Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Σύμβουλος Μέρκελ:Η ύφεση θα σας φέρει στα πρόθυρα Εμφυλίου!

“Η Ελλάδα έχει μεγάλη έλλειψη ανταγωνιστικότητας…

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού υπάρχουν δύο λύσεις. Το ένα είναι τα σκληρά οικονομικά μέτρα, παράλληλα με μείωση μισθών και τιμών, τα οποία ωστόσο οδηγούν στην ύφεση. Κάτι τέτοιο θα φέρει την χώρα στα πρόθυρα εμφυλίου. Ο δεύτερος δρόμος είναι η έξοδος από το ευρώ, η υποτίμηση του νομίσματος της ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά της” λέει ο κ. Σιν. Ερωτηθείς αν η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση του ευρώ, ο γερμανός οικονομολός δεν φαίνεται να φοβάται: “Δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό. Το ευρώ το αποσταθεροποιούν τα μεγάλα χρέη. Ίσως το ευρώ χωρίς την Ελλάδα να ήταν πιο ισχυρό παρά με τη συμμετοχή της” αναφέρει και προσθέτει ότι όποιος δρόμος και αν επιλεγεί θα είναι δύσκολος: “Όλα αυτά εγώ θα τα χαρακτήριζα μία γνήσια ελληνική τραγωδία”. Όσον αφορά το μέλλον της Ελλάδας, ο κ. Σιν αναφέρει ότι “η σημερινή λύση που ακολουθείται φέρνει αποτέλεσμα μέχρι και το 2013. Είναι πολύ πιθανό μετά την ημερομηνία αυτή να χρειαστεί πρόσθετη οικονομική βοήθεια. Χωρίς ανάπτυξη δεν μπορεί η χώρα να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες με τις δικές της δυνάμεις εκτός κι αν συμβεί κάποιο θαύμα” καταλήγει. trelokouneli.gr

Για όσους τρώνε σοκολάτες


Η σοκαλατοποιία ΙΟΝ είναι η μόνη που ανήκει ακόμα σε Έλληνα επιχειρηματία. Η ιστορία των τελευταίων ετών παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πολλές φορές τον πλησίασαν μεγάλες πολυεθνικές για να αγοράσουν την επιχείρηση, η απάντηση του ήταν άμεση και χωρίς δεύτερη σκέψη. Μάλιστα λέγεται ότι κάποια στιγμή που τον πίεσαν υπερβολικά, αυτός τους είπε να του κάνουνε την προσφορά γραπτώς. 'Όπως και τους απάντησε γραπτώς.

«Η προσφορά σας δεν με ενδιαφέρει».

Επενδύει μόνο στην παραγωγή, τα έπιπλα των γραφείων είναι από την 10ετία του 60, θυμίζουν κάτι από ταινίες του Κωνσταντάρα. Η ποιότητα όμως των υλικών για αυτόν δεν χωράει συμβιβασμούς στο κόστος. 85 χρονών σήμερα ο επιχειρηματίας είναι κάθε μέρα μέχρι τις 6 το απόγευμα στο γραφείο και μέχρι πέρσι οδηγούσε μόνος του κάθε μέρα μέχρι την δουλειά, γνωρίζει προσωπικά και είναι φίλος με όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρησή του οι οποίοι βέβαια πίνουν νερό στο όνομά του. Δεν προσλαμβάνει αλλοδαπούς αλλά μόνο Έλληνες και όσες φορές, αν του προτάθηκε συνεργασία με τούρκικη επιχείρηση, απλά δεν ασχολήθηκε. Επειδή ποτέ δεν του άρεσε η δημοσιότητα, δεν δίνω το όνομα του, αλλά ένα είναι σίγουρο ότι σπίτι μου μπαίνουν μόνο οι δικές του σοκολάτες . Ας μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα Ελληνικά προϊόντα. (Αυτά που αξίζουνε). Δεν είναι κακό.

Posted by:Θόδωρος Σταυριανόπουλος