Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Κλείδωσαν σκύλο στο διαμέρισμα και έφυγαν για το εξωτερικό...

Συνέβη στη Ρόδο!
Μία οικογένεια παράτησε κλειδωμένο το σκυλί τους μέσα στο διαμέρισμα τους και έφυγαν για το εξωτερικό, για έναν ολόκληρο μήνα! Οι γείτονες ενημέρωσαν την Πυροσβεστική, η οποία έβγαλε το σκυλί από το σπίτι και την Τρίτη θα μεταφερθεί στο κυνοκομείο αφού κανένας δεν μπορεί να το αναλάβει! Για λίγες μέρες το ταϊζαν οι περίοικοι αλλά το σκυλί έχει χάσει ήδη πολλά κιλά από τον εγκλεισμό του χωρίς φαϊ ή νερό, τόσο καιρό!

Η δύναμη της αυτοεκτίμησης

Η αυτοεκτίμηση είναι ισχυρή ανθρώπινη ανάγκη, που συνεισφέρει ουσιωδώς στην ανθρώπινη διεργασία. Είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική και υγιή ανάπτυξη.

Το ανοσοποιητικό σύστημα της συνείδησης
Όταν υπάρχει έλλειψη θετικής αυτοεκτίμησης, παρεμποδίζεται η ψυχολογική μας ανάπτυξη. Η θετική αυτοεκτίμηση λειτουργεί σαν να είναι, κατ’ ουσία, το ανοσοποιητικό σύστημα της συνείδησης και προσφέρει αντοχή, δύναμη και ικανότητα ανάπλασης.Όταν η αυτοεκτίμηση είναι χαμηλή, η αντοχή μας προς τις αναποδιές της ζωής μειώνεται. Συντριβόμαστε μπροστά σε αντιξοότητες, τις οποίες μια υγιέστερη αίσθηση του εαυτού θα μπορούσε να έχει εξαφανίσει. Τείνουμε να επηρεαζόμαστε από την επιθυμία να αποφεύγουμε τον πόνο μάλλον, παρά να βιώνουμε τη χαρά. Τα αρνητικά έχουν μεγαλύτερη δύναμη πάνω μας από τα θετικά.