Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

"Διπλός" το Σάββατο ο αρχηγός του
Αστέρα Ιθώμης Γιάννης Κλειώτης!
Τέλος στην εργένικη ζωή για τον αρχηγό,επί
μια 15/ετία και πλέον των «κιτρινόμαυρων»
του Αστέρα Βαλύρας,θα ανέβει τα σκαλιά της
εκκλησίας στο... (συνέχεια >>> http://starval.blogspot.com/2010/07/blog-post.html)

***

Σήμερα η δίκη του Βασίλη Τσαφαρά για την υπεξαίρεση των 5εκ.ευρώ στην Εμπορική Τράπεζα Φιλιατρών!
Στο Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας,αναμένεται να
ξεκινήσει σήμερα η δίκη για την υπεξαίρεση χρη-
μάτων (σ.σ. των 5εκ. ευρώ) από λογαριασμούς πε-
λατών στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας
Φιλιατρών. Κατηγορούμενος είναι ο πρώην διευθυν-
τής της τράπεζας στα Φιλιατρά,ο Βασίλης Τσαφαράς
οποίος έχει προφυλακιστεί.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm

Αγωνία για τον εκπαιδευτικό «Καλλικράτη»...
Έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις αλλαγές στο χάρτη των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, ζητεί από το νομάρχη ο επικεφαλής της κίνησης «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» Θανάσης Πετράκος. Από την πλευρά του ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, σε επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σημειώνει ότι ενδεχόμενη συρρίκνωση του ΤΕΙ Καλαμάτας και των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που λειτουργούν στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, θα συναντήσει τη συνολική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας. Την αγωνία τους για το μέλλον των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εκφράζουν και τα Νομαρχιακά Συμβούλια Αρκαδίας και Λακωνίας, που συνεδρίασαν πρόσφατα.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας ζητεί απο τους Μεσσήνιους βουλευτές να μην ψηφίσουν το ασφαλιστικό!
Να μην ψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο καλούν τους βουλευτές Μεσσηνίας (κ.κ.Κουσελά, Γιαννακοπούλου και Βουδούρη) το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Σε κοινή επιστολή τους προς τους βουλευτές οι διοικήσεις των δυο συνδικαλιστικών οργανώσεων επισημαίνουν ότι οι ρυθμίσεις στην κοινωνική ασφάλιση και στις εργασιακές σχέσεις, που γίνονται κατ΄ απαίτηση της «τρόικας», γυρνούν την Ελληνική κοινωνία «στις αρχές του 20ου αιώνα και η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις εντολές του ΔΝΤ, οδηγεί τους εργαζόμενους σε ολοκαύτωμα»। Ανάλογη προτροπή, να ψηφίσουν κατά συνείδηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, έχει απευθύνει προς τους βουλευτές ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm

Από Σεπτέμβριο διάλογος για
τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση...
Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει ο διάλογος για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως τόνισε στη Σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ της χώρας, στην Καλαμάτα, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Οι αλλαγές θα οριστικοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, σημείωσε η υπουργός, και αναφερόμενη στον λεγόμενο «Καλλικράτη» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η λειτουργία ενός τουλάχιστον πανεπιστημίου ή ΤΕΙ σε κάθε Περιφέρεια, που όμως θα διασυνδέονται με τις τοπικές αναπτυξιακές ανάγκες.
***
Τα επαγγελματικά δικαιώματα μείζον ζήτημα για τα ΤΕΙ...
Η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης είναι μεταξύ των σημαντικότερων αιτημάτων, που περιλαμβάνονται στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ, που παραδόθηκε στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου। Στα συμπεράσματα επισημαίνονται επίσης οι δυσμενείς επιπτώσεις στη λειτουργία των ΤΕΙ λόγω της σημαντικής περικοπής των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων και η ανάγκη προώθησης της θεματικής και χωροταξικής αναδιάρθρωσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης।
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm

Χασισοφυτεία στη Μεσσήνη με 83 "ιερά φυτά"!
Χασισοφυτεία με 83 χασισόδενδρα εντόπισαν, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μεσσήνης। Οι αστυνομικοί έθεσαν τη φυτεία υπό επιτήρηση και περίμεναν τον καλλιεργητή ή τους καλλιεργητές। Η αναμονή δεν απέδωσε και χθες τα "ιερά φυτά" ξεριζώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας...

Νεκρός σε τροχαίο 43χρονος στο Αριοχώρι!
Τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα έχασε προχθες το πρωί ο 43χρονος υπάλληλος του Δήμου Μεσσήνης Ευθύμιος Βασιλειάδης, κάτοικος Λεΐκων Καλαμάτας. Το δυστύχημα έγινε στην εθνική οδό Τσακώνας – Καλαμάτας στο Αριοχώρι , όταν το αυτοκίνητο του άτυχου 43χρονου συγκρούσθηκε με άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε 39χρονος από την Καλαμάτα. Στο αυτοκίνητο του Βασιλειάδη επέβαιναν και τρία από τα τέσσερα παιδιά του, τα οποία τραυματίστηκαν ελαφρά. Ελαφρά τραυματίστηκε και ο οδηγός του δεύτερου οχήματος.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm
ΧΡ.ΠΑΠ


Σάββατο, 03 Ιουλίου 2010
Ταμείο για την Αρχαία Μεσσήνη!
Λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα,για
την ενίσχυση του έργου των ανασκαφών
και των αναστηλώσεων των μνημείων
της Αρχαίας Μεσσήνης, άνοιξε η Μεσση-
νιακή Αμφικτιονία.Σε πρόσφατη συνέν-
τευξη Τύπου ο πρόεδρος της Αμφικτιονίας νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος,ο συμπρόεδρος δήμαρχος Καλαμάτας Πανα-
γιώτης Νίκας και ο διευθυντής των ανασ-
καφών και των αναστηλώσεων της Αρχ-
αίας Μεσσήνης καθηγητής Πέτρος Θέμελης κάλεσαν τους πολίτες να ενισχύσουν οικονομικά τα έργα που γίνονται, αφού τα κονδύλια που διατίθενται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους δεν επαρκούν.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm
ΧΡ.ΠΑΠ

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010
Δωρεὰν ἐλάβετε,δωρεὰν δότε ἡμῖν
ΕΚ ΡΩΜΗΣ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Την 1η Ιουλίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των εκ
Ρώμης Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων.Οι Άγιοι
Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός, οι οποίοι έζησαν την
εποχή που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Καρίνος,
ήταν γιατροί στο επάγγελμα και παρείχαν ιάσεις σε όλους
όσους είχαν ανάγκη.Για αντάλλαγμα δεν έπαιρναν χρήμ-
ατα,αλλά το μόνο που ζητούσαν ήταν η πίστη στον Χριστό.
Κάποιοι όμως καλοθελητές,διέβαλαν τους Αγίους στον αυτο-
κράτορα και του είπαν ότι τις θεραπείες και τα θαύματα που επιτελούσαν,τα έκαναν με μαγικές τέχνες.(συνέχεια στο site
της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης,
στον σύνδεσμο >>> http://www.immspartis.gr/?p=4074)

Αναγνώστες μας,γράφουν...
Για τον Βασίλη που έφυγε πρόωρα
Είναι πραγματικά άδικο αυτό που συνέβη στο Βασίλη. Άδικο να φεύγουν τέτοιοι άνθρωποι. Μόλις σήμερα το πληροφορήθηκα και δεν μπορώ ακόμη να το πιστέψω. Χρόνια τώρα συνεργαζόμουν μαζί του. Τόσο για τον προσωπικό μου υπολογιστή όσο και για το εργαστήριο του σχολείου. Και αγαπούσε πολύ ο Βασίλης ο Καυκούλας τα παιδιά και τα σχολεία. Παιδί δασκάλου ο ίδιος, ένιωθε χρέος του να βοηθά ακόμη και αμισθί για να αποκτήσει η νέα γενιά πρόσβαση στην πληροφορική.Το κενό που άφησε ο χαμός του είναι τεράστιο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Κρίμα. Να φεύγουν τέτοιοι λεβέντες...
Μαριορή [ratakia@yahoo.gr]


