Τρίτη 4 Μαΐου 2010


ΣΙΚΑΓΟ...Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ληστές άρπαξαν
52.650 ευρώ από την
επιχειρηματία
Παναγιώτα Λάμπου!

Θύμα θρασύτατης ληστείας, στο κέντρο της Καλαμάτας, έπεσε χθες η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αφών Λάμπου Α.Ε. Η Παναγιώτα Λάμπου σταμάτησε το αυτοκίνητό της στους φωτεινούς σηματοδότες στη διασταύρωση των οδών Φαρών και Βασιλίσσης Όλγας. Την ίδια στιγμή μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού με δυο κρανοφόρους επιβάτες σταμάτησε πλάι της. Ο συνοδηγός κατέβηκε από τη μοτοσικλέτα, άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού του αυτοκινήτου της γυναίκας και με την απειλή όπλου άρπαξε την τσάντα της, που περιείχε 52.650 ευρώ. Στη συνέχεια ανέβηκε και πάλι στη μοτοσικλέτα του συνεργού του και μαζί έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα προς της οδό Ακρίτα. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και αστυνομικοί έσπευσαν στη περιοχή, αλλά στο μεταξύ οι κακοποιοί είχαν εξαφανιστεί.

Γενική απεργία
kαι στη Μεσσηνία...

Δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, έμποροι και επαγγελματίες της Μεσσηνίας συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, που έχουν κηρύξει για σήμερα και αύριο η ΑΔΕΔΥ, Η ΓΣΕΕ και οι Συνομοσπονδίες Εμπόρων και Επαγγελματιών, κατά των μέτρων λιτότητας, που αποφάσισε η κυβέρνηση. Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει του δημόσιους υπάλληλους να συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία στο δημόσιο τομέα, που άρχισε από σήμερα και μαζί με το Εργατικό Κέντρο οργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση αύριο στις 10:30 το πρωί, στην οδό Αριστομένους στην Καλαμάτα, έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρο. Να συμμετέχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις και να κλείσουν τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους καλούν τα μέλη τους ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μεσσηνίας. Απεργιακή συγκέντρωση οργανώνει αύριο στις 11 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα και το ΠΑΜΕ.

Υπολειτουργεί το
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου...

Υπολειτουργούν από την περασμένη Πέμπτη οι περισσότερες Σχολές και υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η Σύγκλητος του Ιδρύματος επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της ότι την περασμένη Παρασκευή έληξαν οι συμβάσεις των 60 διοικητικών υπαλλήλων που υπηρετούν στο Πανεπιστήμιο και αφού το Υπουργείο Παιδείας δεν προχώρησε σε ανανέωσή τους, το Ίδρυμα δεν μπορεί να συνεχίζει ομαλά τη λειτουργία του.

ΠΗΓΗ: ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 105,4 Fm
Αναρτήθηκε από ΧΡ.ΠΑΠ στις 11:59 π.μ. 0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση

Σήμα κινδύνου για το τσακάλι
Είδος προς εξαφάνιση!!!


Στην Ιθώμη,κυρίως στην περιοχή Κακοπέτρι,μετά τις πυρκαγιές του 2007,άρχισαν να εμφανίζονται δειλά-δειλά και πάλι τα τσακάλια που είχαν εξαφανιστεί για αρκετές 10/ετίες.Η περιοχή αυτή δεν γνώρισε την εποχή εκείνη την καταστροφή από την φωτιά και έτσι τα τετράποδα αυτά βρήκαν καταφύγιο εκεί και κάθε που σουρουπώνει ακούγονται οι γραυγές τους.

***


Σήμα κινδύνου για το τσακάλι -που κάποτε ήταν κοινό και επικηρυγμένο ως επιβλαβές, ενώ σήμερα κινδυνεύει με εξαφάνιση- εκπέμπουν το «WWF Ελλάς» και η περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή «Καλλιστώ». Οι δύο οργανώσεις χαρακτηρίζουν τη λήψη μέτρων «επιτακτική ανάγκη», καθώς ο πληθυσμός του σαρκοφάγου μειώνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην υπάρχουν περισσότερα από 1.000 τσακάλια σε όλη την Ελλάδα. Η χώρα μας, άλλωστε, είναι η μοναδική στην Ευρώπη με βιότοπους τσακαλιών. Κι αν το ζώο γλίτωσε από τις πρόσφατες πυρκαγιές, δεν φαίνεται να γλιτώνει από τα δηλητηριασμένα δολώματα και τις άλλες ανθρωπογενείς απειλές που το... ωθούν στον αφανισμό.(Συνέχεια >>> http://ikologiavaliras.blogspot.com/2010/05/blog-post.html )
Αναρτήθηκε από ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ITHOMI NEWS & N/P VALIRA στις 8:49 π.μ. 0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση
Ετικέτες ΤΣΑΚΑΛΙ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ
Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010
Καλαμάτα:Κατέπεσε και συνετρίβη...
στο...αεροδρόμιο της Νεάπολης!!!

