Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Νέα ληστεία τη νύχτα
στη Βαλύρα...
<< Ξαλάφρωσαν >>
παλιό λιοτρίβι !!!

Νέα ληστεία σημειώθηκε τη νύχτα στη Βαλύρα, όταν άγνωστοι διαρρήκτες διέρρηξαν το παλιό
λιοτρίβι του Σταύρου Μπάκα,δίπλα στο νεκρο-
ταφείο,από το οποίο αφαίρεσαν ηλεκτροκίνητο
εξοπλισμό(μοτέρ κ.λ.π).Η λαίλαπα των ληστειών
και διαρρήξεων στη Βαλύρα και στη γύρω περιοχή συνεχίζεται και ταυτόχρονα συνεχίζεται ο φόβος και η ανασφάλεια των πολιτών.
Η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί, αλλά στερείται προσωπικού και έτσι αναπόφευκτα η αστυνόμευση χωλαίνει.
Ταυτόχρονα αποδεικνύεται για άλλη μια φορά
ότι ήταν μέγα σφάλμα η κατάργηση των σταθμών
τάξης της αστυνομίας στα χωριά και το θέμα
αυτό θα πρέπει να επανεξετασθεί.
ΙΕΛ
Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010
Δρόμοι Ιθώμης
* Βαλύρα 2010 *


Πολιτιστικό 2/ήμερο διοργανώνει ο
Πολιτιστικός Σύλλογος ''Θάμυρις''
υπό την αιγίδα του Δήμου Ιθώμης.
Κυριακή και Δευτέρα 23 & 24 Μαίου
οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.
Δευτέρα ώρα 18:30 ,οι καθιερωμένοι
από παλαιοτάτων χρόνων αθλητικοί
αγώνες τα ''Βαλύρεια'',με διοργανωτή
το Δήμο Ιθώμης.Ο καιρός δείχνει ...
απειλητικός αλλά θέλουμε να πιστεύουμε
πως τελικά θα μας ... επιτρέψει.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
« ΒΑΛΥΡΕΙΑ 2010 »
Την Δευτέρα εορτή του
Αγίου Πνεύματος

ώρα (6:30 μ.μ)

Αθλητικούς αγώνες, διοργανώνει ο Δήμος Ιθώμης την προσεχή Δευτέρα 24 Μαΐου 2010 ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος και ώρα 6.30 το απόγευμα στη Βαλύρα. Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τους διοργανωτές περιλαμβάνει αγώνες στίβου 100 μ., 400μ. και, 10 χλμ. με αφετηρία την αρκαδική Πύλη της Αρχαία Ιθώμης και τη συμμετοχή των Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.
Επίσης, θα διεξαχθούν οι καθιερωμένες εδώ 199 χρόνια παραδοσιακές σακοδρομίες, καθώς και ποδηλασία Παίδων/Εφήβων. Στους νικητές θα δοθούν μετάλλια και χρηματικά έπαθλα, ενώ την Κυριακή 23 Μαΐου και την Δευτέρα 24/5 στην πλατεία της Βαλύρας ο πολιτιστικός σύλλογος «Θάμυρις» έχει προγραμματίσει μουσικές βραδιές.(Στη φωτό διακρίνονται από αριστερά:Βασίλειος Σ.Μπακόπουλος,Θωμάς Δ.Στρατής & Κώστας Γ.Περιβολάρης)
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ…
Στο μεταξύ, αξίζει να επισημάνουμε μέσω της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας στο διαδίκτυο, καλό θα είναι όχι μόνο οι κάτοικοι του Δήμου Ιθώμης αλλά και από τα γειτονικά χρονιά να στηρίξουν τις εκδηλώσεις του Θάμυρι και του Δήμου μας, καθώς η πολιτεία είναι μόνιμα απούσα, αφού δεν ευαισθητοποιήθηκε εδώ και δυο αιώνες να φτιάξει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο στη Βαλύρα, ώστε να διεξάγονται οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι αθλητικοί αγώνες, να αναγκάζονται οι αθλητές να τρέχουν στην 7η επαρχιακή οδό!!!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΠΑΕ
Καλαμάτα-Αιγάλεω
στο Στρατόπεδο Κυριακή 12.οο…
Την προσεχή Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Ανατολικού/Κέντρου «Στρατοπέδου», ο εξαναβολής αγώνας για το πρωτάθλημα Νέων των ΠΑΕ Δεύτερης εθνικής κατηγορίας, ανάμεσα στους ερασιτέχνες της Καλαμάτας και του Αιγάλεω.

ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ…
Καμιά επαφή δεν υπήρξε χθες μεταξύ του εκπροσώπου του Θεσσαλονικιού επιχειρηματία Παύλου Παυλίδη και της διοίκησης της Καλαμάτας, κάτι που όμως αναμένεται να γίνει σήμερα, μέσω της επίσημης πρότασης που θα καταθέσει ο εξουσιοδοτημένος δικηγόρος για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Καλαμάτα.

ΦΙΛΙΚΑ Ο Α.Ο.Κ. ΜΕ
ΤΟΝ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ…
Φιλικό αγώνα με αντίπαλο τον Πανηλειακό, θα δώσει ο Αθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας την Κυριακή στις 7 το απόγευμα, προκειμένου να γιορτάσει την άνοδο στην Δ’ εθνική κατηγορία και η ομάδα του Πύργου στην Γ’ εθνική.

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ…
Στην Γενική συνέλευση της ΕΠΟ, που έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί στις 5 Ιουνίου 2010, αναμένεται να επικυρωθεί η πρόταση για να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων της Δ΄ εθνικής από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ώστε να υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων 9 σωματεία από κάθε όμιλο.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ
ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ…
Συνεχίζεται το τουρνουά παλαιμάχων και, αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 11ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
Την Δευτέρα
στις 6 το απόγευμα
Απόλλωνας Πεταλιδίου-Αστέρας Μικρομάνης
Ομόνοια Καλαμάτας-Θύελλα Παραλίας
Πάμισος Μεσσήνης-Ατρόμητος Πλατύ
Την Δευτέρα
στις 6.30 το απόγευμα
Α.Ε. Γαργαλιάνων-Ερμής Καλαμάτας
Την Δευτέρα
στις 8 το βράδυ
Πράσινα Πουλιά-Απόλλωνας Καλαμάτας
Την Τετάρτη
στις 6.30 το απόγευμα
Εθνικός Μελιγαλά-Τσικλητήρας Πύλου
και ΠΑΟΚ Καλαμάτας-Μεσσηνιακός

Αυτοκρατορική εορτή σήμερα...
Αυτοκρατορική εορτή σήμερα στη Βαλύρα καθώς γιορτάζει το νεόδμητο εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.Στην πανηγυρική θεία λειτουργία προσήλθαν εκατοντάδες πιστοί για να προσευχηθούν στον Άγιο Κωνσταντίνο,τον πρώτο χριστιανό αυτοκράτορα και στην μητέρα του Αγία Ελένη.
Πιστοί προσέφεραν άρτους για την καθιερωμένη αρτοκλασία, καθώς και εδέσματα.Χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαίτερα στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες. Σήμερα υπενθυμίζουμε είναι και ψυχοπαράσκευο,γι' αυτό ας μην ξεχάσουμε αυτούς που έχουν φύγει από κοντά μας.

Καφενείον ''Η παλιά Βαλύρα''
Η κρίση θέλει γουρνοπούλα & ηθικό ακμαίο.
Να μην μας πάρει από κάτω.Ψηλά το κεφάλι!!!
Γι' αυτό επισκεφθείτε το καφενείο μας. >>>
http://meligesarades.blogspot.com/
Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ του Δήμου Μελιγαλά
Στον υπό σύσταση Δήμο Οιχαλίας
να ενταχθεί και ο Δήμος Ιθώμης!!!


By : "Ελευθερία"

