Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΙΡΑΙΑΣ:Tο Σηράγγιο ή Σπηλιά του Παρασκευά

Tο Σηράγγιο ή Σπηλιά του Παρασκευά, είναι ένα υπόγειο σπήλαιο, στον Πειραιά. Πρόκειται για μία σπηλαιώδη κατασκευή, που ανακαλύφθηκε το 1897. Το φυσικό κοίλωμα του Σηραγγίου προϋπήρχε αλλά αξιοποιήθηκε, με την εκτέλεση ορισμένων έργων από τους Μινύες(αρχαίοι κάτοικοι του Πειραιά)....
Η Σπηλιά του Παρασκευά βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Καστέλλας σε μιά απότομη βραχώδη ακτή πάνω από τη θάλασσα, στη θέση που είναι σήμερα η πλάζ “Βοτσαλάκια”, η άλλοτε “παραλία του Παρασκευά”. Η στοά του Σπηλαίου εισχωρεί 12 μέτρα μέσα στο βράχο, κάτω από τη λεωφόρο Φαλήρου (Βασ. Παύλου), όπου βρίσκονται και δύο άρχαίοι τάφοι. Πιθανώτατα ήταν ιερό, αφιερωμένο στον τοπικό ήρωα Σήραγγο. Μέσα στο σπήλαιο βρέθηκε και ο βωμός του Αποτρόπαιου Απόλλωνα.
Η αίθουσα έχει κυκλικό σχήμα και κοσμείται με διάφορα ψηφιδωτά. Το σπήλαιο αυτό είχε πολλά υπόγεια διαμερίσματα, κατασκευασμένα με δεξιοτεχνία. Στις δυό πλευρές της εισόδου του, υπάρχουν δύο ψηφιδωτά το ένα αναπαριστά την Σκύλλα και το άλλο έναν νέο σε τέθριππο άρμα, που κατά τον Ι. Δραγάτση είναι ο ήρωας Σήραγγος. Τα σωζώμενα μωσαϊκά αποδεικνύουν πως ο χώρος είχε υποστεί μετατροπές στη Ρωμαϊκή περίοδο. Από τον Ισαϊο μαθαίνουμε, πως το Σηράγγιο κατά τον 4ο αιώνα π.Χ. ανήκε στον Ευκτήμονα που το πούλησε στους Αντιφάνη και Αριστόλοχο αντί 3.000 δραχμών.
Στους αρχαίους χρόνους δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήθηκε ως «Ασκληπιείο» και ως «Πορφυρείο», για την κατεργασία των πορφυρούχων κοχυλιών που αφθονούσαν στην Πειραϊκή ακτή. Αργότερα στους Ρωμαϊκούς χρόνους το Σηράγγιο λειτούργησε ως δημόσιο λουτρό και τότε κατασκευάστηκαν τα δύο ψηφιδωτά, που υπήρχαν εκεί κι εξαφανίστηκαν στην περίοδο της Δικτατορίας (1967 – 1974).
Η Σπηλιά του Παρασκευά στη δεκαετία του 1960 ήταν διαμορφωμένη σε λαϊκό κέντρο, όπου τραγουδούσαν ο Μανώλης Χιώτης και η Μαίρη Λίντα, την λειτουργία του κέντρου διέκοψε ο τότε δήμαρχος Αριστείδης Σκυλίτσης.
Πολλοί λένε πως η σπηλιά του Παρασκευά επικοινωνεί με το στοιχειωμένο σπίτι της Καστέλλας ή με μια βραχονησίδα, που υπάρχει λίγα μέτρα πιό κάτω ή ίσως και με τα δύο! Πολλές ιστορίες ακούγονται για το στοιχειωμένο σπίτι της Καστέλας, που σου δημιουργούν ρίγη φόβου όταν τις ακούς!
Πληροφορές απο πειραικο λευκωμα ,ελλας2
BY: ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

Aναστήθηκε λίγο πριν κηδευτεί !!!

Οι νεκροθάφτες στη περιοχή της Κολομβίας, Κάλι, σοκαρίστηκαν όταν το υποτιθέμενο νεκρό σώμα , το οποίο μετέφεραν στη τελευταία κατοικία, ζωντάνεψε! Η 45χρονη γυναίκα που σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτο ήταν πεθαμένη, ξαφνικά άρχισε να αναπνέει και να κινείται προκαλώντας τρόμο σε όσους βρίσκονταν γύρω της! Τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι ήταν επισήμως "κλινικά νεκρή", αφού σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο οποίος υπέγραψε το αντίστοιχο δημόσιο έγγραφο, καθώς μια μέρα πριν είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο της περιοχής σε σοβαρή κατάσταση εξαιτίας νευρολογικών παθήσεων. "Ήταν συνδεδεμένη με μηχανήματα, τα οποία την κρατούσαν ζωντανή. Ξαφνικά έπαψαν να δείχνουν την πίεση του αίματος ή να δείχνουν τους παλμούς της καρδιάς. Σημάδι που πιστοποιούσε οτι η ασθενής απεβίωσε" δηλώνει ο γιατρός που την ανέλαβε το προηγούμενο βράδυ Miguel Anger Saavedra. Επιπλέον το ιατρικό προσωπικό που πλαισιώνει την ομάδα του κυρίου Saavedra είδε με τα μάτια του τη γυναίκα να χάνει τη μάχη με τη ζωή.
Το "σύνδρομο του Λαζάρου"
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τόσο σοβαρό γεγονός αφού έχουν καταγραφεί 39 ανάλογες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο! Ο Michael Wilkinson, επέστρεψε στη ζωή. όπως ακριβώς ο Λάζαρος, μισή ώρα αφότου οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένεια του οτι είχε πεθάνει. Ο 24 χρονος νεαρός, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, "ήταν νεκρός εξαιτίας καρδιολογικής πάθησης". Καθώς λοιπόν το προσωπικό φρόντιζε τις τελευταίες λεπτομέρειες, ανακάλυψαν το παλμό του που πιστοποιούσε οτι ήταν ζωντανός! Κατόπιν μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Preston Lanchasire, όπου επέζησε δυο ημέρες με τη βοήθεια μηχανημάτων.
By: pyles.tv