Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ειδήσεις για την Καλαμάτα

Άνοιξε τις πύλες της η "Costa Navarino” στη Μεσσηνία
Παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη, βουλευτών και εκπροσώπων φορέων και αρχών της Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Costa Navarino στο Ρωμανού-Πυλίας, ειδική εκδήλωση παρουσίασης του πρώτου τμήματος της Π.Ο.Τ.Α. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης, αφού δεσμεύτηκε ότι η Πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει όχι μόνο την προσπάθεια αυτή, αλλά και άλλες ανάλογες, σημείωσε πως πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα «ο έρωτας, το πάθος και η δυνατή αγάπη του Καπετάν Βασίλη και της οικογενείας του για τον τόπο». Ο πρόεδρος της Ν. Δ. Αντώνης Σαμαράς ανέφερε απευθυνόμενος προς τον Καπετάν Βασίλη ότι «ήλθαμε να σου σφίξουμε το χέρι για ότι έχεις κάνει, πέρα από κόμματα και ιδεολογίες», εξαίροντας το γεγονός ότι με την επένδυση αυτή δίδεται η δυνατότητα εργασίας σε πολλούς νέους. Μιλώντας στους προσκεκλημένους ο κύριος μέτοχος της εταιρείας Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος είπε ότι “στόχος μας είναι να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών για να μπορέσουν οι επισκέπτες μας να γνωρίσουν τη Μεσσηνία, διαφυλάσσοντας όμως τη φυσιογνωμία και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής”. Ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, ο οποίος συγκινημένος είδε τους πρώτους καρπούς μιας μεγάλης προσπάθειας 15 ετών, αφού σημείωσε ότι “ο Θεός έβαλε τη Μεσσηνία στο καλύτερο κομμάτι του πλανήτη», προσέθεσε πως είναι από τη Μεσσηνία το 70% των εργαζομένων στην επιχείρηση, ο αριθμός των οποίων φθάνει τους 700 και σύντομα θα αυξηθεί στους 800. Τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και τις άλλες υποδομές της «Costa Nanarino» στην ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, μπορούν να επισκεφθούν το επόμενο διάστημα, οι Μεσσήνιοι και άλλοι Έλληνες πολίτες. Όπως ανακοινώθηκε από την ΤΕΜΕΣ Α.Ε., την εταιρεία που διαχειρίζεται την ΠΟΤΑ, από 8 μέχρι 16 Ιουνίου θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις, μετά από προηγούμενη συνεννόηση στο τηλέφωνο 27230 97000. Από την 1η Ιουλίου η είσοδος των επισκεπτών θα είναι ελεύθερη καθημερινά από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 10:30 το βράδυ.

Ο τομεάρχης Δημοσίων Έργων της Ν.Δ. σήμερα στην Καλαμάτα
Επισκέπτεται σήμερα την Καλαμάτα ο τομεάρχης Δημοσίων Έργων της Ν.Δ. Μιχαήλ Χαλκίδης. Ο κ. Χαλκίδης το πρωί είχε συνάντηση με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ. Στη συνέχεια επισκέφθηκε διαδοχικά το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και το νομάρχη Δημήτρη Δράκο και το μεσημέρι ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ. κ. Περικλή Μαντά.

Λήστεψαν 29χρονη ομοεθνή της δύο Αλβανοί
Την επίθεση δύο ομοεθνών της δέχθηκε μια 29χρονη έγκυος Αλβανικής υπηκοότητας, μέσα στο σπίτι της, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σπερχογείας του Δήμου Καλαμάτας। Οι δύο Αλβανοί, το πρωί της Δευτέρας μπήκαν στο σπίτι της 29χρονης και αφού την απείλησαν με μαχαίρι, την γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο και την έδεσαν χειροπόδαρα, της αφαίρεσαν ένα τσαντάκι με 200 ευρώ, δύο δακτυλίδια κι ένα κινητό τηλέφωνο. Η παθούσα διακομίστηκε και νοσηλεύεται προληπτικά στη Μαιευτική κλινική του νοσοκομείο Καλαμάτας
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm

Αλβανοί έδεσαν & χτύπησαν έγκυο ομοεθνή τους!!!

Απάνθρωπη ενέργεια!!!
Δύο άτομα Αλβανικής καταγωγής,εισέβαλαν στο σπίτι ζευγαριού
συμπατριωτών τους στη Σπερχογεία Καλαμάτας την ώρα που ήταν
στη δουλειά ο σύζυγος και αφού έδεσαν με σεντόνι την έγκυο γυναίκα,
την έδειραν ανελέητα!!!