Τα σπόρ του νότου...
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ
ΛΙΓΕΣ ΑΡΑΔΕΣ!
Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟ...
- Τον διεθνή ποδοσφαιριστή Σωκράτη Παπασταθόπουλο, που αγωνίζεται στην Ιταλική Τζένοα και είναι ο πρώτος μεσσήνιος που συμμετείχε με την εθνική μας στο μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, τη δευτεραθλήτρια Ελλάδος μικτή παίδων Μεσσηνίας και τον Ενωσιακό προπονητή Άγγελο Σκαφιδά, τίμησε χθες το βράδυ η διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας σε εκδήλωση που έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου “Φιλοξενία”।
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ Π.Σ Η ''ΚΑΛΑΜΑΤΑ''
- Σήμερα στις 8 το βράδυ στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» της Νομαρχίας θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες στον Ερασιτέχνη του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου η Καλαμάτα, για την εκλογή νέας διοίκησης.
Γ' ΕΘΝΙΚΗ...
- Την προσεχή Τετάρτη 7 Ιουλίου στις 03:00 μετά το μεσημέρι θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της μικρής λίγκας, το οποίο θα ασχοληθεί με θέμα τον οικονομικό απολογισμό, όπως και με την συγκρότηση των ομίλων της Τρίτης Εθνικής, που είναι πιθανόν, εάν βρεθεί λύση στο οικονομικό, να μετάσχει και η ΠΑΕ Καλαμάτα।
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ...
- Ο Μεσσηνιακός προσέλαβε ως υπεύθυνο των ακαδημιών του συλλόγου τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Τζίμη Αναστασόπουλο।
ΠΑΜΙΣΟΣ...
- Δυναμικό μπάσιμο στο μετεγγραφικό παζάρι για τον Πάμισο. Συγκεκριμένα η νησιώτικη ομάδα απέκτησε τους Βαγγέλη Κουρεντζή του Μεσσηνιακού, Σωτήρη Φουρναράκο του Ολυμπιακού Καλαμάτας και Νίκο Βιδάκη και Παναγιώτη Κατσαρό που αγωνίσθηκαν πέρυσι ως «δανεικοί» στον Ηρακλή Καλαμάτας.
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ...
- Την Δευτέρα 26 Ιουλίου οριστικοποιήθηκε η προετοιμασία της Εράνης και στα μέσα Αυγούστου η διοίκηση της Φιλιατρινής ομάδας θα διοργανώσει φιλικό αγώνα για να τιμήσει τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της και νυν τεχνικό διευθυντή της Ανόρθωσης, Νίκο Φρούσο.
Ο ΠΕΤΡΕΑΣ ΣΤΟ ΠΑΟ...
Έκλεισε και τυπικά το θέμα του καλαματιανού βολεϊμπολίστα Γιώργου Πετρέα και ο άσος της Γυμναστικής Εταιρείας Μεσσηνίας, δόθηκε με μετεγγραφή στο Παναθηναϊκό।
ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ...
- Το Πόρτο Χέλι είναι ο επόμενος σταθμός του «πανελληνίου Σιρκουί μπίτς βόλεϊ Μάστερς 2010». Η αυλαία θα ανοίξει την Παρασκευή με τα προκριματικά που έχουν και μεσσηνιακό ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, μια θέση στο κυρίως ταμπλό των γυναικών θα διεκδικήσει η Κυπαρίσσια Βάσω Ματιάδη και στο κυρίως ταμπλό των ανδρών θα συμμετάσχει ο περσινός πρωταθλητής Φέλιξ Μπλάουελ.

Αντιπροσωπεία της Kινεζικής
πόλης Σιάν,στην Καλαμάτα!

Πολυμελής αντιπροσωπεία της αδελφοποιημένης με την Καλαμάτα, Κινεζικής πόλης Σιάν, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Σινσέν Χουάνγκ, βρίσκεται από χθες στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Η αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετέχουν και Κινέζοι επιχειρηματίες, είχε χθες συνάντηση με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και στη διάρκειά της συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας Καλαμάτας και Σιάν στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και του εμπορίου.

Η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ στην Καλαμάτα!
Η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ πραγματοποιείται από χθες στην Καλαμάτα. Στη Σύνοδο συζητούνται προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία των ΤΕΙ και κατατίθενται προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. Για τις εργασίες της Συνόδου αναμένεται αύριο στην Καλαμάτα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Σήμερα στη Σύνοδο θα συμμετέχει ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος.