Την ένταξη του Δήμου Ιθώμης στον υπό σύσταση Δήμο Οιχαλίας ζητά με ομόφωνο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μελιγαλά. Με το ψήφισμα που εστάλη στο υπουργείο Εσωτερικών, τους δήμους της περιοχής και τους βουλευτές Μεσσηνίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Μελιγαλά:
«1. Εκδηλώνει την συμπαράστασή του στα δίκαια και αντικειμενικά επιχειρήματα της κοινωνίας του Δήμου Ιθώμης και διεκδικεί μαζί με το Δήμο Ιθώμης την δικαίωσή του και ένταξή του στη χωρική ενότητα των Δήμων Μελιγαλά, Ανδανίας, Οιχαλίας, Είρας, και Δωρίου (υπό σύσταση Δήμος Οιχαλίας) λόγω του ότι:
- Ο Δήμος Ιθώμης ανέκαθεν ήταν μια “ενιαία ενότητα“ με τον Δήμo Μελιγαλά. (συνέχεια >>> http://ithominews.blogspot.com/2010/05/blog-post_20.html)
Για τους χρήστες του Δημοτικού free wi fi internet...
Επειδή παρουσιάζονται προβλήματα με τη νέα σύνδεση free wi fi
internet του Δήμου Ιθώμης στη Βαλύρα , όσοι χρήστες θέλουν να συνδεθούν, πρέπει να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες. Την
προσεχή Δευτέρα αναμένεται να έλθει και πάλι τεχικός , προκειμένου να κάνει σωστή παραμετροποίηση του κεντρικού συστήματος εκπομπής και των τεσσάρων κεραιών μετάδοσης του ασύρματου δικτύου.Μετά τις ρυθμίσεις αυτές,η πρόσβαση θα γίνεται κατά
τον συνήθη τρόπο. Έως τότε ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα...
Οδηγίες για windows XP.
Από πίνακα ελέγχου >> συνδέσεις δικτύου & ιντερνέτ >> θέσεις δικτύου >> προβολή συνδέσεων δικτύου >> επιλογή της σύνδεσής μας >> άνοιγμα ιδιοτήτων (σύνδεσης) >> επιλογή πρωτόκολλο πελάτης >> επιλέγω μη αυτόματη απόδοση της IP και γράφω:
Διεύθυνση IP : 10.1.228.10
Mάσκα υποδικτύου : 255.0.0.0
Προεπιλεγμένη πύλη: 10.1.228.1
Προτιμώμενος διακομιστής DNS : 10.1.228.1
Στη συνέχεια πατάω Ο.Κ και οι ρυθμίσεις μου είναι έτοιμες για σύνδεση στο free wi-fi ίντερνετ του Δήμου Ιθώμης.Ανάλογες είναι
οι ρυθμίσεις και για οποιαδήποτε άλλη μορφή των windows.
Αιδώς αργείοι!!!
Πρόκληση!!! Διορισμός υπαλλήλου στη Βουλή με
6 ημέρες προϋπηρεσία!!!

Ντροπή!!! Η Βουλή των Ελλήνων,ο ναός
της Δημοκρατίας,τσιφλίκι των εκάστοτε
κυβερνώντων.


Μεγάλη πρόκληση αποτελεί το θέμα πρόσληψης υπαλλήλου στη Βουλή των Ελλήνων με έξι !!!ημέρες προϋπηρείας.Σε εποχές που ο Ελληνικός λαός στενάζει...(συνέχεια >>>
http://ithominews.blogspot.com/2010/05/6.html
Αναρτήθηκε από Giannis E.Linardos στις 9:05 π.μ. 0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010
NAVARINO DUNES
Ειδήσεις για την Μεσσηνία


Αύριο οι πρώτοι τουρίστες
στην ΠΟΤΑ Μεσσηνίας !

Αύριο ξεκινά η λειτουργία της Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας (ΠΟΤΑ). Οι πρώτοι επισκέπτες θα φιλοξενηθούν στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος «Navarino Dunes», που έχουν αναπτυχθεί σε έκταση 1.300 στρεμμάτων, με θέα το Ιόνιο Πέλαγος. Την 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας της ΠΟΤΑ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρίας ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.

Αθήνα – Καλαμάτα με την Aegean Airlines
Δυο αεροπορικά δρομολόγια την ημέρα θα εκτελεί από αύριο στη γραμμή Αθήνας – Καλαμάτας και αντιστρόφως η εταιρεία Aegean Airlines. Το πρώτο αεροπλάνο θα έρχεται στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα το πρωί και το δεύτερο το απόγευμα.

Απεργία για το Ασφαλιστικό και συγκέντρωση στην Καλαμάτα!
Να συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης 20Μαϊου που έχουν κηρύξει, για το Ασφαλιστικό και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΗ. Απο κει και πέρα στις 10:30 το πρωί οργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου στην οδό Αριστομένους। Απεργιακή συγκέντρωση οργανώνει στις 11 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα και το ΠΑΜΕ। Με απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και οι δικηγόροι.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 105,4Fm

Ήταν μαζί μας στις εκδηλώσεις του '87...
Μια μικρή αναφορά στη παρουσία του αείμνηστου ποιητή Άκου Δασκαλόπουλου στις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις το 1987,κάνει η ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί στο διαδίκτυο και παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του.

Ήταν μαζί μας,τότε που 15.000 λαού
τιμούσαν με την παρουσία τους τον
ίδιο και τις εκδηλώσεις του Θάμυρι.
(Δείτε την σχετική αναφορά ακολουθώντας
το σύνδεσμο >>>
http://akosdaskalopoulos.blogspot.com/ )