Αντίο Β! εθνική μετά από 17 χρόνια.Υπαίτιος ο πρόεδρος
Γρηγορόπουλος!!! Η Μεσσηνία θρηνεί τον υποβιβασμό της
ΠΑΕ Καλαμάτα στη Γ! εθνική!!!
(συνέχεια >>> http://notosspor.blogspot.com/2010/05/blog-post_03.html )
Αναρτήθηκε από ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ITHOMI NEWS & N/P VALIRA στις 8:41 μ.μ. 0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση
Παράξενη πικρή εργατική πρωτομαγιά 2010,


στη σκιά της οικονομικής κρίσης!!!

Το ψαλίδισμα των εργατικών και εργασιακών κεκτημμένων,γίνεται απαρχή για νέο ξεκίνημα
με νέους αγώνες.Οι αγώνες των πρωτεργατών
αγωνιστών των εργατικών δικαιωμάτων του
Σικάγου το 1886,είναι πάλι επίκαιροι και μας
δείχνουν το δρόμο του αγώνα.
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!!
(Συνέχεια στο σύνδεσμο >>> http://storyval.blogspot.com/2010/05/blog-post_03.html )
Αναρτήθηκε από ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ITHOMI NEWS & N/P VALIRA στις 4:46 μ.μ. 0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση
ΦΙΛΑΘΛΟΙ: Σήμερα (Δευτέρα) στις 11 (πάντα) το βράδυ μη χάσετε και πάλι ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ το «Όλα στη φόρα», του Σωτήρη Γεωργούντζου με επίκεντρο τον αγώνα (6μ.μ.) Iωνικού-Καλαμάτας στην Νεάπολη και το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει και την παραμονή της ή όχι στην Β’ Εθνική (και βέβαια θα λεχθούν αρκετά και για την σχεδιαζόμενη από κάποιους κύριους, απαράδεκτη ένταξη – της ΝΤΡΟΠΗΣ - του Δήμου Αρφαρών στον Δήμο …Οιχαλίας)!
Αναρτήθηκε από ΧΡ.ΠΑΠ στις 1:55 μ.μ. 0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ...
«Λουκέτο» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου δηλώνει η Σύγκλητος του Ιδρύματος. Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, την περασμένη Παρασκευή έληξαν οι συμβάσεις των 50 διοικητικών υπαλλήλων που υπηρετούν στο Πανεπιστήμιο και αφού το Υπουργείο Παιδείας δεν προχώρησε σε ανανέωσή τους, το Ίδρυμα δεν μπορεί να συνεχίζει τη λειτουργία του. Με απόφαση της Συγκλήτου, όλες οι σχολές και οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου είναι κλειστές από την περασμένη Πέμπτη.

Περισσότερους Δήμους στη Μεσσηνία ζητεί η ΤΕΔΚ

Περισσότερους από 6 Δήμους στη Μεσσηνία ζητεί η ΤΕΔΚ, σε ψήφισμα που εγκρίθηκε σε γενική συνέλευση των αντιπροσώπων την Παρασκευή το βράδυ, στην οποία παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Ιθώμης Κώστας Γεωργακόπουλος και ο τέως Άρης Διαμαντόπουλος. Το ψήφισμα θα κατατεθεί σήμερα στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, στο οποίο θα εξεταστεί το σχέδιο «Καλλικράτης» και οι προτάσεις της κυβέρνησης για τη νέα μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση.

Έξι οι Δήμοι του «Καλλικράτη» στη Μεσσηνία

Τη συνένωση όλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Μεσσηνίας σε 6 μεγάλους Δήμους, προτείνει το Υπουργείο Εσωτερικών, με το σχέδιο «Καλλικράτης». Συγκεκριμένα προτείνεται να ιδρυθούν οι εξής Δήμοι:
· Δήμος Καλαμάτας με έδρα την Καλαμάτα, αποτελούμενος από τους Δήμους Άριος, Θουρίας και Καλαμάτας.
· Δήμος Μεσσήνης με έδρα τη Μεσσήνη, αποτελούμενος από τους Δήμους Αίπειας, Ανδρούσας, Αριστομένη, Βουφράδος, Ιθώμης Μεσσήνης, Πεταλιδίου και την Κοινότητα Τρικόρφου.
· Δήμος Πύλου - Νέστορος με έδρα την Πύλο, αποτελούμενος από τους Δήμους Κορώνης, Μεθώνης, Παπαφλέσσα, Πύλου, Νέστορος και Χιλιοχωρίων.
· Δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία, αποτελούμενος από τους Δήμους Αετού, Αυλώνα, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την Κοινότητα Τριπύλας.
· Δήμος Οιχαλίας με έδρα τον Μελιγαλά, αποτελούμενος από τους Δήμους Ανδανίας, Αρφαρών, Δωρίου, Είρας, Μελιγαλά και Οιχαλίας.
· Δήμος Μεσσηνιακής Μάνης με έδρα την Καρδαμύλη, αποτελούμενος από τους Δήμους Αβίας και Λεύκτρου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 105,4 Fm
Αναρτήθηκε από ΧΡ.ΠΑΠ στις 1:31 μ.μ. 0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση
Ήταν κάποτε η πρωτομαγιά στην Ιθώμη...
Ήταν κάποτε η πρωτομαγιά στην Ιθώμη μια ευκαιρία και
ένας τόπος συνάντησης των Ιθωμιτών για την γιορτή της
άνοιξης,των λουλουδιών,την ανάσταση της φύσης.Από τη
Βαλύρα ανηφόριζαν καραβάνια εκδρομέων με τα τετράπο-
δά τους φορτωμένα με τα απαραίτητα εφόδια για φαγητό
και ξεκούραση κοντά στις βρύσες με τα δροσερά νερά της
Ιεράς Μονής Βουλκάνου.Στο περιβάλλοντα χώρο της Μονής
στήνονταν ένα ολοήμερο πανηγύρι.Ένα κεράκι και ένα ευλαβικό προσ-κήνυμα στη χάρη της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας με την άφιξη κάθε εκδρομέα-προσ-κηνυτή,ήταν απαραίτητο πριν ξεκινήσει το πρωτομαγιάτικο πανηγύρι.Με το σούρουπο ροβόλαγαν όλοι τον κατήφορο προς τη Βαλύρα,στεφανωμένοι με του Μαγιού τις χάρες.Από τα μέσα της 10/ετίας του '80,τότε που όλοι αποκτήσαμε αυτοκίνητο,ραγδαία ο ευλογημένος αυτός τόπος έχασε την ανθρώπινη παρουσία των όμορων οικισμών του.Όλοι φεύγουν, σκορπίζουν για μέρη κοσμικά προκειμένου να περάσουν τη πρωτομαγιά.

***



Κυριακή, 02 Μαΐου 2010
Κι όμως: Κόβονται τα δώρα των βουλευτών


Posted by Daemon
Αναμένονται οι ανακοινώσεις του Προέδρου της Βουλής για τα μέτρα που θα ληφθούν από τη Βουλή.
Μετά τις ανακοινώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου για τα σκληρά μέτρα που αποφασίστηκαν από πλευράς κυβέρνησης και τρόικας, ο κ. Πετσάλνικος θα ανακοινώσει τα μέτρα που θα ληφθούν από πλευράς κοινοβουλίου.

Ο κ. Πετσάλνικος αναμένεται να ανακοινώσει πως θα κοπούν τα δώρα των βουλευτών και αναφέρεται στο δώρο Χριστουγέννων, το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται και μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό Συμβούλιο ο οποίος ζήτησε από τους βουλευτές να παραιτηθούν των δώρων τους.
troktiko
Αναρτήθηκε από ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ITHOMI NEWS & N/P VALIRA στις 8:55 μ.μ. 0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση
Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ...
Αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη»

Έντονες είναι οι αντιδράσεις δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων της Μεσσηνίας για το χωροταξικό του «Καλλικράτη», του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση.
ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ...
Χθες συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων και ο δήμαρχος Σταύρος Καλοφωλιάς πρότεινε τη δημιουργία Δήμου Νέστορος (με συνένωση των Δήμων Νέστορος και Γαργαλιάνων), αλλιώς θα παραιτηθεί!
ΦΙΛΙΑΤΡΑ...
Λαϊκή συνέλευση μέσα στο Σαββατοκύριακο πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών ο δήμαρχος Άλκης Ξύγκας.
ΑΡΦΑΡΑ...
Να ζητήσει τη συνένωση με το Δήμο Καλαμάτας αποφάσισε ομόφωνα χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Αρφαρών.
ΑΙΠΕΙΑ...
Δήμο Ανατολικής Πυλίας, (με τη συνένωση των Δήμων Κορώνης, Πεταλιδίου και Αίπειας) ζητεί ο δήμαρχος Αίπειας Νίκος Αναστασόπουλος και καλεί τους δημότες να κλείσουν συμβολικά το δρόμο Πεταλιδίου – Κορώνης σήμερα στις 10 το πρωί.
ΠΕΤΑΛΙΔΙ...
Δήμο Ανατολικής Πυλίας με έδρα το Πεταλίδι ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Πεταλιδίου.
ΝΙΚΑΣ...
Έντονες αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη», κυρίως από την πλευρά του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, υπήρξαν χθες το βράδυ στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
ΤΕΔΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ...
Το σχέδιο «Καλλικράτης» θα συζητηθεί την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στο διοικητικό συμβούλιο και στη συνέχεια στις 8 το βράδυ στη γενική συνέλευση της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 105,4Fm

