Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Ικανοποιητική η πρόοδος
του ΠΕΠ
Πελοποννήσου – Δυτικής
Ελλάδαs

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η υλοποίηση του ΠΕΠ Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας, που χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γενικού γραμματέα Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη. Ο κ. Χατζημιχάλης συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Αρχαία Ολυμπία και στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι στόχος είναι η ισόρροπη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και η αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των πολιτών. Το ύψος του προγράμματος, μέχρι το 20013 για την Πελοπόννησο, ανέρχεται στα 417 εκ. ευρώ.
***

Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων
χρηματοδότησης έργων από το ΕΣΠΑ...

Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ένταξης έργων στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ (Δ΄ ΚΠΣ), συνολικού ύψους 30.500.000 ευρώ δημοσιοποίησε ο γενικός γραμματέας Πελοποννήσου Φώτης Χατζημιχάλης. Τα έργα αφορούν τη διαχείριση αστικών λυμάτων, τη διανομή πόσιμου νερού και τη βελτίωση υποδομών στα λιμάνια της Περιφέρειας. Οι προσκλήσεις απευθύνονται στους Δήμους, τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης, τις Διευθύνσεις Δημοσίων Έργων, τις Νομαρχίες, τα Υπουργεία, τα Λιμενικά Ταμεία και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Στόχος η ολοκλήρωση
των προγραμμάτων
του «Θησέα»
Η πορεία των έργων που εκτελούν οι Δήμοι, με χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα «Θησέας» εξετάστηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε την Παρασκευή στην Τρίπολη, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Φώτη Χατζημιχάλη. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι πρόεδροι των ΤΕΔΚ των Νομών της Πελοποννήσου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Καλαματας105,4Fm