Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ανατριχιαστικό:Η τελευταία εκτέλεση με γκιλοτίνα στη Γαλλία, το 1939

Ο Γιουτζίν Γουάιντμαν ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που εκτελέστηκε σε δημόσια θέα στη Γαλλία. Νωρίς το πρωί της 17ης Ιουνίου το 1939, ο Γουάιντμαν οδηγήθηκε στην γκιλοτίνα και μετά από μια αστραπιαία διαδικασία, άφησε την τελευταία του πνοή και το κεφάλι αποχωρίστηκε από το σώμα του. Ο Γερμανός είχε καταδικαστεί για πολλαπλές απαγωγές και δολοφονίες, μεταξύ των οποίων και μίας νεαρής Αμερικάνας, μέλους της κοσμικής κοινωνίας. Το φιλμ από την εκτέλεσή είναι ένα ντοκουμέντο φρίκης, που αποτυπώνει τις κοινωνικές αντιλήψεις της εποχής και το νομικό καθεστώς στις αρχές του 20oυ αιώνα. Η εκτέλεση κινηματογραφήθηκε και δείχνει τα τελευταία βήματα του αποκαλούμενου «Γερμανού βρυκόλακα», ο οποίος οδηγήθηκε από τον δήμιο βιαστικά στην γκιλοτίνα. Εκεί τον περίμενε ένας ακόμα εκτελεστής, για να υποβοηθήσει τον δήμιο, ώστε να τοποθετήσει τον Γερμανό στη γκιλοτίνα και να σηκώσει τη λεπίδα.

Οι καταστροφικότεροι σεισμοί στην ιστορία της ανθρωπότητας

οι-μεγαλύτεροι-σεισμοί-στην-ιστορία-της-ανθρωπότητας
Οι γεωλογικές διεργασίες στον μανδύα της Γης δεν σταματούν ποτέ. Ουσίες ανέρχονται και κατέρχονται συνεχώς υπό τον φλοιό της Γης, προκαλώντας συχνά σεισμούς στην επιφάνεια του πλανήτη. Ο πιο καταστροφικός σεισμός στην ιστορία της ανθρωπότητας έλαβε χώρα στις 23 Ιανουαρίου 1556 στην Επαρχία Shaanxi της Κίνας.
Πολλά χρόνια αργότερα, έγινε γνωστό ότι το μέγεθος του σεισμού μετρήθηκε σε 8,5 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ, ενώ οδήγησε στον θάνατο 830.00 ανθρώπων. Τα δεδομένα για τους αριθμούς των απωλειών από τον σεισμό ελήφθησαν πρωταρχικά από τις επονομαζόμενες φορολογικές λίστες, που περιείχαν τα ονόματα των Κινέζων πολιτών που ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν φόρους. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να ήταν πολύ μεγαλύτερος.