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. Καλαμάτας!
Η διαχείριση των χώρων στάθμευσης στο κέντρο της Καλαμάτας και η πρόταση συνεργασίας της εταιρείας «Παντεχνική» για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία μπροστά από τη Νομαρχία Μεσσηνίας, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας σήμερα στις 9 το βράδυ। Θα συζητηθούν επίσης προτάσεις για τροποποίηση των έργων του προγράμματος «Θησέας», ζητήματα σχετικά με έργα του Δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη, διαμαρτυρία του Τοπικού Συμβουλίου Σπερχογείας για την εγκατάσταση στην περιοχή κεραίας κινητής τηλεφωνίας, η παράταση της προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού για τη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, αιτήματα δημοτών και φορέων και άλλα θέματα.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010
Απεργία και συγκεντρώσεις
από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

Την έντονη αντίθεσή τους στην κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασαν χθες και οι εργαζόμενοι της Καλαμάτας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου και συμμετείχαν στη γενική απεργία στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα που είχαν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ। Το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο οργάνωσαν χθες απεργιακή συγκέντρωση, ενώ το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία.

Συνεδριάζει αύριο
το Δ.Σ. Καλαμάτας...
Η διαχείριση των χώρων στάθμευσης στο κέντρο της Καλαμάτας και η πρόταση συνεργασίας της εταιρείας «Παντεχνική» για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία μπροστά από τη Νομαρχία Μεσσηνίας, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας αύριο στις 9 το βράδυ. Θα συζητηθούν επίσης προτάσεις για τροποποίηση των έργων του προγράμματος «Θησέας», ζητήματα σχετικά με έργα του Δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη, διαμαρτυρία του Τοπικού Συμβουλίου Σπερχογείας για την εγκατάσταση στην περιοχή κεραίας κινητής τηλεφωνίας, η παράταση της προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού για τη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, αιτήματα δημοτών και φορέων και άλλα θέματα.

Η Σύνοδος
των προέδρων των
ΤΕΙ στην Καλαμάτα!

Η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ πραγματοποιείται στην Καλαμάτα, από σήμερα μέχρι την Παρασκευή. Στη Σύνοδο θα συζητηθούν προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία των ΤΕΙ και θα κατατεθούν προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. Για τις εργασίες της Συνόδου αναμένεται την Παρασκευή στην Καλαμάτα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Αύριο στη Σύνοδο θα συμμετέχει ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4 Fm

Εκδήλωση προς τιμήν Σωκράτη Παπασταθόπουλου!
Τον καλαματιανό διεθνή ποδοσφαιριστή Σωκράτη Παπασταθόπουλο, που αγωνίζεται στην Ιταλική Τζένοα και είναι ο πρώτος Μεσσήνιος που συμμετείχε σε αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου με την εθνική μας στα παιχνίδια με Νιγηρία και Αργεντινή στο μουντιάλ της Νότιας Αφρικής και τη δευτεραθλήτρια Ελλάδος Mικτή Παίδων Μεσσηνίας θα τιμήσει σήμερα στις 9 το βράδυ η τοπική Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας και ο πρόεδρός της Άρης Σταθόπουλος।

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010
Αυτοί που φεύγουν...
(+) Ηλίας Μπόβης, 76ετών
Έφυγε χθες στην Αθήνα ανήμερα της εορτής των
αγίων Πέτρου και Παύλου, ο συμπατριώτης μας
Ηλίας Μπόβης.(συνέχεια >>> http://kinvaliras.blogspot.com/2010/07/76.html )

Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Η "καρδιά" της Ελληνικής
ποδηλασίας κτύπησε στην Ιθώμη!

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι στη Μεσσηνία με μεγάλη επιτυχία οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου, στις κατηγορίες Ανδρών, Νέων και Γυναικών, με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της χώρας μας. Οιαγώνες ξεκίνησαν την Παρασκευή με την ατομική χρονομέτρηση στην Μεθώνη συνεχίσθηκαν το Σάββατο με τον γύρω της Ιθώμης (Λάμπαινα-Αρσινόη-Αρχαία Μεσσήνη-Νιοχώρι Ιθώμης-Μελιγαλά-Σκάλα-Βαλύρα)δυο στροφές στην κατηγορία γυναικών και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή στην κατηγορία των ανδρών, όπου συμμετείχαν περισσότεροι απο 80ποδηλάτες απο κάθε γωνιά της Ελλάδος. Επίσης, ευχάριστη νότα αποτέλεσε και η παρουσία του Γιώργου Μανιάτη πρώην τεχνικού της εθνικής μας ομάδας ανδρών και επι σειρά ετών πανελληνιονίκη του Παναθηναικού, ο οποίος έλκει την καταγωγή του απο τη Βαλύρα.

