Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Πέθανε ο "πατέρας"...του ΑΚΑΚΙΟΥ...


Πέθανε στα 90 του ο εμπνευστής και δημιουργός της παλιάς διαφήμισης του ΑΚΑΚΙΟΥ

Κίμων Ηλιόπουλος.

Επίσης ήταν δημιουργός και της διαφήμισης του καφέ BRAVO.


By:ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ

Δαίμων: πώς η ιερότερη λέξη των αρχαίων έγινε συνώνυμο του διαβόλου


Η λέξη Δαίμων : Το “λάφυρο” των νικητών


Γράφει ο Γιώργος Δαμιανός


Η νοηματική μετάλλαξη της λέξης δαίμων θυμίζει κάτι από τα λάφυρα των νικητών. Θυμίζει τους αρχαίους αριστοκράτες που κατέληξαν στις γαλέρες των νικητών Ρωμαίων. Θυμίζει, θυμίζει… αναρίθμητες περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν ότι ο νικητής ποτέ δε σέβεται «τα ιερά και τα όσια» των ηττημένων. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Στην αρχαιότητα η λέξη Δαίμων (αρσ. και θηλ.) ήταν, ίσως, η πιο ευσεβής λέξη. Παράγεται από το ρ. δαίω (: μοιράζω στον καθένα την τύχη του). Αν και συνυπήρχε με τη λέξη Θεός, εντούτοις, ο δαίμων αναφερόταν στην απρόσωπη και απροσδιόριστη δύναμη, ενώ ο θεός στην ανθρωπόμορφη θεϊκή οντότητα. Η έννοια του δαίμονος ισοδυναμούσε με την Μοίρα, την Ειμαρμένη. Επίσης, στη λ. Δαίμονα απέδιδαν την έννοια του φύλακα αγγέλου «κατά φύλακα δαίμονα». Απ' εδώ και η λέξη ευδαιμονία (: ευτυχία, προσδιόριζε τον έχοντα την εύνοια του Δαίμονος) .

92χρονη πυροβόλησε τον γείτονα της γιατί δεν την... φίλησε!

Ήθελε μόνο ένα φιλάκι. Τον ερωτεύτηκε όπως είπε
από την πρώτη στιγμή που μετακόμισε δίπλα της...

H Xέλεν Στόντινγκερ 92 χρόνων ήθελε απλά ένα φιλί, αλλά μετά την άρνηση του 53χρόνου γείτονά της, η ηλικιωμένη γυναίκα από την Φλοριντα τον στόχευσε με ένα ημι-αυτόματο πιστόλι στο σπίτι του και πυροβόλησε 4 φορές.«Εάν ήμουν λίγα εκατοστά πιο δίπλα, πιθανότατα η σφαίρα θα με είχε βρει στο κεφάλι» δήλωσε ο γείτονάς της Ντουάιτ Μπέτνερ.Η Στόντινγκερ παρέμεινε στην φυλακή την Τρίτη, μια μέρα μετά αφότου συνελήφθη με κατηγορίες για επίθεση με θανάσιμο όπλο και πυροβολισμό σε κατοικία. Η επόμενη δικάσιμός της έχει οριστεί για τις 26 Απριλίου.Η 92χρονη γυναίκα γοητεύτηκε από τον άνδρα ο οποίος μετακόμισε έξι μήνες πριν. «Πέταξα τα σκουπίδια για εκείνην, απλά πράγματα που κάνει κάθε γείτονας και αυτή μάλλον θα το παρεξήγησε» δήλωσε ο Μπέτνερ.Δήλωσε μάλιστα πώς η Στόντινγκερ είχε απειλήσει να τον πυροβολήσει πρόσφατα όταν εκείνος της είπε ότι είχε κοπέλα.Λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Μπέτνερ είχε αντιδικία με την Στόντινγκερ όταν εκείνη ήρθε στο σπίτι του και αρνήθηκε να φύγει, σύμφωνα με μαρτυρίες. «Ήθελα ένα φιλί πριν φύγω». του είπε η ηλικιωμένη γυναίκα, αλλά εκείνος αρνήθηκε.Ο Μπέτνερ ήταν στο τηλέφωνο μιλώντας με τον πατέρα του, όταν άκουσε πυροβολισμούς. Μια σφαίρα διαπέρασε το παράθυρο και τον γέμισε με τζάμια.Η Στόντινγκερ είπε στις αρχές ότι πυροβόλησε το νέο αυτοκίνητο του Μπέτνερ «το οποίο αγαπούσε πάρα πολύ».
newsit

Απίστευτο:Κοριτσάκι ενός έτους είναι έγκυος!


Ένα μωράκι ενός έτους στη Σαουδική Αραβία είναι έγκυος και όπως λένε οι επιστήμονες πρόκειται για μία μοναδική περίπτωση.«Όταν η μητέρα αυτού του παιδιού ήταν έγκυος, είχε δύο έμβρυα στο εσωτερικό της. Αλλά ένα από τα έμβρυα γεννήθηκε μέσα στο άλλο, κι έτσι αυτό το κορίτσι γεννήθηκε με το άλλο έμβρυο μέσα στη μήτρα της»!

Μαθήματα από ένα σεισμό

Mέρος δεύτερο

Tου Μανόλη Βασιλάκη

Mέλος του ιδρυτικού πυρήνα

της Ενιαίας Αριστερής Κίνησης

(ΕΝΑΚ)

Αυτή τη φορά το παραξηλώσανε. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο αποκρύπτουν την ουσία ενός προσχεδιασμένου εγκλήματος σε βάρος της ανθρωπότητας στο βωμό των υπερκερδών μιας κάστας αδίστακτων εγκληματιών. Εγκληματιών που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους δυστυχισμένους εργαζόμενους που πεθαίνουν στη Φουκουσίμα για να έχουν κάποιοι άλλοι τεράστια κέρδη από τη χρήση πυρηνικής ενέργειας. Αυτοί οι άνθρωποι, που τους χαρακτηρίζουν ήρωες, είναι τα θύματα αυτής της κάστας αδίστακτων δολοφόνων που στο βωμό του κέρδους δεν υπολογίζουν τίποτα. Είκοσι εκατομμύρια άνθρωποι κάτοικοι του Τόκυο κινδυνεύουν να προσβληθούν από ραδιενέργεια.