Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η Σαμοθράκη,ένα νησί απείρου φυσικού κάλλους, ιστορίας & πολιτισμού, υποψήφιο για το πρόγραμμα: Man & Biosphere-ΜΑΒ της UNESCO!!!

Στα πλαίσια της υποψηφιότητας της Σαμοθράκης προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα "Άνθρωπος και Βιόσφαιρα" (Man & Biosphere-ΜΑΒ) της UNESCO, ένα δίκτυο περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλους και ανάδειξης του ιδιαίτερου χαρακτήρα του τόπου, ομάδα 15 επιστημόνων – μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικολογίας της Βιέννης με την επικεφαλής της πρωτοβουλίας την Καθηγήτρια MarinaFischer-Kowalski επισκέφτηκαν τη Σαμοθράκη από τις 17 έως τις 22 Οκτωβρίου. 
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να διεξάγουν κοινωνική έρευνα μεταξύ των κατοίκων του νησιού για τα προβλήματα και τις προοπτικές του νησιού σε διαφορετικές επαγγελματικές κατηγορίες και κοινωνικές ομάδες.

Ένας αεροπόρος του ’40 αφηγείται τις αναμνήσεις του

Με τη φράση «Alors c' est la guerre» («Επομένως έχουμε πόλεμο») ο δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς απέρριψε, τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου, το τελεσίγραφο του πρέσβη του Μουσολίνι, Εμμανουέλε Γκράτσι. Η Ελλάδα αποδείχθηκε προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τον πόλεμο και έδωσε την πρώτη νικηφόρα μάχη της Ευρώπης, για να καμφθεί, τελικά, από τις ενωμένες δυνάμεις του άξονα. Δεν ήταν όμως έτοιμη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της τριπλής κατοχής και κατέβαλε βαρύ τίμημα.
Χωρίς πολιτική ηγεσία, ιδιαίτερες γνώσεις και οδηγίες, ο ελληνικός λαός με ενθουσιασμό πήρε μέρος στην αντίσταση. Πολλοί Έλληνες προσχώρησαν αυθόρμητα στις αντιστασιακές οργανώσεις που δημιουργήθηκαν και αρκετοί, κυρίως στρατιωτικοί, κατέφυγαν στη Μέση Ανατολή, για να συνεχίσουν τον πόλεμο.
Η συνεισφορά της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας υπήρξε καταλυτική στις επιχειρήσεις της Αλβανίας της Μέσης Ανατολής και μετέπειτα. Ο Βύρων Σαχαρίδης έγραψε την δική του πολεμική ιστορία και καταθέτει την πολύτιμη μαρτυρία του. Υπηρέτησε στην αεροπορία ως ιπτάμενος αξιωματικός από το 1939 έως το 1967, οπότε η δικτατορία τον αποστράτευσε, με το βαθμό του ταξίαρχου.

Τη συνέντευξη πήραν οι δημοσιογράφοι του ΑΠΕ, Κυριάκος Θεοδωρακάκος και Μαίρη Τζόρα.
Δείτε το βίντεο:

Ο ψευτοεθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν μεγάλος μασόνος!!!

Γκρεμίζουμε τον μύθο του «εθνάρχη»! 
- Καραμανλής και μυστικές εταιρείες-
 Επί 60 και πλέον χρόνια (τουλάχιστον από το... 1949!) πλανιέται πάνω από την έρευνα της προσωπικότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή ένα ερώτημα-«φάντασμα»: ήταν άραγε μασόνος υψηλού βαθμού ο «ψευτοεθνάρχης» ή όχι; 
Πάρα πολλά έχουν γραφτεί έκτοτε από εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία, αλλά είναι γεγονός ότι ούτε ο Καραμανλής διέψευσε ποτέ όσο ζούσε αυτή τη φήμη, αλλά ούτε και κανένας από το στενό του περιβάλλον (απ’ τα θλιβερά εκείνα ανθρωπάκια που αναδείχτηκαν στην πολιτική και τη δημοσιογραφία μόνο και μόνο ανεβαίνοντας στους ώμους του «γίγαντα» Καραμανλή...) αρνήθηκε την τεκτονική ιδιότητα του «θεού» του...
Σήμερα λοιπόν εμείς αποκαλύπτουμε πώς, γιατί και πότε ο Καραμανλής υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους μασόνους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας: ενδυόταν τα... «αρχιερατικά λιλιά» (!), κατέβαινε στις «στοές», «έκρουε την σφύραν» και έψελνε μαζί με τους υπόλοιπους «αδελφούς» του το «ουζαί, ουζαί, ουζαί», προς δόξα του περίφημου Μ.Α.Τ.Σ., του Μεγάλου Αρχιτέκτονα Του Σύμπαντος!...