Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ελαβε την κάρτα του παππού της... 46 χρόνια μετά

Σαράντα έξι ολόκληρα χρόνια «ταξίδευσε» από την Αθήνα μια καρτ ποστάλ, με φόντο την Ακρόπολη, για να μεταφέρει τις πασχαλιάτικες ευχές στον παραλήπτη της στις Ηνωμένες Πολιτείες.Πρόκειται για την ευχετήρια κάρτα που απέστειλε στις 20 Απριλίου 1965 ο Ιωάννης Σιταράς, από την Αθήνα, στην εγγονή του, Βασιλεία Σιταρά-Μαζότα, στο Κονέκτικατ, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης. Την κάρτα του αειμνήστου παππού της, η 59χρονη, σήμερα, ομογενής την έλαβε τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011. Όταν την εντόπισε στην αλληλογραφία της, δεν πίστευε στα μάτια της.
Δάκρυζα καθώς την διάβαζα
Διάβαζε ξανά και ξανά το κείμενο με τις ευχές και δεν μπορούσε να καταλάβει πώς είναι δυνατόν η ταχυδρομική κάρτα που της έστειλε ο παππούς της να φτάσει στα χέρια της δεκαετίες μετά. «Δάκρυζα, καθώς την διάβαζα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα λάμβανα, μετά από τόσα χρόνια, τις ευχές του παππού μου», διηγείται στον Εθνικό Κήρυκα η Βασιλεία Σιταρά - Μαζότα. Και συνεχίζει: «Ο παππούς μου Ιωάννης Σιταράς έχει πεθάνει δεκαετίες πριν και η κάρτα ετούτη ήρθε να "φρεσκάρει" τις μνήμες μου και να μου υπενθυμίσει ότι ο παππούς λάτρευε τόσο εμένα, όσο και τον αδελφό μου.

Οι Τούρκοι έφτιαξαν...κλιματιζόμενο φέρετρο! Που χρησιμεύει;

Από τη Τουρκία όλα μπορείς να τα περιμένεις.Πριν λίγες ημέρες ο αρχηγός της τουρκικής ΠΑ, εξήγγειλε οτι η Άγκυρα θα κατασκευάσει δικό της μαχητικό αεροσκάφος. Προς το παρόν πάντως η Τουρκία έχει να παρουσιάσει …το κλιματιζόμενο φέρετρο! Το…προϊόν παρουσιάστηκε σε έκθεση με τίτλο “Πόλη και Τεχνολογίες” και ο αρμόδιος της εταιρείας που συνέλαβε ,σχεδίασε και ολοκλήρωσε το φιλόδοξο πρόγραμμα κατασκευής εξήγησε στα τουρκικά ΜΜΕ σε τι ακριβώς θα χρησιμεύει: