Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο θάνατός της έγινε ζωή για τρεις συνανθρώπους της

 Η 55χρονη δότρια οργάνων κατέληξε από εγκεφαλική βλάβη και χάρισε ζωή σε τρεις ασθενείς

Τρεις νέες μεταμοσχεύσεις πραγματοποιήθηκαν χθες. Προηγήθηκε δωρεά οργάνων από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του Π.Γ.Ν Ιωαννίνων. Δότρια ήταν μία 55χρονη γυναίκα που κατέληξε από εγκεφαλική βλάβη. Το χειρουργείο ξεκίνησε στις 22:30 την ίδια μέρα από την ομάδα λήψης του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων και στη συνέχεια προσήλθε και η ομάδα του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης για το ηπατικό μόσχευμα.

Διαβόητος ληστής κηδεύεται... 130 χρόνια μετά το θάνατό του

Παραδίδονται στην οικογένειά του τα οστά του Νεντ Κέλι

Η κυβέρνηση της Βικτώριας αποφάσισε να παραδώσει στους επιγόνους του τα οστά του διάσημου Αυστραλού ληστή Νεντ Κέλι που βρέθηκαν στην παλαιά φυλακή του Πέντριτζ της Μελβούρνης, έπειτα από 130 χρόνια.
Η οικογένειά του ανακοίνωσε πως θα τα θάψει κοντά στους τάφους άλλων μελών της οικογένειας Κέλι, σε μια ιδιωτική κηδεία και ίσως και στήσουν άγαλμά του, γεγονός που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.
Ο Νεντ Κέλι ήταν ληστής που θεωρήθηκε «λαϊκός ήρωας», γνωστός για τη δράση του υπέρ των φτωχών. Ξεκίνησε να κλέβει ζώα εκτροφής από τους πλούσιους και να τα μοιράζει στους φτωχούς, όντας εξοργισμένος με την άδικη κατανομή και τη μεροληψία της νομοθεσίας που οδηγούσε στις φυλακές του φτωχούς, ενώ απάλλασσε τους πλούσιους.