Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Η Νικολούλη βρήκε νεκρό τον 27χρονο Παρασκευά

Και νέα γκάφα ολκής των αρμόδιων Αρχών
φέρνει στο φως η βαθιά έρευνα του “Τούνελ”

Ο Παρασκευάς Παγουλάτος 27 χρόνων από τη Νίκαια, βρισκόταν κοντά ένα μήνα στα αζήτητα του Νεκροτομείου Πειραιά κι όμως η αστυνομία δεν ενημέρωσε την οικογένειά του! Χθες το βράδυ έφτασε στο στούντιο της εκπομπής ο πατέρας του άτυχου νέου ελπίζοντας να πάρει την απάντηση στη μυστηριώδη εξαφάνιση του παιδιού του. Την απάντηση που δεν του είχαν δώσει τόσο καιρό νοσοκομεία, νεκροτομεία και η αστυνομία που είχε επισκεφτεί. Λίγο μετά την προβολή των στοιχείων και της φωτογραφίας του 27χρονου, το “Τούνελ” ήρθε σε επαφή με το Νεκροτομείο Πειραιά και πληροφορήθηκε ότι στην υπηρεσία βρισκόταν το πτώμα νεαρού άνδρα με πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον αγνοούμενο Παρασκευά. Το ύψος, τα ρούχα, τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, όλα ταίριαζαν με τον άνθρωπο που αναζητούσε η εκπομπή.
Η Αγγελική Νικολούλη δεν μπορούσε όμως να μεταφέρει την τραγική είδηση στον πατέρα και του ζήτησε να επισκεφτεί σήμερα την αστυνομία της Νίκαιας όπου είχε δηλώσει την εξαφάνιση του παιδιού του. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής η ίδια είχε μιλήσει με τον Διοικητή και τον είχε ενημερώσει για την εξέλιξη της υπόθεσης...! Σήμερα το πρωί ο αδελφός αναγνώρισε στα αζήτητα Πειραιά τον άτυχο Παρασκευά. Είχε βρεθεί νεκρός σε παγκάκι στην πύλη Ε9 στο λιμάνι του Πειραιά. Το λιμεναρχείο όμως δεν έψαξε να δει αν υπήρχε δήλωση εξαφάνισης, αφού ο νεκρός νέος δεν είχε πάνω του στοιχεία ταυτότητας.
fosnikolouli.blogspot.com

Επίσκεψη του Γραμματέα Υπουργείου Υγείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο 19/02/2011 και ώρα 10.00 π.μ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Νικόλαος Πολύζος. Ο Γενικός Γραμματέας είχε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Γεώργιο Μπέζο και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Ιδρύματος. Στη συνάντηση ο Διοικητής του Νοσοκομείου ενημέρωσε τον κ.Πολύζο για όλα τα θέματα και τα προβλήματα που αφορούν το Νοσοκομείο Καλαμάτας και τις υγειονομικές δομές που αυτό εποπτεύει. Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που παράγεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και απένειμε τα συγχαρητήριά στο Διοικητικό Συμβούλιο και σε όλο το προσωπικό (ιατρικό-νοσηλευτικό-διοικητικό-τεχνικό-βοηθητικό) για την συντονισμένη και συλλογική προσπάθεια που καταβάλλουν.
Τα κυριότερα σημεία της ενημέρωσης που παρείχε ο Διοικητής του Νοσοκομείου στο Γενικό Γραμματέα είναι τα παρακάτω:
Ολοκληρώνονται οι εργασίες για την λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου, του μοναδικού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Βρισκόμαστε στην φάση προμήθειας του αναλώσιμου υλικού (εκκρεμούσε και αυτό από το 2000-δωρεά ΚΑΡΕΛΙΑ & ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ) . Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η προμήθεια μαγνητικού τομογράφου-αξονικού τομογράφου –μαστογράφου και άλλου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ. Για όλο τον εξοπλισμό έχουν υποβληθεί τεχνικά δελτία στις ενδιάμεσες διαχειριστικές αρχές και προχωράμε στην διενέργεια των διαγωνισμών.Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στο Νοσοκομείο που θα φιλοξενήσει την λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου. Υποβλήθηκε ολοκληρωμένος φάκελος (τεχνικά δελτία) στο πρόγραμμα ΕΠΕΡΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την καλύτερη ενεργειακή διαχείριση και εξοικονόμηση πόρων. Συνολικός προϋπολογισμός του έργου 1.000.000 ευρώ. Το Νοσοκομείο δαπανά σε ετήσια βάση περίπου 900.000 ευρώ για πετρέλαιο και με αυτή την δράση η Διοίκηση στοχεύει σε εξοικονόμηση πόρων που αγγίζουν περίπου το 50%.
Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αίπειας συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ. Ήδη η ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε έχει ετοιμάσει τα τεχνικά δελτία για την υποβολή τους στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και βρίσκονται οι φάκελοι στις αρμόδιες πολεοδομίες για την έκδοση των οικοδομικών αδειών για την κατασκευή των τεσσάρων περιφερειακών ιατρείων στο Δ.Δ Μεθώνης, στο Δ.Δ Πεταλιδίου, στο Δ.Δ Βλαχόπουλου και στο Δ.Δ Άρη. Ανοίγει και λειτουργεί εντός του Φλεβάρη του 2011 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας διαβητολογικό ιατρείο και ιατρείο λοιμωξιολογίας. Για την λειτουργία τους το νοσοκομείο διαθέτει πια εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.Ολοκληρώνεται σε περίπου ένα (1) μήνα η κατασκευή νέου πάρκινγκ στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου 70 νέων θέσεων στάθμευσης. Παραχωρήθηκε από το Νοσοκομείο στον ΟΚΑΝΑ χώρος για την κατασκευή Μονάδας Χορήγησης Υποκατάστατων και υπολογίζεται ότι άμεσα θα πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του έργου.Επιλύθηκε το θέμα της οριοθέτησης του σανατορίου της Βυτίνας που ανήκει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και ως γνωστό τμήμα τούτου είχε καταπατηθεί από τρίτους. Κατόπιν αυτού η Διοίκηση προχωρά στην αξιοποίηση του κτιρίου. Τέλος ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε χώρους του Νοσοκομείου και στάθηκε ιδιαίτερα στα νέα τμήματα και συγκεκριμένα στη Μονάδα Εμφραγμάτων, στην Μ.Ε.Θ και στο χώρο του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου.

Πήγε στο γιατρό με πονοκέφαλο και ανακάλυψε ότι είχε μαχαίρι στον εγκέφαλο!

Ένας άντρας από την Κίνα, ζούσε τέσσερα χρόνια με το μαχαίρι
στον εγκέφαλο.
Ο Li Fu από την Κίνα επισκέφτηκε τον γιατρό του επειδή είχε πονοκέφαλο... Η αιτία; Ένα καρφωμένο μαχαίρι που είχε στο εσωτερικό του κεφαλιού του. Το 2006 είχε πέσει θύμα ληστείας και ενώ είχε πάει στο νοσοκομείο με τραύματα οι γιατροί παρέλειψαν ναδουν πως είχε ένα μαχαίρι καρφωμένο στο κεφάλι του. Τελικά ανακαλύφθηκε φέτος μετά από κάποιες εξετάσεις ρουτίνας και συγκεκριμένα ακτινογραφίες και έκανε εγχείρηση αφού πήρε και δεύτερη γνώμη γιατρού. Όλα πήγαν καλά κι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση η υγεία του. Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Πήγε στο γιατρό με πονοκέφαλο και ανακάλυψε ότι είχε μαχαίρι στον εγκέφαλο!
24wro.blogspot