Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Japan:Αυτή είναι η πόλη φάντασμα! Εδώ, αγνοούνται 9.500 ψυχές!

'Αλλα 400 πτώματα σε παραλία. Πάνω απο 1.700 οι νεκροί. 300.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.Ολόκληρα χωριά έχουν σβηστεί από τον χάρτη. 1,5 εκατομμύριο σπίτια χωρίς νερό. 5,6 εκατομμύρια χωρίς ηλεκτρικό.

Αυξάνεται δραματικά ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα, μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το τσουνάμι 10 μέτρων που ακολούθησε. Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo μόνο στην πόλη Μινιμασανρίκου υπάρχουν 9.500 αγνοούμενοι! Τα μόνα στοιχεία που έχουν οι αρχές είναι οτι περίπου 8.000 άνθρωποι είναι σε καταφύγια, όμως σχεδόν 10.000 αγνοούνται! Σύμφωνα με το νέο προσωρινό απολογισμό που διέθεσε στον Τύπο η αστυνομία, ο αριθμός των νεκρών στη βορειοανατολική Ιαπωνία ξεπερνά τους 703. Ωστόσο, η κυβέρνηση υπολογίζει οτι πάνω απο 1.000 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο πρωθυπουργός Ναότο Καν μίλησε για "εθνική καταστροφή άνευ προηγουμένου"... Ο ιαπωνικός στρατός ανακοίνωσε εξάλλου ότι ανακάλυψε 300-400 πτώματα στο λιμάνι Ρικουζεντακάτα, στα νοτιοανατολικά της Ιαπωνίας, το οποίο επλήγη από το καταστροφικό τσουνάμι. Περίπου 784 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 1.128, αναφέρει στον απολογισμό της η αστυνομία.Χωρίς ηλεκτρικό παραμένουν 5,6 εκατομμύρια σπίτια και η ηλεκτρική εταιρεία Tepco προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος να διακοπεί η ηλεκτροδότηση και στο Τόκιο.
Περίπου 50.000 στρατιώτες και διασώστες, με 190 αεροπλάνα και δεκάδες πλοία, έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν τους επιζώντες ή να απεγκλωβίσουν παγιδευμένους κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού.
Σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότεροι από 215.000 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια στα βόρεια και τα ανατολικά. Το πρακτορείο Kyodo ανέφερε ότι τουλάχιστον 3.400 κατοικίες έχουν καταστραφεί.
Όπως ανακοινώθηκε από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, η Ιαπωνία ζήτησε βοήθεια από το Λονδίνο για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού. Εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαίωσε ότι το Τόκιο απηύθυνε το συγκεκριμένο αίτημα προς τη βρετανική κυβέρνηση.
Και ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε σήμερα στο BBC: «Συζητάμε με την ιαπωνική κυβέρνηση. Μας ζήτησε βοήθεια. Εξετάζουμε τις λεπτομέρειες και σήμερα θα τις ανακοινώσουμε».
Εντωμεταξύ το βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποίησε τους βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Τόκιο και στα βορειοανατολικά της Ιαπωνίας.
Στην Ιαπωνία αναμένεται να φτάσουν οι πρώτες ξένες ομάδες διασωστών από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα, την Ελβετία, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.
«Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε οτιδήποτε ζητήσει η Ιαπωνία», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Μπιρς από το γραφείο του ΟΗΕ για το Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.
By:Newsit

Η Λιβύη τού Καντάφι, και ο ΟΗΕ των «ειρηνοποιών» δυνάμεων


Που θέλανε να του αρπάξουν
τα πετρέλαια και φτιάξανε
την ευκαιρία…
Οί δυό φίλοι ! Χθές.... Σήμερα όμως;
κι΄ εσύ τέκνον Βρούτε;
(ΑΠΟΨΕΙΣ)

Πετροβολούμε αυτές τις μέρες. Έχουμε σηκώσει όλοι μια πέτρα από κάτω, και την ρίχνουμε χωρίς έλεος, και λογική και όποιον πάρει ο Χάρος! Πετροβολούμε τον αστυνομικό.. Πετροβολούμε τους κουκουλοφόρους… Πετροβολούμε τους κακομαθημένους αναρχικούς… Πετροβολούμε τον Κούγια… Πετροβολούμε τους δημοσιογράφους…Πετροβολούμε τους καταστηματάρχες ( αυτούς κυριολεκτικά και μεταφορικά…). Πετροβολούμε τους παπάδες…
Πετροβολούμε τους επιχειρηματίες… Πετροβολούμε τον πρωθυπουργό… Έ, τώρα άς πετροβολήσουμε και τον Καντάφι… Μόνο τον εαυτό μας δεν πετροβολούμε, ίσως γιατί τον θεωρούμε… άγιο! Άραγε όμως, πόσοι από μας που σηκώνουμε την πέτρα για να ρίξουμε--μαζί και το ανάθεμα--κάναμε αυτοκριτική και βρήκαμε ότι εμείς είμαστε εντάξει;Μας έστειλε προχθές ένα μήνυμα, φίλος από την Γερμανία, και αφού μας απαρίθμησε τις «αρετές» της κατευθυνόμενης, ως επί το πλείστον Ελληνικής δημοσιογραφίας, δήλωσε αγανακτισμένος με τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης ( όπως χαρακτηριστικά μας είπε ) πού πήγαν όλα τους με το μέρος των ανταρτών στην Λιβύη ( επειδή «αυτό τραβάει τώρα η μόδα» και γίνεται γραφικός όποιος έχει αντίθετη άποψη). Kαι πού σε μια μόνο νύκτα, περίπου, άλλαξαν όλοι στρατόπεδο και από υμνητές του Καντάφι τώρα τον ανεβοκατεβάζουν δικτάτορα και εχθρό του λαού του, πού βομβαρδίζει τους αντάρτες πού έκαναν Επανάσταση !
patrasblog