Αναρτήθηκε από ΧΡ.ΠΑΠ στις 12:29 μ.μ. 0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση
Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010
Ο Ιθωμίτης(από Λάμπαινα) Πτέραρχος (Ι) ε.α Μιχάλης Παπαδόπουλος,π.Υ/αρχηγός ΓΕΕΘΑ,
απαντά στον υπουργό
άμυνας κ.Βενιζέλο,
για τη ''Λευκή'' απεργία
των πιλότων της
Πολεμικής Αεροπορίας!
Πετώντας 40 χρόνια στους Ελληνικούς ουρανούς!!!
Από τα 20 μου χρόνια, κε Βενιζέλο,
μου εμπιστεύεστε ένα εργαλείο πολλών εκατομμυρίων και εγώ το τιμώ. Τιμώ την πατρίδα που με εμπιστεύτηκε. Ζω μ΄ αυτό, παθαίνω μ΄ αυτό. Και είμαι πάντα εκεί. Εκεί που με έταξε η πατρίδα.
Με κρύο, με ζέστη, σε όλες τις συνθήκες, είμαι εκεί.
Εκεί ψηλά στον καθαρό ουρανό του Αιγαίου, μόνος, εκεί που άνθρωποι και μηχανές έρχονται στα όρια τους.
Ώρες ατέλειωτης μοναξιάς, αναμονής, με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινα, σε κατάσταση redding και μετά scrample. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό κύριε;
Σε 3-4 λεπτά να είμαι στον αέρα. Ξεχνώ τα πάντα, γυναίκα, παιδί, μάνα, αδέλφια, φίλους …τα πάντα.Είμαι εκεί ψηλά, εγώ, το αεροπλάνο μου κι ο Θεός που μας προστατεύει.
Ο γιος μου κύριε, ρωτά τη μητέρα του, “ο μπαμπάς θα γυρίσει, μαμά”. Δε ρωτά εμένα ποτέ, γιατί ξέρει τι “δουλειά” κάνω και ας είναι 6 ετών. Φοβάται.Εγώ όμως είμαι εκεί, κύριε. Εκεί στους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ Ελληνικούς ουρανούς.Και έρχεστε εσείς και μου λέτε ότι λειτουργώ συντεχνιακά. Εγώ, λειτουργώ συντεχνιακά!!! Σας λέω λοιπόν κύριε, ότι δεν είδα το γιο μου να κάνει τα πρώτα του βήματα, όπως κάθε πατέρας. Είδα φίλους (αδέλφια) και συναδέλφους να χάνονται, να δίνουν τη ζωή τους -για να κοιμάστε εσείς ήσυχος- υπερασπίζοντας την πατρίδα και την ακεραιότητά της.
Έχω μείνει ατέλειωτες ώρες ξύπνιος ή έχω κοιμηθεί δίπλα από το αεροπλάνο μου, για να είμαι έτοιμος. Έχω εκατοντάδες ώρες μοναξιάς και έντασης, στον αέρα.
Και θα συνεχίσω να λειτουργώ με τον ίδιο τρόπο -εγώ και οι συνάδελφοι- όπως κι αν εσείς μας χαρακτηρίσετε.
Μου φτάνει που βλέπω τα περήφανα μάτια του γιου μου, όταν λέει στους φίλους του: “ο μπαμπάς μου είναι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας” και παίρνω δύναμη και ξέρω ότι κάνω το σωστό.

Καληνύχτα σας …κύριε Υπουργέ, καληνύχτα σας …κύριε Βενιζέλο!!!
Αναρτήθηκε από ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ITHOMI NEWS & N/P VALIRA στις 9:24 μ.μ. 0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση
Ετικέτες Ο Ιθωμίτης(από Λάμπαινα) Πτέραρχος (Ι) ε.α Μιχάλης Παπαδόπουλος