Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η νικοτίνη προκαλεί εθισμό ανάλογο με εκείνο της ηρωίνης

Εντατικοποίηση των μέτρων κατά του καπνίσματος συνιστά η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, για τη μείωση του τεράστιου αυτού ιατροκοινωνικού προβλήματος, όπως επισημαίνει. Πρόβλημα, που ευθύνεται για χιλιάδες θανάτους στη χώρα μας και δεκάδες εκατομμύρια διεθνώς, σε ετήσια βάση, και το οποίο αποδεικνύεται ιδιαίτερα δαπανηρό ως προς την αντιμετώπισή του στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα:
Οι καπνιστές παθαίνουν 4-5 φορές συχνότερα οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου σε σχέση με τους μη καπνιστές. Σε προοπτική δεκαετίας, ο αντίστοιχος κίνδυνος είναι διπλάσιος στους καπνιστές άνω των 50 ετών και πενταπλάσιος στις ηλικίες κάτω των πενήντα. Οι καπνιστές έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να μη φτάσουν τα 70 χρόνια σε σχέση με τους μη καπνιστές.

Σκύλους ...που μιλάνε,προσπάθησε να δημιουργήσει ο Χίτλερ!

Κατά καιρούς έχουν δημοσιοποιηθεί διάφορα απίθανα πειράματα και έρευνες που έκαναν επιστήμονες του Χίτλερ,με μοναδικό στόχο την ανακάλυψη “μυστικών όπλων” που θα μπορoύσαν να αλλάξουν τα δεδομένα του πολέμου.Αυτό που αποκαλύπτουν όμως οι Times,ασφαλώς και ξεπερνά κάθε φαντασία. Οι Ναζί επιστήμονες προσπαθούσαν να αναπαράγουν ένα “στρατό” από “μορφωμένους” σκύλους που θα μπορούσαν να “μιλήσουν” και να “διαβάσουν”! Στοιχεία γι΄ αυτή την αν μη τι άλλο παράδοξη έρευνα δημοσιεύονται σ΄ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στη Βρετανία και μ΄ αφορμή αυτό ασχολήθηκαν και οι Times.Τα λεγόμενα «μορφωμένα» σκυλιά είχαν συγκεντρωθεί σε ζωολογικό κήπο κοντά στο Ανόβερο.Ένα απ΄ αυτά, ένα τεριέ με το όνομα Ρολφ, είχε εκπαιδευτεί να “διαβάζει” και να “μιλάει” πατώντας σ΄ έναν πίνακα με τα γράμματα του αλφαβητου και σχηματίζοντας λέξεις! Ένα άλλο σκυλί, με τ΄ όνομα Δον, εντυπωσίασε τους επιστήμονες με τον τρόπο που γάβγιζε μιμούμενο ανθρώπινη φωνή σε μία λέξη, το Hungry,δηλαδή πεινασμενος.

Ένα κυνηγόσκυλο, γάβγιζε «Mein Φύρερ» όταν το ρωτούσαν ποιος ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ!
Ο Jan Bonderson, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ και συγγραφέας πολλών βιβλίων ιστορίας,ισχχυρίζεται ότι οι Ναζί πίστευαν ότι τα σκυλιά είχαν σχεδόν την ίδια ευφυία με τους ανθρώπους και μόνο κάποιοι φυσικοί περιορισμοί τους εμπόδιζαν να κάνουν πράγματα που μόνο οι άνθρωποι μπορούσαν.Η επιστημονική ομάδα που είχε ασχοληθεί μ΄ αυτή τη περίεργη έρευνα αποτελείτο από 28 άτομα,που συνεργάζονταν με τα SS.Ο Δρ Bondeson επισημαίνει το πόσο φιλόζωοι ήταν πάντα οι Γερμανοί. Τόσο που όταν άρχισε το πογκρόμ εναντίον των Εβραίων ,δεν ανησυχούσαν για την εξαφάνιση των ανθρώπων,αλλά για την τύχη των κατοικιδίων που άφηναν πίσω οι “αξαφανισμένοι”.Το πρότυπο του καλού Ναζί μάλιστα προέβλεπε μεταξύ άλλων ότι θα έπρεπε να είναι και φιλόζωος.Γι΄ αυτό και δεν προκαλεί εντύπωση η συγκεκριμένη επιστημονική έρευνα.Ο ίδιος ο Χίτλερ ήταν γνωστός ως λάτρης των σκυλιών και είχε δύο γερμανικούς ποιμενικούς , που ονομάζονταν Μπλόντι και Μπέλλα. Σκότωσε τον Μπλόντι λίγες ώρες πριν αυτοκτονήσει .Τα πειράματα με τους “μορφωμένους” σκύλους δεν πρόλαβαν να έχουν κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Οι σκύλοι παρέμειναν στο γνωστό ρόλο φρουρού-φύλακα, τον οποίο κατέχουν και σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις όλου του κόσμου .Κανείς δεν τους ζήτησε μετά τη πτώση του Χίτλερ να …μιλήσουν. Το κούνημα της ουράς είναι αρκετό…
onalert