Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Στην Τρίπολη σήμερα ο πρωθυπουργός!
Την Τρίπολη θα επισκεφθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, θα προεδρεύσει σε σύσκεψη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Αρκαδίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης. Στις 4 το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στις 5:30 θα επισκεφθεί το Λεβίδι.

Ελιές και λάδι Καλαμάτας από την… Ιταλία
Ελαιόλαδο και ελιές αγνώστου προελεύσεως, με την προστατευόμενη ονομασία προελεύσεως «ΠΟΠ Καλαμάτα» τυποποιούνται στην Ιταλία και κυκλοφορούν στις διεθνείς αγορές. Την απίθανη αυτή αποκάλυψη έκανε χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Μεσσήνιος παραγωγός, ο οποίος παρουσίασε και δείγματα των προϊόντων. Την ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των ποιοτικών Μεσσηνιακών προϊόντων από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και το ελαιόλαδο και οι ελιές με την επωνυμία «Καλαμάτα» να παράγονται και να τυποποιούνται αποκλειστικά στην οριοθετημένη περιοχή της Μεσσηνίας, τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Καραμπάτος. Στη συνέντευξη συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας.

Άφαντοι οι ληστές
της Εμπορικής Καλαμάτας...
Χωρίς αποτέλεσμα είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δυο ληστών, που προχθές το πρωί άρπαξαν με την απειλή των όπλων, 30.000 ευρώ, από το κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην οδό Σφακτηρίας στο κέντρο της Καλαμάτας. Οι νεαροί κακοποιοί οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και καλυμμένοι με κράνη για να μην αναγνωρισθούν, μπήκαν στις 11:15 το πρωί της Τρίτης στην τράπεζα, ακινητοποίησαν το προσωπικό και τους πελάτες και ανάγκασαν με απειλές τους υπαλλήλους να τους παραδώσουν περίπου 30.000 ευρώ. Στη συνέχεια βγήκαν από την τράπεζα και εξαφανίστηκαν, με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού. Αμέσως σήμανε συναγερμός και η Αστυνομία ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για την ανακάλυψη και τη σύλληψη των δραστών, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι έρευνες συνεχίζονται.

ΠΗΓΗ:ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm