Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ:15+1 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ



Παρουσίαση των 16 ετών πανελλαδικής δράσης του οργανισμού στο χώρο της υγείας και εγκαίνια δύο νέων κινητών ιατρικών μονάδων στο Ζάππειο.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο η παρουσίαση των 15+1 χρόνων της πανελλαδικής δράσης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον χώρο της υγείας. Με συντονίστρια την δημοσιογράφο κα. Αλεξάνδρα Καπελετζή, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν:
• η 10ετής συνεργασία του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το Ε.Κ.Α.Β
και οι δράσεις μας για τα παιδιά
• η δράση «Κινητές Ιατρικές Μονάδες για την μεταφορά νεογνών και παιδιών»
• η δράση «Προληπτική ιατρική για Παιδιά»
• η δράση «Στήριξη Παιδιών με προβλήματα Υγείας»
• η δράση «Φροντίδα στο σπίτι παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας»
• η δράση «Στήριξη Παιδιών με προβλήματα Υγείας στα Νοσοκομεία»
Κεντρικοί ομιλητές της παρουσίασης ήταν ο κύριος Ιωάννης Ροτζιώκος, Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β., ο κύριος Κωνσταντίνος Καζάκος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του «Ιδρύματος Τζένη Καρέζη», ιατροί-εθελοντές του οργανισμού, καθώς και όλοι του οι άνθρωποι που ηγούνται των δράσεών του για την υγεία.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε και επίσημα η σύσταση Εθελοντικής Ομάδας Υγείας για τα Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την καθοριστική συμμετοχή εθελοντών γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή γονέων και παιδιών στην εκδήλωση, οι οποίοι μοιράστηκαν τις μοναδικές ιστορίες σχετικά με σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν και μίλησαν για την εμπειρία τους από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Το μήνυμα που ακούστηκε δυνατά από την εκδήλωση αυτή ήταν πως τα παιδιά, ακόμη και αυτά που για οποιουσδήποτε λόγους δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, έχουν δικαίωμα να τους παρέχεται η σωστή ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κύριος Κώστας Γιαννόπουλος: “Έχουμε ξεκινήσει και συνεχίζουμε μια προσπάθεια, αποδεικνύοντας πως υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ας μην αφήσουμε λοιπόν όλη αυτή τη διάθεση να πάει χαμένη και ας συσπειρωθούμε για την επιβίωση όλων των παιδιών. Μπορούμε να γίνουμε αποτελεσματικοί και αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τη συμμετοχή όλων μας, ειδικά σε τέτοιες δύσκολες εποχές που η κοινωνική αλληλεγγύη είναι ακόμη πιο απαραίτητη!” Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, τα εγκαίνια της νέας υπερσύγχρονης Κινητής Ιατρικής Μονάδας για Παιδιά και Νεογνά και της νέας Διαγνωστικής Οφθαλμολογικής και Ακουολογικής Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Χορηγοί της Κινητής Ιατρικής Μονάδας για Παιδιά και Νεογνά είναι η εταιρεία Mercedes Benz Hellas, ο αείμνηστος Γιάννης Συμεωνίδης και η εταιρεία «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», ενώ της Διαγνωστικής Οφθαλμολογικής και Ακουολογικής Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά οι εταιρείες Club Casino Loutraki και Bausch & Lomb.
Σοφία Τσιβιτζή