Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΙΤΗ ΧΩΜΑΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...

1. Η Καίτη Χωματά το 1964.Γράφει ο Δημήτρης Κραουνάκης

Φωτογραφίες από το αρχείο του.

Κάθε Οκτώβριο του Αγ.Δημητρίου δέχομαι διάφορα τηλέφωνα για ευχές από «φίλους»… Ανθρώπους που μπορεί σε όλη την διάρκεια του χρόνου να μην έχουμε ανταλλάξει ούτε ένα τηλεφωνικό γεια.. Πως το βαριέμαι αυτό το.. ετήσιο, δήθεν ενδιαφέρον κάποιων..

Χάθηκε πια η  ανθρώπινη επαφή που είχαμε πριν λίγα χρόνια με τους ανθρώπους που ξεχωρίζαμε και αγαπούσαμε.. Τώρα oι περισσότεροι συνομήλικοι μου.. βαριούνται που ζουν και οι νεότεροι έχουν «χαθεί» μέσα  στα.. facebook, τα twitter  και τα skype… Δεν λέω, χρήσιμα «εργαλεία» όλα αυτά, όμως πολλούς τους έχουν οδηγήσει στην απομόνωση, στην κατάθλιψη και άλλους – δυστυχώς – σε ακόμα χειρότερα…

Όμως κάθε Οκτώβριο είχα και εγώ να θυμηθώ κάποιους ανθρώπους που αγαπούσα και που δεν τους θυμόμουν μια φορά τον χρόνο… Ανάμεσα τους  και μία φίλη που δούλεψα μαζί της είκοσι δύο  χρόνια. Την Καίτη Χωματά που «έφυγε» την ημέρα των γενεθλίων της στις 24 Οκτωβρίου 2010.

Καίτη Χωματά, Ρένα Κουμιώτη, Κώστας Γεραπετρίτης στη Μαρκίζα.
Καίτη Χωματά, Ρένα Κουμιώτη, Κώστας Γεραπετρίτης στη Μαρκίζα.

Απόκαλυψη για τον αείμνηστο Σωτήρη Μουστάκα!! Τι ζήτησε πριν πεθάνει

mosytakas
Ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Σωτήρη Μουστάκα που εκτός από συνεργάτες ήταν και φίλοι. 

«Όταν πρότεινα στον Σωτήρη Μουστάκα να παίξει στο El Greco, το αποδέχτηκε με έναν όρο: να μην πληρωθεί. Ήξερε ότι θα πεθάνει. Ήρθε στο γραφείο μου και μου είπε: ‘’θα παίξω αυτό το ρόλο αλλά δεν θέλω να πληρωθώ ‘’.