα και
τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ευχαριστώ όλα τα στελέχη που στάθηκαν δίπλα μου.
Σήμερα ανοίγει νέο κεφάλαιο για τη ΝΔ. Πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο κεντροδεξιό
κόμμα. Ολοι θα είμαστε παρόντες."


ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ I.E.Λ.!
Στην καρδιολογική κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Γιάννης Ε. Λινάρδος. Ο αγαπητός φίλος και, συντάκτης της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, http://www.efimeridavalira.blogspot.com/ αντιμετώπισε ξαφνικά, ένα μικρό πρόβλημα υγείας και, διακομίστηκε εσπευσμένα στην Αθήνα. Χθες, στις (5.45μ.μ.) υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση απότον διακεκριμένο καρδιολόγο-χειρουργό κ. Βραχάτη και όλα βαίνουν καλός. Ο Ι.Ε.Λ. όπως τον γνωρίζουν καλύτερα, οι πολυάριμοι φίλοι/ες και αναγνώστες, είναι απόλυτα καλά, χαίρει άκρας υγείας και, την προσεχή Δευτέρα θα πάρει εξιτήριο, ώστε να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας (σ.σ. μεταξύ των οποίων, όπως μας διαμήνυσε ο ίδιος στην τηλεφωνική επικοινωνίαπου είχαμε πριν από λίγες ώρες, την τελεσίδικη "κοπή" του “δολοφονικού” τσιγάρου) που θερίζει κόσμο στις μέρες μας, για να πλουτίζουν οι πολυεθνικές και οι διάφοροι καπνοβιομήχανοι…

Ι.Ε.Λ. Περαστικά, σύντομα κοντά μας και, στην αγαπημένη σου σύζυγο Ρένα και, τον μικρό σας γιο Ραφαήλ που τόσο υπεραγαπάς!
Χρ. ΠΑΠ.

ΠΕΝΘΗ
Έφυγε ο πατέρας
του Πέτρου Τατούλη!
Ο Παναγιώτης Τατούλης πατέρας του πρώην Υπουργού Πολιτισμού κ. Πέτρου Τατούλη, δεν υπάρχει πια. Ο εκλιπών, έφυγε χθες, πλήρης ημερών και, η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009 στο γραφικό χωριουδάκι Καστρί Κυνουρίας. Επίσης, θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι ο Αρκάς φιλελεύθερος-αριστερός πολιτικός ηγέτης, έχει δεσμούς και με την Ιθώμη, καθώς παλιότερα μαζί με τον νυν βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. και πρώην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννη Λαμπρόπουλο, είχαν βαφτίσει στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Βαλύρας, τον μικρό Ραφαήλ-Ερρίκο Λινάρδο, γιο του συντάκτη της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας,Γιάννη Ε. Λινάρδου.
Από τη στήλη, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του κ. Τατούλη.
Χρ. ΠΑΠ.