Αυτοί που φεύγουν...
(+) ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΛΕΚΟΣ 79 ΕΤΩΝ

Tην Δευτέρα 28 Ιουνίου θα οδηγηθεί
στην τελευταία τουκατοικία στο κοι-
μητήριο του Αγίου Γεωργίου Βαλύρας
ο συμπατριώτης μας Λεωνίδας Μπλέκος.
(Συνέχεια στον σύνδεσμο >>>
http://kinvaliras.blogspot.com/2010/06/79.html

Αφιέρωμα στους Αγίους Αποστόλους
“ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΥΣΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ” (Ματθ.28,19)

Θεολογικό Σχόλιο – Βιογραφική αναφορά εις την ζωήν και το
έργο τους,του Λάμπρου Κ. Σκόντζου, Θεολόγου – Καθηγητού.
Στις 30 Ιουνίου η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει με ξεχωριστή λαμπρότητα
τη Σύναξη των Δώδεκα Αποστόλων.Βεβαίως υπάρχουν
και οι προσωπικές μνήμες τους σε διάφορες ημερομηνίες του έτους,
αλλά με αυτόν τον συλλογικό εορτασμό τιμάται σύμπασα η χορεία
των μεγάλων αυτών ανδρών, οι οποίοι ως συνεχιστές του σωτηριώδους έργου του Κυρίου επί της γης, έστρεψαν τον ρου της ιστορίας και άλλαξαν κυριολεκτικά την μορφή του κόσμου! Εμείς ως συνειδητό εκκλησιαστικό σώμα γνωρίζουμε την ανεκτίμητη προσφορά τους στην εδραίωση και επέκταση της Εκκλησίας στον κόσμο και γι’ αυτό με την ευκαιρία της σεπτής εορτής τους εναποθέτουμε σ’ ατούς τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας.
Οι ιερές μορφές τους είναι ιστορημένες σε περίοπτες θέσεις στους ναούς μας και η μνεία και αναφοράς τους στις ιερές ακολουθίες είναι συχνές, διότι αυτοί αποτελούν τη σπουδαιότερη αγιολογική χορεία της Εκκλησίας μας. Χάρη στο δικό τους τιτάνιο αγώνα, τις αφάνταστες προσωπικές τους θυσίες, θεμελιώθηκε η Εκκλησία στον κόσμο, μέσα σε ένα εξαιρετικά εχθρικό για την εν Χριστώ σωτηρία και αλήθεια περιβάλλον. Επισφράγισμα του έργου τους υπήρξε ο εμποτισμός του με το αίμα τους. Στο σύνολό τους έδωσαν και αυτή τη ζωή τους για τον ευαγγελισμό του κόσμου.Είναι πάντως γεγονός πως πολλοί χριστιανοί γνωρίζουν ελάχιστα για τα πρόσωπα και το έργο των αγίων Αποστόλων. Η σύντομη αυτή εργασία έχει ως στόχο να κάμει γνωστές τις προσωπικότητες και το έργο τους. Όμως ο συνειδητός χριστιανός δεν είναι παθητικός οπαδός και ουραγός κανενός αρχηγού, αλλά ενεργό κύτταρο του εκκλησιαστικού σώματος με γνώση, γνώμη και δημιουργική πρωτοβουλία στη ζωή της Εκκλησίας. Έτσι τον θέλει η ορθόδοξη παράδοσή μας.Η λέξη απόστολος σημαίνει τον απεσταλμένο. Απόστολοι ονομάσθηκαν οι εκλεγμένοι και καλεσμένοι από τον Κύριο μαθητές Του να συνεχίσουν το σωστικό Του έργο, μετά την εις τους ουρανούς Ανάληψή Του. Επίσης, σύμφωνα με την χαρακτηριστική Του προτροπή έγιναν οι μάρτυρες της Αναστάσεώς Του «έως εσχάτου της γης» ( Πράξ.1,8).Η εκλογή και η κλήση των Αποστόλων, οι οποίοι ως την Πεντηκοστή καλούνταν μαθητές, έγινε αμέσως με την αρχή της δημόσιας δράσης του Κυρίου, στη Γαλιλαία. Ευθύς μετά τη Βάπτισή Του κατευθύνθηκε στις όχθες της λίμνης Γενησαρέτ, όπου απευθύνθηκε στους εκεί αλιείς, στους οποίους είπε: «δεύτε οπίσω μου και ποιήσω υμάς αλιείς ανθρώπων» (Ματθ.4,20). Αυτοί «ευθέως αφέντες τα δίκτυα ηκολούθησαν αυτώ» (Ματθ.4,21). Άλλοι «αφέντες τον πατέρα αυτών Ζεβεδαίον εν τω πλοίω μετά των μισθωτών απήλθον οπίσω αυτού» (Μαρκ.1,20).... (συνέχεια στο site της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης στον σύνδεσμο >>> http://www.immspartis.gr/?p=4041 )

Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010
Αυτοί που φεύγουν...
(+) Μαρία Γ.Μπόβη

Έφυγε πρόωρα σε ηλικία 63 χρόνων, η συμπατριώτισσά μας Μαρία χ/α Γεωργίου Μπόβη, η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και, χθες έχασε τελικά τη «μάχη» με το θάνατο σε νοσοκομείο της Αθήνας...(συνέχεια >>> http://kinvaliras.blogspot.com/2010/06/blog-post.html )

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ
ΓΥΡΟΣ ΙΘΩΜΗΣ
Παρών και ο πρώην τεχνικός της Εθνικής και του Παναθηναϊκού ο βαλυραίος Γιώργος Μανιάτης!
«Χαράς ευαγγέλια» για τους μεσσήνιους φιλάθλους και κύρια για τους φαν της ποδηλασίας αποτελεί ο ποδηλατικός Γύρος Ιθώμης που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στη περιοχή μας। Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα του πρώην τεχνικού της εθνικής μας ομάδας ποδηλασίας και επί σειρά ετών πανελληνιονίκη με τη φανέλα του Παναθηναϊκού Γιώργου Μανιάτη (σ.σ.στην φωτό πάνω-δεξιά) ο οποίος βρίσκεται από χθες στην γενέτειρά του Βαλύρα, σχετικά με το πρόγραμμα του ποδηλατικού γύρου μας επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΑΠΟΓΕΥΜΑ...
«Στον ποδηλατικό Γύρο της Ιθώμης που είναι και η γενέτειρα της οικογένειάς μου θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι ποδηλάτες της χώρας μας, ενώ οι αγώνες που θα διεξαχθούν σήμερα και αύριο θα αποτελέσουν και μια καλή πρόβα τζενεράλε εν όψει των διεθνών υποχρεώσεων των αθλητών μας, αλλά και η προβολή του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ιθώμης που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της Ευρώπης। Από κει και πέρα, θα ήθελα να προσκαλέσω όλους τους συμπατριώτες μου από τη Βαλύρα αλλά και από τα γειτονικά χωριά της Ιθώμης (σ.σ. κύρια από την αθλητική οικογένεια του Αστέρα) να τιμήσουν με την παρουσία τους και το χειροκρότημά τους τους αθλητές καθώς θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι ποδηλάτες της χώρας μας»। Αναλυτικά ο κ. Μανιάτης πρόσθεσε ότι ο ποδηλατικός Γύρος Ιθώμης περιλαμβάνει το Σάββατο δυο (2) στροφές στην διαδρομή Λάμπαινα-Αρκαδική Πύλη Αρχαίας Ιθώμης-Μελιγαλά-Βαλύρα- Λάμπαινα με πέρασμα από την Βαλύρα έδρα του δήμου Ιθώμης στις 5.30 το απόγευμα και το 2ο πέρασμα των ποδηλατών από Βαλύρα στις 6.30μ.μ.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ...
Διαδρομή Λάμπαινα-Αρκαδική Πύλη Αρχαίας Ιθώμης-Μελιγαλάς- Βαλύρα -Λάμπαινα με πέρασμα από την Βαλύρα έδρα του δήμου Ιθώμης (4 στροφές)
1ο πέρασμα από Βαλύρα στις 10 το πρωϊ
1ο πέρασμα από Βαλύρα στις 10.45π.μ.
1ο πέρασμα από Βαλύρα στις 11.45π.μ.
1ο πέρασμα από Βαλύρα στις 12.45π.μ.