Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σύσκεψη για την ασφάλεια στην Πελοπόννησο

Την πολιτική του για το θέμα της ασφάλειας και της διαφύλαξης της νομιμότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανάπτυξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαρτίου, με πρωτοβουλία του, στην έδρα της Περιφέρειας με τον περιφερειακό Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, Ταξίαρχο Γεωργόπουλο Ηλία, στην οποία παρευρέθηκαν και οι Αστυνομικοί Διευθυντές όλων των Περιφερειακών ενοτήτων.

Καλαμάτα:Κλινικά νεκρός,έδωσε ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας...

Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας ανταποκρινόμενο στην Πανελλήνια εκστρατεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων για την εξεύρεση μοσχευμάτων ανθρωπίνων οργάνων, οργάνωσε και πραγματοποίησε τις πρωινές ώρες της 30ης Μαρτίου 2011 την αφαίρεση τριών μοσχευμάτων- ήπατος, νεφρών -από νέο άνδρα ο οποίος ενοσηλεύετο από εγκεφαλικό θάνατο τις τελευταίες ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.Τα μοσχεύματα αυτά διετέθησαν σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας προκειμένου να σωθούν τρεις πάσχοντες συνάνθρωποί μας. Ο Διοικητής και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του δότη για την απώλεια του προσφιλούς τους προσώπου καθώς και τις ευχαριστίες της για την υπέρτατη σε μεγαλοψυχία και γενναιοδωρία πράξη της.
Ταυτόχρονα θέλει να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους τους εμπλεκόμενους ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, του Αναισθησιολογικού και του Νευρολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείο Καλαμάτας, για την άριστα οργανωμένη διαδικασία της λήψης των οργάνων του δότη.

Το άλυτο μυστήριο του θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

 Ένα εξαιρετικά τοξικό βακτήριο από τα ύδατα της Στυγός, ενός από τους ποταµούς που κατά την ελληνική µυθολογία οδηγούσαν στον Κάτω Κόσµο, µπορεί να κρύβεται πίσω από τον πρόωρο θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συµπέρασµα ρίχνοντας το φως της σύγχρονης γεωλογίας και τοξικολογίας σε πληροφορίες που προέρχονται από την αρχαία γραµµατεία.

Αρχαίες πηγές
Όπως επισηµαίνουν, τόσο ο Ησίοδος όσο και ο Παυσανίας αναφέρουν στα κείµενά τους ότι τα ύδατα της Στυγός ήταν δηλητηριώδη. Σύµφωνα µε τη µυθολογία, οι θεοί έδιναν όρκους στη Στύγα και εάν τους παραβίαζαν έπιναν από αυτά τα ύδατά της ως τιµωρία.

Ο Ησίοδος γράφει ότι όποιος έπινε από τα νερά του ποταµού δεν µπορούσε να κινηθεί, να αναπνεύσει και να µιλήσει για έναν χρόνο.