Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Φίμωτρα η ψαριά του Ψαρρά


Της Αλεξάνδρας-Μαρία Τράγκα

Λίβελλος το άρθρο στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία του δημοσιογράφου Δ. Ψαρρά κατά της δικαστικής λειτουργού Μαριάνθης Παγουτέλη η οποία ταυτίζεται με τη blogger Marianaonice, άρθρο με πολλούς αποδέκτες που προκαλεί αναπάντητα ερωτήματα.

1)Το πρώτο ερώτημα αφορά τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη ταυτοποίηση της λειτουργού της Θέμιδας Μαριάνθης Παγουτέλη με τη blogger Marianaonice. Ως γνωστόν η ταυτοποίηση θα ήταν δυνατή μόνο με την άρση... του απορρήτου των επικοινωνιών εφόσον επιτρέπεται μόνο για κακουργήματα. Και επειδή η ελευθερία και η ανεξαρτησία των blogger όσον αφορά στην έκφρασή τους αποτελεί κατοχυρωμένο δικαίωμα και σε καμιά περίπτωση κακούργημα, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιήθηκε καμία ταυτοποίηση της ιστολόγου με τη δικαστική λειτουργό.

2)Όπως είναι γνωστό το διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αφορούν όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί μέσο επικοινωνίας και όχι ΜΜΕ και για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατόν να του επιβληθεί οποιοσδήποτε περιορισμός. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν αυτός ο τρόπος επικοινωνίας που επιτρέπεται σε οποιοδήποτε πολίτη Έλληνα ή Ευρωπαίο, να απαγορεύεται σε δικαστικούς λειτουργούς; Γιατί κατά τον κύριο Ψαρρά η ύπαρξη και λειτουργία blog σα μέσο επικοινωνίας από οποιονδήποτε πολίτη αποτελεί ανεπίτρεπτη πράξη και μέμφεται όποιον το χρησιμοποιεί; Μήπως αυτό συμβαίνει γιατί η ελεύθερη από πολιτικές και οικονομικές εξαρτήσεις φωνή των ιστολογίων στη χώρα μας εμποδίζει την προπαγάνδα της πολιτικής εξουσίας και τη χειραγώγηση των πολιτών;

3)Ασκείται δριμεία κριτική κατά της blogger Marianaonice γιατί καταφέρεται κατά της ελληνικής δικαιοσύνης. Προφανώς ο εν λόγω δημοσιογράφος αγνοεί ότι το ευρωπαϊκό δικαστήριο έκρινε ότι τα σχόλια για υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος όσο καυστικά και αν είναι προστατεύονται από την ελευθερία έκφρασης. Ας θυμηθεί ο κύριος Ψαρράς τα σχόλια του Προέδρου της Ενώσεως Εισαγγελέων κυρίου Π. Μπρακουμάτσου που χαρακτήρισε τη δικαιοσύνη ως τον «μεγάλο ασθενή» αλλά και τον Εισαγγελέα του Α. Π Αρείου Πάγου κ. Ι.Τέντε σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δικαιοσύνης. Αλλά και το βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Τ. Κωνσταντινόπουλου «Η δικαιοσύνη στο σκαμνί» είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τα τεκταινόμενα στο χώρο της δικαιοσύνης.
4) Παραληρεί λέει ο εν λόγω δημοσιογράφος η Marianaonice εναντίον των Εβραίων. Λησμονεί όμως ο κύριος Ψαρράς την ευθύνη του Ισραήλ για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τη βάρβαρη και βάναυση πολιτική του κατά του Λιβάνου και του λαού της Παλαιστίνης που οδήγησε σε μαζικές δολοφονίες άμαχου πληθυσμού. Λησμονεί τις επιθετικές ενέργειες εναντίον των ακτιβιστών του διεθνούς στόλου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα που είχε σαν αποτέλεσμα τη δολοφονία 10 ατόμων και των τραυματισμό δεκάδων άοπλων που ξεσήκωσε τον αποτροπιασμό και την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας.

5)Γιατί άραγε δεν κάνει ανάλογες αναφορές για την ιστοσελίδα του Γεωργίου Αντωνιάδη ( Πασπαρόγατου) μέλους του ΠΑΣΟΚ για το video που έχει αναρτήσει στο youtube με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη εβραϊκή»;

Οι σκοπιμότητες του κυρίου Ψαρρά προφανώς ήταν πολλές.

Α) Η συμβολή του με την εμπλοκή της δικαστικής εξουσίας, στο προ καιρού επιθυμητό και επιδιωκόμενο φίμωμα των bloggers. Άλλωστε οι πρόσφατες κινήσεις του κυρίου Πάγκαλου αλλά και οι δηλώσεις του κυρίου Πεταλωτή δείχνουν καθαρά τις προθέσεις της πολιτικής εξουσίας σχετικά με την ελευθερία έκφρασης και την ανεξαρτησία των ιστολόγων.

Β) Η εμπλοκή του στο έργο της δικαιοσύνης, με τη σκόπιμη παραπλάνηση των δικαστικών αρχών με σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων.

Γ) Η ενίσχυση των θέσεων του Ισραήλ στην Ελλάδα μετά τη στροφή της εξωτερικής πολιτικής στη χώρα μας και την παραχώρηση εθνικού εναέριου χώρου μας για την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων.

Καλή προσπάθεια κύριε Ψαρρά αλλά αποτυχημένη.

By:kontiloforos

Στην κυκλοφορία και το Λεύκτρο – Παραδείσια

Θέμα ημερών είναι η παράδοση 6 ακόμη χιλιομέτρων του νέου αυτοκινητόδρομου Καλαμάτας – Τρίπολης. Πρόκειται για το τμήμα Λεύκτρο – Παραδείσια, το οποίο θα το παραδώσει στην κυκλοφορία ο υπουργών υποδομών μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας. Στο τμήμα αυτό, στη Βελιγοστή, θα λειτουργήσει και νέος σταθμός διοδίων, όταν παραδοθεί στην κυκλοφορία και το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα. Όπως έχει ανακοινωθεί, σταδιακά, με παρακάμψεις, θα δοθεί στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο τμήμα μετά το Πάσχα, ενώ ολόκληρος ο αυτοκινητόδρομος, μέχρι την Καλαμάτα, αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου.
ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 105,4 FM