Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ξερίζωσε τα μαλλιά της για να εντοπίσουν τον βιαστή της

Μια γενναία Αγγλίδα που έπεσε θύμα βιασμού παγίδεψε τον βιαστή .
της με ένα κόλπο που “ξεσήκωσε” απ’ τη γνωστή αστυνομική σειρά CSI. Έβγαλε με τα χέρια της μια τούφα από τα μαλλιά της και την ...
άφησε στο αυτοκίνητο του δράστη.
Ο Jonathan Haynes καταδικάστηκε χθες σε τουλάχιστον 11 χρόνια φυλάκιση για τρεις βιασμούς που διέπραξε μέσα στο τελευταίο εξάμηνο του 2009. Ο τρόπος, όμως, που οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στη σύλληψή του, είναι κυριολεκτικά κινηματογραφικός.

Το τρίτο και τελευταίο του θύμα ήταν φαν της σειράς CSI, με αποτέλεσμα να σκεφτεί την κίνηση-ματ για τον βιαστή της και μάλιστα κατά τη διάρκεια του βιασμού! Ο 30χρονος Haynes είχε βρει το 18χρονο θύμα στη γειτονιά του στο Chipenham και το είχε οδηγήσει με τη βία στο αυτοκίνητό του.

Η πρακτική του ίδιου και στους τρεις βιασμούς που διέπραξε ήταν να φορά full-face σκούφο και γάντια στα χέρια, ώστε τα θύματα να μην δουν ποτέ το πρόσωπό του και να μην αφήσει ίχνη και αποτυπώματα πίσω του.

Ο Haynes δεν είχε υπολογίσει, όμως, την ευφυία και το καθαρό μυαλό του τελευταίου του θύματος. Ενώ εκείνος βίαζε την άτυχη 18χρονη στο κάθισμα του συνοδηγού, εκείνη έβγαλε μια τούφα από τα μαλλιά της και την πέταξε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ώστε να αφήσει δείγμα του DNA της στο αυτοκίνητο του βιαστή και να τον παγιδέψει.

Όταν ρωτήθηκε πώς το σκέφτηκε, η 18χρονη ομολόγησε πως “μπορεί να ακούγεται ηλίθιο, αλλά έχω δει πάρα πολλά επεισόδια του CSI. Ξέρω τι πρέπει να κάνω σε τέτοιες στιγμές. Αυτό που μου συνέβη, πάντως, είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο. Χαίρομαι που ένας άνθρωπος με τόσο άρρωστες σκέψεις οδηγείται στη φυλακή”.