Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Γιώργος Νταλάρας - Ο ανικανοποίητος

Γιώργος Νταλάρας - Ο ανικανοποίητος
Ο Γιώργος Νταλάρας είναι γεννημένος καλλιτέχνης
 
από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει τα πάντα. Από ρεμπέτικα, σμυρνέικα και βυζαντινούς ύμνους, μέχρι λάτιν, ροκ και όπερα.
Και παρότι διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής του δεν δείχνει διατεθειμένος να σταματήσει να «ψάχνεται», ορμώμενος από -που αλλού;- την καταλυτική δράση του Ουρανού και του Πλούτωνα στον γενέθλιο χάρτη του.
Γεννημένος καλλιτέχνης ο Γιώργος Νταλάρας, συνδυάζει το πάθος της Αφροδίτης στον Σκορπιό με τις ιδιαίτερη ακτινοβολία, το ξεχωριστό πνεύμα αλλά και τις αντιφάσεις που πηγάζουν από το τ-τετράγωνο του Ουρανού με τα Φώτα του. Μάλιστα η θέση του Ουρανού στον Καρκίνο προδίδει και την ιδιαίτερη σχέση του δημοφιλούς τραγουδιστή με θέματα προσφύγων. Επανειλημμένα έχει δώσει συναυλίες -ιδιαίτερα για την Κύπρο- και το 2006 χρίστηκε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης για τους Πρόσφυγες, από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
 Ο «απόλυτος» Πλούτωνας κάνει επίσης ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του (σε σύνοδο με τον Άρη στον Λέοντα και σε τετράγωνο με την Αφροδίτη), ενισχύοντας δραστικά το ανικανοποίητο του καλλιτέχνη και προσδίδοντας του συνάμα έναν «απαιτητικό» ψυχισμό, του τύπου «όλα ή τίποτα». Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί κανείς τις -ενίοτε και σκοτεινές- διαθέσεις του πλανήτη και από αυτήν την άποψη συναισθηματικά ο Γιώργος Νταλάρας είναι μάλλον απίθανο να νοιώσει ευτυχισμένος, όσο ψηλά κι αν φτάσει.

Κρήτη: ''Δεν την αντέχω άλλο''- 87χρονος έκανε αίτηση διαζυγίου!

Θέλει να χωρίσει την 70χρονη γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 8 χρόνια...
Αίσθηση προκάλεσε χθες (28-09-2011) στα δικαστήρια του Ηρακλείου η περίπτωση ενός 87χρονου, που βρέθηκε στην ....
αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου, ζητώντας να χωρίσει από την 70χρονη σύζυγο του!
Η τελευταία είναι αλλοδαπή και παντρεύτηκαν πριν από 8 χρόνια. Φαίνεται μάλιστα να είχαν αρμονικό έγγαμο βίο. Ωστόσο τα προβλήματα στην σχέση τους ανέκυψαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.Ο υπερήλικας που εμφανίστηκε στο δικαστήριο με το μπαστουνάκι στο χέρι, υποστηρίζει ότι η σύζυγος του τον είχε παραμελήσει και ότι τον εγκατέλειψε. Κάτι που ωστόσο δεν αποδέχεται η άλλη πλευρά, η οποία πιστεύει ότι το διαζύγιο είναι «δάκτυλος» των παιδιών του υπερήλικα ώστε η 70χρονη να μην αποκτήσει συνταξιοδοτικά και κληρονομικά δικαιώματα καθώς ο 87χρονος είναι αρκετά ευκατάστατος.Σύμφωνα με το cretalive.gr, η 70χρονη αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι μετά από τις έντονες πιέσεις που της ασκήθηκαν από τον σύζυγο της.
Η υπόθεση αυτή δεν ήταν η μοναδική που εκδικάστηκε χθες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου όπου συζητήθηκαν αρκετές περιπτώσεις αντιδικιών που είτε είχαν σχέση με την διεκδίκηση περιουσιακών στοιχείων μετά το διαζύγιο, είτε με προσβολές πατρότητας (και είναι πάρα πολλές), είτε με περιπτώσεις διετούς διάστασης.

Σοκαριστικό:Σάκος με κομμένα κεφάλια έξω από σχολείο

Σάκος με κομμένα κεφάλια έξω από σχολείο στο Μεξικό
Πέντε κεφάλια σε αποσύνθεση τοποθετημένα μέσα σε ένα σάκο βρήκε έξω από  δημοτικό σχολείο στο Ακαπούλκο η αστυνομία του Μεξικού. Μέσα στο σάκο βρέθηκαν επίσης χειρόγραφα απειλητικά μηνύματα που απευθύνονται τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς ντόπιους διακινητές ναρκωτικών.
Eνώ δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο εάν το ανατριχιαστικό εύρημα συνδέεται με εκβιαστικές απειλές που έχουν δεχτεί δάσκαλοι.
Υπενθυμίζεται ότι τον τελευταίο μήνα, δεκάδες σχολεία έβαλαν «λουκέτο», καθώς οι εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα ασφαλείας. Νωρίτερα, η αστυνομία είχε εντοπίσει πέντε ακέφαλα πτώματα σε άλλο σημείο της πόλης κοντά σε ένα καμένο όχημα. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν τα κεφάλια ανήκαν στα πτώματα αυτά.
24wro