Με επιτυχία έκλεισε το Πρόγραμμα «ΠΥΛΟΣ-safe internet»

Η Απολογιστική παρουσίαση
όλων των «σταθμών» θα γίνει
τον Μάη στην Καλαμάτα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 11 Μάρτη , η ενημερωτική επίσκεψη για το θέμα του Ασφαλούς Διαδικτύου στον τελευταίο περιφερειακό σταθμό, που ήταν η Πύλος. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Γραφείο Γυναικείων θεμάτων και Οικογένειας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Αγωγή Υγείας Β΄βαθμιας Εκπαίδευσης και τα κατά τόπους σχολεία. Ειδικότερα δε, στην περίπτωση της Πύλου , το πρόγραμμα ετέθη υπό την αιγίδα του Δήμου ενώ ιδιαιτέρως σημαντική στην υλοποίηση του υπήρξε η συμβολή του Συλλόγου Κυριών.
Το πρωί της Παρασκευής, ο Γιώργος Κορμάς, ιατρός, επιστ. συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε με τους μαθητές της Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου Πύλου και παρατήρησε ότι υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον από τα παιδιά καθώς το Internet πλέον αποτελεί κομμάτι της ζωής τους . Ο ίδιος σημειώνει ότι, δεν προτείνουμε να μην έχουν τα παιδιά αυτή τη δυνατότητα αλλά να τους παρέχεται μαζί με συστηματική ενημέρωση και παράλληλη ενημέρωση των γονέων, ώστε να υπάρχει ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας για την καλύτερη χρήση του μέσου και την πρόληψη κινδύνων. Τα παιδιά παρατήρησαν ότι αφιερώνουν χρόνο για τη διαδικτυακή ενημέρωση τους , την επικοινωνία τους με φίλους αλλά και την ψυχαγωγία τους. Γνωρίζουν ότι υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι και συμφωνούν ότι η σχετική πληροφόρηση θα πρέπει να ξεκινά από τη μικρότερη δυνατή ηλικία για να μπορούν να τους εντοπίσουν εγκαίρως.
Η ενημέρωση, από το Γιώργο Κορμά, συνεχίστηκε με τους γονείς που προσήλθαν στο απογευματινό πρόγραμμα, όπου συζητήθηκαν θέματα όπως τα νέα μοντέλα επικοινωνίας των παιδιών όπως το facebook, τα όρια του ακίνδυνου και του επικίνδυνου, η ανάγκη ενημέρωσης όλων ώστε να μην απαξιώνουμε τα Μέσα που με σωστή χρήση είναι ωφέλιμα, συμπτώματα που πρέπει να ανησυχούν την οικογένεια και τρόποι επικοινωνίας με αρμόδιους φορείς που έχουν συσταθεί γι΄ αυτό το σκοπό.
Η Αγγελική Ρουμελιώτου, Κοινωνική λειτουργός και μέλος του Γραφείου Γυναικείων θεμάτων και Οικογένειας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας , μίλησε στο πλαίσιο του απογευματινού προγράμματος, για τη σημασία κατανόησης των αναγκών του κάθε παιδιού και εφήβου, οι οποίες αλλάζουν από μια χρονική περίοδο σε μια άλλη αλλά και σε κάθε φάση της ζωής του παιδιού. Η ανάγκη για επικοινωνία είναι αυτή που ωθεί το παιδί να συνάπτει σχέσεις με το άμεσο περιβάλλον του αλλά και το ευρύτερο, όπως οι φίλοι του , οι οποίοι μάλιστα στην εφηβεία θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο . Οι γονείς , είπε η Αγγελική Ρουμελιώτου , υποστηρίζουν το παιδί μέσα από την ίδια την παρουσία τους, φυσική και συναισθηματική αλλά και την υγιή οριοθέτηση που είναι απαραίτητη για το σωστό και ασφαλές μεγάλωμα ενός παιδιού. Οι έννοιες επικοινωνία, ενημέρωση, φίλοι, όριο, ασφάλεια, ανάγκες ορίζουν το πλαίσιο κατανόησης της σχέσης του εφήβου με το περιβάλλον του , συνεπώς και της σχέσης του με το διαδικτυακό κόσμο.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Άγγελος Χρονάς, Πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Πύλου –Νέστορος.
Το πρόγραμμα Μεσσηνία –safe internet θα ολοκληρωθεί με την απολογιστική εκδήλωση στις 9 Μάη, στην Καλαμάτα, όπου θα παρουσιαστούν όλοι οι ενημερωτικοί σταθμοί , οι συνεργασίες, τα αποτελέσματα, οι προβληματισμοί και οι προτάσεις .

Πέντε τεμαχισμένα πτώματα σε τρεις μήνες!

Πέμπτο τεμαχισμένο πτώμα άνδρα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών εντοπίστηκε την Πέμπτη το απόγευμα στην χωματερή Άνω Λιοσίων.Τέταρτο πτώμα, πεταμένο μέσα σε κάδο σκουπιδιών, είναι αυτό που βρέθηκε στον σταθμό Λαρίσης, σε χρονικό διάστημα 10 μηνών, με δύο από τις περιπτώσεις να έχουν εξιχνιαστεί από τις αστυνομικές αρχές.Τμήμα ανθρώπινου σώματος, από τη μέση και κάτω, βρέθηκε λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης μέσα σε σακούλα σκουπιδιών, πεταμένο στη θέση Ταμπάνι, στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, κοντά στη χωματερή. Σύμφωνα με την Aστυνομία, ανήκει σε μελαψό άντρα και βρέθηκε από υπαλλήλους του ΧΥΤΑ, οι οποίοι και ενημέρωσαν την αστυνομία.Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται παρόμοια μακάβρια ευρήματα, δηλαδή μέλη σώματος αλλοδαπών, στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων, και από την αστυνομία αποδίδονται σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ αλλοδαπών ή σε κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών.

Στις 18 Φεβρουαρίου υπάλληλοι της χωματερής, μέσα σε σακούλες σκουπιδιών εντόπισαν το τεμαχισμένο πτώμα νεαρού άνδρα, πιθανόν αλλοδαπού. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, η οποία έχει συμβεί σε άλλο χώρο και το πτώμα μεταφέρθηκε στην χωματερή μετά τον τεμαχισμό του.

Στις 5 Ιανουαρίου 2011, εργαζόμενος είχε εντοπίσει το διαμελισμένο πτώμα, νεαρού άνδρα, πιθανόν ασιατικής καταγωγής, ανάμεσα σε σακούλες σκουπιδιών. Οι δράστες φαίνεται να είχαν σκοτώσει το θύμα με αιχμηρό αντικείμενο τον διαμέλισαν και τον πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων.

Σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα, στις 8 Δεκεμβρίου 2010, είχαν βρεθεί από ρακοσυλλέκτες τα πτώματα δυο αντρών, πιθανόν αλλοδαπών, σε αρχικά στάδια αποσύνθεσης. Και αυτά ήταν μέσα σε σακούλες και πισθάγκωνα δεμένα με ταινίες στα χέρια και στα πόδια, και στο ένα από τα δύο υπήρχε συρματόσχοινο τυλιγμένο στο λαιμό, με το οποίο ο δράστης ή οι δράστες έπνιξαν το θύμα.
Οι αρχικές αστυνομικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για λαθρομετανάστες που πιθανόν δολοφονήθηκαν από κυκλώματα δουλεμπόρων ή πέθαναν κατά τη λαθρομεταφορά τους και τους πέταξαν στα… σκουπίδια οι δουλέμποροι, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν τα υπόλοιπα ενδεχόμενα.

Στο μεταξύ, στις 09:00 χθες το πρωί της Πέμπτης, ένας ρακοσυλλέκτης ανακάλυψε ένα ακόμη φρικτό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας, μια ανάσα από το Σταθμό Λαρίσης στην οδό Μαμούρη. Όταν άνοιξε τον κάδο που βρίσκεται μπροστά στο κτίριο με τον αριθμό έξι είδε ανάμεσα στα σκουπίδια μία βαλίτσα από την οποία εξείχε ένα ανθρώπινο κεφάλι.

Ειδοποίησε την αστυνομία που έφτασε στο σημείο και απέκλεισε ολόκληρη την περιοχή. Μαρτυρίες πολιτών ανέφεραν ότι σχεδόν μια ώρα πριν δύο άνδρες είχαν πάει στον κάδο και είχαν πετάξει το πτώμα του άνδρα στα σκουπίδια. Όπως λέει ένας υπάλληλος καταστήματος, είδε τους δύο άνδρες στις οκτώ το πρωί να κουβαλούν με δυσκολία το σάκο που έδειχνε να έχει μεγάλο βάρος.

Του προξένησε περιέργεια δεν είδε όμως κάτι άλλο που θα μπορούσε να του κινήσει υποψίες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία χτύπησαν με μαχαίρι τον κοντόσωμο, μελαμψό άνδρα στο στήθος, τον σκότωσαν και στη συνέχεια τον «συσκεύασαν» στην βαλίτσα και τον πέταξαν στον κάδο απορριμμάτων.
newsit