Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Σαρακατσάνοι ίσον Βλάχοι; Όχι !!!

Αιτία του «μπερδέματος» αποτέλεσε ο κοινός νομαδικός τρόπος ζωής και η κοινή ενασχόληση με την κτηνοτροφία και των Σαρακατσάνων και των Βλάχων.
Οι τελευταίοι ήταν, πριν από αιώνες, εγκατεστημένοι σε χωριά, ενώ οι Σαρακατσάνοι ήταν καθαροί νομάδες, δεν είχαν πουθενά χωριό.
Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή του Πάτρικ Λη Φέρμορ στο βιβλίο του «Ρούμελη. Οδοιπορικό στη Βόρεια Ελλάδα»:
«Αντίθετα από τους μισο-νομάδες της Ελλάδας- τους Κουτσόβλαχους και τους Καραγκούνιδες, που έχουν όλοι ορεινά χωριά από όπου αποδημούν και όπου ξαναγυρίζουν, αφού ταξιδέψουν τον μισό χρόνο για να βρουν βοσκές- οι Σαρακατσάνοι δεν έχουν δικό τους τίποτα πιο μόνιμο παρά τούτες τις κατοικίες από λυγαριά και βούρλο (σ.σ. οι καλύβες).

Χάρισε ζωή σε δύο ανθρώπους με το θάνατό του

http://www.newsbeast.gr/files/temp/FE1255FC772785A3489B38D5F3E1AF49.jpgΗ οικογένεια του 60χρονου αποθανόντος δώρισε τα όργανά του

Ένας 60χρονος άνδρας από το Βόλο, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο και ήταν εγκεφαλικά νεκρός χαρίζει ζωή με τα όργανά του σε τουλάχιστον δύο άτομα.
Ο 60χρονος νοσηλευόταν με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, μετά από τροχαίο που είχε την προηγούμενη Παρασκευή. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή το πρωί της Τρίτης διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος.

Συγκινητικό:Σκύλος φυλάει τον άνθρωπο, που του έσωσε τη ζωή!



Πρόκειται για τον σκύλο, που βλέπετε στη φωτογραφία



Ο Προκόπης είναι ένας αδέσποτος σκυλάκος που ζει εδώ και πολλά χρόνια σε ένα συγκρότημα με συνεργεία και βιομηχανίες στη Ρόδο.Είναι η μασκώτ της περιοχής, έχει φαγητό από όλους και δεν έχει πειράξει ποτέ κανέναν! Κι όμως πριν λίγες μέρες, κάποιος υπάνθρωπος θέλησε να τον εξουδετερώσει, δηλητηριάζοντας τον!
Ένας άνθρωπος που έτυχε, κατ εξαίρεση, να είναι μέχρι αργά στο μαγαζί του, είδε τον Προκόπη να τρέμει και να μην είναι καλά και κατάλαβε ότι χρειάζεται βοήθεια! Κάλεσε άμεσα κτηνίατρο και με ενέσεις κατάφεραν να τον σώσουν!