Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Αναζητώντας χαμένους θησαυρούς

Μύθοι και .... αλήθειες
Πριν λίγο καιρό άκουσα μια ιστορία με κάτι λίρες που βρέθηκαν σε ένα νταμάρι στο Μαρκόπουλο που έχει γίνει χωματερή.
Η ιστορία, όπως μου την μετέφεραν είχε ώς εξής:
"Πάει ένα φορτηγό με μπάζα απο ένα παλιό σπίτι που γκρεμίσανε στην Κηφισιά να ξεφορτώσει στην χωματερή. Οπως ξεφορτώνει μια τσιμεντένια κολώνα σπάει και απο μέσα χύθηκαν πολλές χρυσές λίρες και μια τσάντα με κοσμήματα. Εκεί στις χωματερές συχνάζουν γύφτοι που ψάχνουν τα σκουπίδια να βρούν κάτι χρήσιμο. Και με το που πήραν λοιπόν χαμπάρι το συμβάν όρμησαν "πατώ με πατεί" να τις μαζέψουν. Ο νταλικέρης μαζί με άλλους δυό νταλικέρηδες που ήταν τυχαία εκεί πήγαν να τους διώξουν και όπως ήταν φυσικό πλακώθηκαν με τους γύφτους. Μου είπαν ότι έπεσε το ξύλο της αρκούδας. Τελικά την τσάντα με τα κοσμήματα την άρπαξε μια τσιγκάνα και τις περισσότερες λίρες οι άλλοι τσιγκάνοι με τους νταληκέρηδες να τους μένει το ξύλο που έφαγαν και κάτι ελάχιστες λίρες . "
Ολοι μας έχουμε ακούσει ιστορίες για χαμένους θησαυρούς και για ανθρώπους που τους βρήκανε και φτιάχτηκαν οικονομικά, απο τις μανάδες μας και τους παππούδες μας.
Τα περισσότερα είναι στην σφαίρα του μύθου αλλά αξίζει να λέγονται και βέβαια υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν μανιωδώς για αυτούς.
Πρίν λίγο καιρό καιρό στα τέλη του Μάρτη είχα πάει να μαζέψω σπαράγγια σε κάτι υψώματα απέναντι απο την Αττική οδό . Εκεί που μάζευα δεν πρόσεξα γλύστρισα και βρέθηκα χωμένος σε ένα λάκο μέχρι το λαιμό που ήταν καλυμμένος με ξερόκλαδα.