Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Η μαγεία της Αρκαδίας...Οδοιπορικό στην Καρύταινα!

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΒΑΛΥΡΑ ΙΘΩΜΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΚ24002
ΤΗΛ.2724071016
 
Πολλές φορές όταν αναχωρούσα από την Πάτρα για το χωριό μου έκανα τη διαδρομή: Χαλανδρίτσα-Δίβρη-Στεμνίτσα- Ζάτουνα-Καρύταινα- Μεγαλόπολη-Βαλύρα. 
Η μαγεία της Αρκαδίας σε συναρπάζει και κάποτε ενημέρωσα το γνωστό γκραβουρίστα από την Πάτρα, αείμνηστο Γιώργο Τσονακίδη,  δειχνοντάς του το φωτογραφικό υλικό, ο οποίος πήρε την απόφαση σύντομα και φιλοτέχνησε τις γέφυρες, το κάστρο και την πόλη σε μια γκραβούρα. Κάθε χρόνο επισκέπτομαι την Καρύταινα, γιατί ο χώρος είναι σαγηνευτικός, παρθένος, και δεν χορταίνουν οι αισθήσεις. Προτρέπω σε όλους τους λάτρεις της φύσης να επισκεφθούν την Καρύταινα, έχοντας και το συνοδευτικό υλικό των 12 φωτογραφιών.

Τρίπολη:Δεν καταργείται η Χημική Υπηρεσία


Την κατηγορηματική θέση της  Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη μη κατάργηση της Χημικής Υπηρεσίας Τρίπολης (παραρτήματος Γενικού Χημείου) μετέφερε ο αρμόδιος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Απόστολος Παπαφωτίου, ο οποίος παρευρέθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Γενικού Χημείου του Κράτους, στην Αθήνα, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012.Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη νέα της Καλλικρατική μορφή πρέπει να έχει υποστηρικτικές δομές για να πραγματοποιήσει το σχεδιασμό της και την καλή εξυπηρέτηση των πολιτών. Ειδικά αυτή την εποχή πού είναι σε τροχιά ανάπτυξης και απαιτείται υπεύθυνος και καθημερινός έλεγχος των επιχειρήσεων.

Τι σημαίνει PSI, ρήτρες CACs και ο στόχος της απαρτίας

Tο PSI είναι το όνομα του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων, δηλαδή του ''κουρέματος'' του ελληνικού χρέους κατά 100 δις ευρώ.

Τα καθόλου εύηχα CACs δεν είναι τίποτε άλλο παρά ρήτρες που ενεργοποιεί το ελληνικό δημόσιο, με τις ''πλάτες'' της Ευρώπης, για να υποχρεώσει, όλους όσους έχουν ομόλογα ελληνικού δικαίου, να αποδεχτούν το κούρεμα.