Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

...τσάρκα ...μια νύχτα στην οδό Φυλής!!!

Το κρύο ήταν τσουχτερό αλλά και ο πειρασμός μεγάλος. Είχα καιρό να περάσω από τον θρυλικό δρόμο της Αθήνας, την οδό Φυλής, εκεί που το αρχαιότερο επάγγελμα είναι περισσότερο ιεροτελεστία παρά εργασία... Προχωρώντας με γοργό βήμα στην Κοδριγκτώνος, περνούσαν διάφορες σκέψεις από το μυαλό μου. Τα χρόνια που πέρασα εκεί εργαζόμενος στο τοπικό σούπερ μάρκετ, οι γνωριμίες, λόγω της συγκεκριμένης δουλειάς, με τις πόρνες της περιοχής, οι συζητήσεις με πελάτες που το βράδυ μεταμορφωνόντουσαν σε «αφεντικά» στους οίκους ανοχής... Όλα αυτά μπερδεμένα με ένα έντονο συναίσθημα νοσταλγίας και προβληματισμού. Η οδός Φυλής ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα. Για τον τρόπο που έβλεπα μέχρι τότε τα πράγματα και για τον τρόπο που τα βλέπω τώρα...
  Ο προβληματισμός μου είχε να κάνει με το αυτονόητο... Πολλές νεαρές κοπέλες, στην πλειοψηφία τους αλλοδαπές, εκδίδονταν με σκοπό μια καλύτερη ζωή. Κοπέλες κυρίως από το πρώην ανατολικό μπλοκ, «σαν τα κρύα τα νερά», που στην πατρίδα τους είτε λόγω οικονομικής κρίσης, είτε λόγω ατυχίας αναγκάστηκαν να πάρουν τον δρόμο της ξενιτιάς με μόνο εφόδιο, το κορμί τους... Αλλά και Ελληνίδες. Νεαρές ή μη, λίγο πιο πονηρεμένες από τις αλλοδαπές προσαρμόζονται ευκολότερα στις «καταστάσεις της δουλειάς», όπως συνηθίζουν να λένε...

Όταν το φίδι γίνεται ''καρδιακός'' φίλος του ανθρώπου...


Πολλοί ανατριχιάζουν και μόνο στη θέα τους όμως τα φίδια ενδέχεται να εξελιχθούν σε καρδιακούς φίλους των ανθρώπων. Σύμφωνα με νέα μελέτη, συστατικά που υπάρχουν στο αίμα των φιδιών φαίνονται να ευνοούν την αύξηση του μεγέθους της καρδιάς, ανοίγοντας τον δρόμο για νέες θεραπείες.

Σάτυρος αυνανιζόταν δημόσια...

Στην σύλληψη ενός 56χρονου επιδειξία προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Κάτω Αχαϊα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξαν καταγγελίες για τον δράστη ο οποίος αυνανιζόταν... σε κοινή θέα! 
Αστυνομικοί τον συνέλαβαν και αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω. 

Η Πείνα στην κατοχή....

"Όλη η Ελλάδα ήταν υποδουλωμένη στους Γερμανούς. Τρόμος και απόγνωση παντού. Οι Έλληνες τρομαγμένοι μπροστά στην ανελέητη πολεμική μηχανή του φασισμού υπέμεναν μοιρολατρικά την υποδούλωση. Όσοι δεν άντεχαν το ζυγό, ανέβηκαν στα βουνά, έγιναν αντάρτες. Έστηναν καρτέρι στους Γερμανούς και με τα πρωτόγονα όπλα τους, έδιναν μάχες για τη λευτεριά, άνισες βέβαια, αλλά δεν τις ζύγιζαν με τη ζυγαριά της φρόνησης. Μετρούσε μόνο η ευθύνη τους μπροστά στο χρέος για την πατρίδα.