Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Τα τρία βήματα της Αντιτρομοκρατικής μέχρι την ξαφνική επίσκεψη στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας


Οταν ο Παλαιοκώστας
συναντά τον... Βελουχιώτη
Τον «γρίφο της Ευρυτανίας» επιχείρησε να λύσει τις τελευταίες εβδομάδες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να βρει την άκρη του νήματος στη βομβιστική επίθεση όπου σκοτώθηκε τον περασμένο Ιούνιο ο αστυνόμος Γιώργος Βασιλάκης. Κλιμάκιο της Υπηρεσίας με απόλυτη μυστικότητα επισκέφθηκε το γραφικό χωριό της Ευρυτανίας αναζητώντας ένα «ντοκουμέντο» που θα μπορούσε να αποκαλύψει την ταυτότητα αυτών που οργάνωσαν την αποστολή του φονικού δέματος με στόχο τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και τελικό θύμα τον υπασπιστή του.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να διαθέτουν πληροφορίες ότι το κείμενο που εστάλη για τη βομβιστική επίθεση στη λεωφόρο Κατεχάκη σχετίζεται κατά περίεργο τρόπο με το συγκεκριμένο εύρημα στα βουνά της Ευρυτανίας και αναζήτησαν τη λύση του γρίφου στους πρόποδες του Τυμφρηστού σε υψόμετρο 940 μ. .
1.Σε υπολείμματα του δέματος-βόμβας που σκότωσε τον Γιώργο Βασιλάκη εντοπίστηκε αποτύπωμα του καταζητούμενου ποινικού Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος πιθανολογείται ότι ήταν ο μεταφορέας του εκρηκτικού μηχανισμού.Οπως ανέφεραν οι αξιωματικοί, «από προηγούμενες έρευνές μας γνωρίζουμε ότι τα χωριά της Ευρυτανίας ήταν από τις πιο...αγαπημένες κρυψώνες των αδελφών Παλαιοκώστα,αφού ήξεραν πολύ καλά τους δύσβατους ορεινούς δρόμους της περιοχής και κατόρθωναν έτσι να ξεφεύγουν από τον αστυνομικό κλοιό.
Δεν μπορεί λοιπόν να αποκλειστεί η περίπτωση ο μυστηριώδης επισκέπτης που υπέγραψε με το όνομα “Θανάσης Κλάρας” στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στις Κορυσχάδεςνα ήταν κάποιος συνεργός του συγκεκριμένου υπόπτου,ο οποίος αργότερα έβαλε την ίδια υπογραφή-ψευδώνυμο στο κείμενο για τη βόμβα-δέμα.Χωρίς βεβαίως να μπορεί να προβλέψει ότι κάποιος θα παρατηρήσει τη σύμπτωση των δύο υπογραφών στην Αθήνα και στο χωριό της Ευρυτανίας,με χρονική διαφορά μάλιστα έξι μηνών» .
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Νοσοκομείο Κερκύρας: Το γιοφύρι της Άρτας στη νέα του εκδοχή



Tου Μανώλη Βασιλάκη μέλους
του ιδρυτικού πυρήνα της ΕΝΑΚ

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της άγριας διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και των τρωκτικών που πλουτίζουν ασύστολα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου τείνει να γίνει το νοσοκομείο της Κέρκυρας.
Εδώ και είκοσι ολόκληρα χρόνια εγκαινιάζεται. Εδώ και 15 χρόνια κτίζεται. Εδώ και 7 χρόνια είναι έτοιμο να λειτουργήσει. Το 2004 μπήκε στις προεκλογικές αποπερατώσεις της κυβέρνησης Σημίτη. Κι ας ήταν τα δύο υπόγεια του «έτοιμου» κτιρίου πλημυρισμένα από αναβλύζοντα υφάλμυρα νερά. Ο Καραμανλής στην κεντρική του ομιλία στην Κέρκυρα το 2004, υποσχέθηκε ότι θα λειτουργήσει μέσα στην πρώτη τετραετία. Πέρασαν δύο βουλευτικές θητείες στην κυβέρνηση (μια πενταετία) και το μόνο που έκαναν ήταν να εξαγγείλουν εγκαίνια μετά τις εκλογές του 2009 που ήξεραν ότι θα τις έχαναν. Μεγάλε Αβραμόπουλε στο θέατρο έπρεπε να κάνεις καριέρα, η πολιτική σε αδικεί….
Εντωμεταξύ οι Κερκυραίοι όταν τους τύχει κάτι σοβαρό μεταναστεύουν οικογενειακώς είτε στα Γιάννενα είτε στην Αθήνα (αν προλάβουν και δεν έχουν αποδημήσει εις Κύριον). Και η κοροϊδία συνεχίζεται. Η νέα κυβέρνηση Παπανδρέου που εκλέχτηκε τον Οκτώβρη του 2009 υπόσχεται ότι το νοσοκομείο θα λειτουργήσει στις αρχές του 2010. Εικονική πραγματικότητα και αυτή η εξαγγελία.
Κανείς δεν ξέρει ποιά είναι η πραγματική κατάσταση του νέου κτιρίου, αν κτίστηκε με τις προδιαγραφές που απαιτούνται για το γεωγραφικό σημείο που βρίσκεται (είναι γνωστό ότι στην Κέρκυρα και βρέχει και υγρασία έχει όπως επίσης είναι γνωστό ότι στο σημείο που κτίστηκε το νοσοκομείο έχει και περισσότερη υγρασία και μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα με υψηλή υγρασία).
Αντίθετα όλοι ξέρουν ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ακόμα για την στελέχωση του νέου νοσοκομείου με προσωπικό με βάση τις ανάγκες ενός καινούριου οργανογράμματος. Επίσης όλοι ξέρουν ότι δεν υπάρχει ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός για την λειτουργία του.
Τέλος κάποιοι υποψιάζονται ότι πίσω από όλο αυτό το σήριαλ κρύβονται οργανωμένα συμφέροντα που θέλουν την Κέρκυρα χωρίς αξιόπιστο Δημόσιο Νοσοκομείο με σκοπό να κερδοσκοπήσουν στην πλάτη και στην ανάγκη του Κερκυραϊκού λαού. Οργανωμένα συμφέροντα που στόχο έχουν την εκμετάλλευση του Κερκυραίου στον κρίσιμο τομέα της υγείας. Είναι γνωστό σε όλους εξάλλου ότι μεγάλοι τραπεζικοί και επιχειρηματικοί όμιλοι που ελέγχουν μεγάλο κομμάτι της ιδιωτικής υγείας, θέλουν να προηγηθούν σε υποδομές, για να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τον Κερκυραίο στην μεγαλύτερη ανάγκη του: Στην παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών υγείας σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον. Και όσο και αν αμφιβάλλουμε ότι μπορούν ιδιώτες επενδυτές να παρέχουν αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας, άλλο τόσο δεν αμφιβάλλουμε ότι στα πλαίσια του μάρκετιγκ θα πουλάνε ξενοδοχειακές ανέσεις σε πανάκριβες τιμές. Σε βάρος των Κερκυραίων και των ασφαλιστικών τους ταμείων.