Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Κύπρος:Γραφεία τελετών κλέβουν τους νεκρούς και ασελγούν στα σώματα τους

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κύπρο η αποκάλυψη που έκανε τηλεοπτική εκπομπή για το τι γίνεται με τους νεκρούς στα γραφεία τελετώνΕίστε σίγουροι πως ο άνθρωπος σας έτυχε της σωστής φροντίδας και αντιμετώπισης λίγο πριν το ύστατο χαίρε; Είστε βέβαιοι ότι, του συμπεριφέρθηκαν με σεβασμό και αξιοπρέπεια; Αν ναι, τότε μην παίρνετε και όρκο!Μακάβριες ιστορίες ασυδοσίας και ασέβειας προς τους νεκρούς. Ιστορίες που ξεκινούν από την κλοπή χρημάτων των συγγενών και φτάνουν μέχρι τα όρια της ασέλγειας στα νεκρά σώματα!Όπως αποκαλύφθηκε από την εκπομπή 60 λεπτά του τηλεοπτικού καναλιού Sigma, οργανωμένα κυκλώματα γιατρών, γηροκομείων και γραφείων τελετών, οργανώνουν τρελά πάρτι χιλιάδων ευρώ στις πλάτες των συγγενών, δίνοντας μίζες ο ένας στον άλλο!Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή, γιατροί πληρώνονται με 50 και 100 ευρώ για να εξετάσουν τον νεκρό και να εκδώσουν το πιστοποιητικό θανάτου. Ωστόσο προχωρούν στην έκδοση του πιστοποιητικού, δίνοντας μάλιστα και την απαραίτητη μίζα στο γηροκομείο που τους ειδοποίησε, χωρίς ποτέ να πλησιάσουν το πτώμα.
Μάλιστα, υπάλληλος γραφείου κηδειών αποκάλυψε στη κάμερα πως σε μια περίπτωση αναγκάστηκε να μεταφέρει ένα ηλικιωμένο νεκρό, χωρίς να του δείξουν το πιστοποιητικό θανάτου. Την επόμενη μέρα, βρήκε το πτώμα σε διαφορετική στάση απ’ ότι το είχε τοποθετήσει την προηγούμενη ημέρα στο ψυγείο! Τότε, όπως ανέφερε, αντιλήφθηκε ότι ο παππούς ήταν ζωντανός αλλά πέθανε στη διάρκεια της νύχτα, όντας μέσα στο ψυγείο.
Οι συνεργάτες της εκπομπής τρύπωσαν σε διάφορα γραφεία τελετών για να διαπιστώσουν για άλλη μια φορά πράγματα και θαύματα. Την στιγμή που οι συγγενείς χρυσοπληρώνουν για την απαραίτητη περιποίηση και φροντίδα του δικού τους νεκρού, κάποια γραφεία τους κοροϊδεύουν χρησιμοποιώντας άλλα φέρετρα (πολύ φθηνότερα) από αυτά που ζητήθηκαν και πληρώθηκαν, παραλείπουν να περιποιηθούν τα νεκρά σώματα ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι υπάλληλοι κλέβουν τα καινούρια ρούχα, τα οποία δίδονται από τους συγγενείς για το ντύσιμο του νεκρού.