Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Το λιμάνι των πειρατών...του Κέντρου της Αθήνας...

Η περιοχή «Γεράνι» που αποτελεί την «πίσω αυλή» του κέντρου της Αθήνας και ορίζεται από τις οδούς Αθηνάς-Ευριπίδου-Επικούρου-Πειραιώς. Σήμερα χαρακτηρίζεται από έντονη τάση γκετοποίησης και αυξημένη παραβατικότητα.Δηλαδή με απλάλόγια .... γίνεται της κακομοίρας.... Από την Δύση του ηλίου και μετά μπορείς να περάσεις μόνο με τεθωρακισμένο όχημα. Οι επιθέσεις σε πεζούς και αυτοκίνητα είναι ρουτίνα. Αγέλες εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών μπαίνουν μπροστά στα αυτοκίνητα τα σταματάνε και βγάζουν έξω τους οδηγούς. Και τους ληστεύουν και τους χτυπάνε με λύσσα.... Την ίδια τύχη έχουν και οι πεζοί που θα κάνουν το λάθος να περάσουν βράδυ. Το "Γεράνι" σήμερα θυμίζει λιμάνι αιμοβόρων πειρατών......
By:ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ

Ανοιχτή Επιστολή για το λάδι

Του Θανάση Μαυρούλη

Προ τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη
Προς τους βουλευτές του νομού Μεσσηνίας κκ.
Δημήτρη Κουσελά
Αντώνη Σαμαρά,
Οδυσσέα Βουδούρη
Νάντια Γιαννακοπούλου
Γιάννη Λαμπρόπουλο
Προς όλους τους Δημάρχους Μεσσηνίας


Αξιότιμοι Κύριοι
Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τον οργανισμό( ΕΑΣ) που είχε παρουσιάσει την αίτηση τροποποίησης των προδιαγραφών του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτας με την οποία ζητείτο (με την πλήρη συναίνεση ελαιοπαραγωγών και βιομηχάνων) η επέκταση της προστατευόμενης γεωγραφικής ζώνης παραγωγής σε όλο τον νομό Μεσσηνίας διευκρινήσεις μαζί με μια σειρά παρατηρήσεις ερωτώντας εμμέσως αν δεν επιθυμείτο και η καταχώριση ενός brand name καθώς και ο περιορισμός της τυποποίησης στην ίδια οριοθετημένη γεωγραφική ζώνη.

''Παιδιά πάρτε ομπρέλες, δεν μας φτύνουν, απλά β-ροχα-λίζει''

Ο γραμματέας και βουλευτής
του ΠΑΣΟΚ Μιχ.Καρχιμάκης προσελήφθη
στο υπουργείο Υποδομών!
Το νόμιμο είναι και ηθικό;
Ιδιαίτερη αγωνία διακατέχει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τη διασφάλιση του μελλοντικού οικογενειακού εισοδήματος του γραμματέα και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ.Καρχιμάκη, ο οποίος διορίστηκε ως υπάλληλος στο υπουργείο Υποδομών, όπου και μετατάχθηκε ως υπάλληλος της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας. Θαυμάστε την απάντηση του Γ. Πεταλωτή στην ερώτηση που του έκαναν στο press room οι πολιτικοί συντάκτες σχετικά με τις μετατάξεις πολιτικών στελεχών που ήταν εργαζόμενοι στην πρώην "Ολυμπιακή". "Ο κ. Καρχιμάκης ήταν υπάλληλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Όπως όλοι οι υπάλληλοι της Ο.Α. μετατάχθηκε σε κάποιο υπουργείο, στο υπουργείο Μεταφορών. Αυτή είναι η δουλειά του. Όπως γνωρίζουμε οι βουλευτές έρχονται και παρέρχονται ως προς τη βουλευτική τους ιδιότητα και φυσικά κανείς δεν θα είχε την απαίτηση από έναν βουλευτή να σταματήσει να έχει επαγγελματικό μέλλον όταν σταματήσει να είναι βουλευτής".

Ο Καπνοδοχοκαθαριστής

Ο καθαριστής της καμινάδας ήταν παλιός επαγγελματίας που κατά τη δουλειά του ανήκε στη μαύρη φυλή και όταν πήγαινε στο σπίτι του και πλενόταν ήταν στη λευκή.Ο καθαριστής ή μάλλον οι καθαριστές, γιατί ήταν δυό και τρείς, ήταν ειδικοί στον καθαρισμό της καπνιάς της καμινάδας των σπιτιών, γραφείων, δημοσίων χώρων, ταβερνών, φούρνων και αλλού. Τα υλικά που χρησιμοποιούσαν ήσαν πρωτόγονα γιατί δεν υπήρχαν τα σημερινά βοηθήματα. Είχαν σκοινιά, αφάνες, τσαλιά, πανιά ξύστρες, σκάλες και γάντζους. Πήγαιναν σε κάποια οικοδομή και άρχιζαν την εργασία τους.Εκαναν αναγνώριση του χώρου. Κάποιος ανέβαινε στην κορυφή της καμινάδας και κρεμούσε ένα σκοινί. Ο άλλος που ήταν κάτω στο τζάκι, έδενε από το σκοινί τα φρόκαλα, τσαλιά, αφάνες και όσα άλλα είχε που θα μπορούσαν να ξύσουν την κάπνα που υπήρχε στο εσωτερικό της καμινάδας.Η μουτζούρα έπεφτε στο τζάκι και την μάζευαν και την έδειωχναν από αυτό. Επειδή πολλές φορές η κάπνα ήταν λαδωμένη και έπεφτε επάνω τους, δεν έβγαινε χωρίς σαπούνι. Επρεπε να πάνε στα σπίτια τους, να πληθούν με καφτό νερό για να βγεί. Δεν χρειαζόταν να τον ρωτήσεις τί δουλειά έκανε γιατί από τα ρούχα του και τη μουτζούρα του καταλάβαινες ότι ήταν καθαριστής μουτζούρας, καπνιάς καμινάδας και όχι μπαρουτοκαπνισμένος.
syllektiko-pazari.blogspot.com
ΟΤΕ ΠΑΤΡΑΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